+ Laptops gestolen uit woning - GelreNieuws.nl

+ Laptops gestolen uit woning

Geplaatst op 7 mei 2009, om 14:55 uur

JOPPE – Woensdagavond 6 mei is er ingebroken in een woning aan de Huzarenlaan in Joppe. Onbekenden hebben onder andere laptops, camera’s en kleding weggenomen.
De inbraak in het buitengebied van Joppe werd rond middernacht ontdekt. Men is binnengekomen door een ruit te forceren en heeft de hele woning doorzocht. Er zijn onder andere enkele laptops weggenomen, een televisie, een fototoestel, een filmcamera en wat kleding. De politie onderzoekt de inbraak en is op zoek naar mensen die iets opvallends rondom de woning hebben gezien op het tijdstip van de inbraak. Zij kunnen bellen met de politie op het nummer 0900-8844.

Man aangehouden voor vernielen ruit

ZUTPHEN – De politie heeft op woensdagavond 6 mei een 22-jarige man uit Zutphen aangehouden. De man had rond 21.35 uur een ruit van een flat aan de Troelstralaan in zijn woonplaats geforceerd.

De man was onder invloed van alcohol en verklaarde de ruit bewust vernield te hebben. Nadat hij in het ziekenhuis aan zijn verwonding is geholpen, is de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor verder verhoor.

Politie zoekt getuigen aanrijding

BRUMMEN – Op dinsdag 5 mei vond er rond 15.45 uur een aanrijding plaats op de Zutphensestraat in Brummen. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval en is op zoek naar getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren.

De aanrijding ontstond toen een bestelbus achter een vrachtauto op de Zutphensestraat stond te wachten op tegenliggers. Beide bestuurders verschillen van mening over de toedracht. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden via 0900-8844.

Man blijkt onder invloed na aanrijding

LOENEN – Op woensdagmiddag 6 mei heeft de politie een 50-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man was betrokken bij een kop-staart botsing.

Het ongeval gebeurde omstreeks 17:30 uur. De 50-jarige man reed over Kanaal Zuid in Loenen, hij kwam vanuit de richting Apeldoorn. Voor hem in dezelfde richting reed een 30-jarige Zutphenaar die ter hoogte van de kruising met de Hoofdweg remde voor een stoplicht. De 50-jarige man kon zijn auto niet tijdig tot stilstand brengen en botste achterop de auto van de 30-jarige automobilist. De Zutphenaar werd ter plaatse aan zijn verwondingen behandeld door het ambulancepersoneel. Uit de blaastest op straat bleek de Apeldoorner onder invloed. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.5. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist onder invloed, rijbewijs ingevorderd

APELDOORN – De politie heeft woensdagavond 6 mei een 55-jarige automobilist uit Zutphen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. Tijdens een fouillering aan het politiebureau bleek de man in bezit te zijn van harddrugs.

De automobilist werd omstreeks 20:35 uur gecontroleerd aan de Zutphensestraat in Apeldoorn. Uit de blaastest op straat bleek de man onder invloed. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.8. Tijdens een routinefouillering aan het politiebureau bleek de man in het bezit te zijn van harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen, en worden nader onderzocht. Ook het rijbewijs van de man is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbreker aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 7 mei een 32-jarige man uit Hengelo (Ov) aangehouden nadat hij op heterdaad werd betrapt op inbraak.

De politie ontving omstreeks 02:50 uur een melding van inbraak in een bedrijfspand nabij de kruising Ruyterstraat/Brinklaan. Een getuige zag dat er een tweetal mannen met vermoedelijk gestolen goederen vanaf het dak van het bedrijfspand klommen. Agenten kwamen ter plaatse en hebben, na een korte achtervolging, de 32-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De tweede man wist te ontkomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Hennepkwekerij ontmanteld

APELDOORN – Op woensdagavond 6 mei heeft de politie een hennepkwekerij ontmanteld in een woning aan de Argusvlinder in Apeldoorn. Er is één man aangehouden.

De politie kreeg omstreeks 19:50 uur een melding van wateroverlast aan de Argusvlinder. Na onderzoek naar de oorzaak van de overlast stuitte de agenten op een in werking zijnde hennepkwekerij. In samenwerking met een afvalbedrijf werd de kwekerij ontmanteld. Er werden in totaal ruim 900 hennepplanten aangetroffen.

Tijdens het onderzoek kwam er omstreeks 00:30 uur een voertuig aanrijden. De bestuurder bleek betrokken te zijn bij de hennepkwekerij. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens het onderzoek bleek de man ook onder invloed van alcohol. De man had een auto bestuurd en uit de ademanalyse bleek een promillage van 0.6. De politie heeft de hennepkwekerij in onderzoek. Ook maakt de politie proces-verbaal op voor het rijden onder invloed van alcohol.

Brand in pand voedselbank

APELDOORN – Op woensdagmiddag 6 mei is er een brand ontstaan in het pand van de voedselbank aan de Jachtlaan in Apeldoorn. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 13:25 uur. De brand is vermoedelijk aan de achterzijde van het pand ontstaan. De exacte toedracht is vooralsnog onbekend. De politie sluit brandstichting niet uit en heeft de zaak in onderzoek.

Zonder rijbewijs en onder invloed op de scooter

EIBERGEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 7 mei een 37-jarige man uit Enschede aangehouden. De man reed zonder rijbewijs op zijn scooter op de Groenloseweg in Eibergen en was onder invloed van alcohol.

De man werd opgemerkt door zijn snelheid, waarop agenten hem zijn gevolgd en hem staande hebben gehouden. Een blaastest op straat wees uit dat hij teveel gedronken had waarop hij is aangehouden en meegenomen naar het poiltiebureau. Daar blies hij een promillage van 1,36. Ook was de man niet in bezit van een rijbewijs. Daarop is zijn scooter in beslag genomen. Met een rijverbod en een proces-verbaal is de man heengezonden.

Bedrijfsinbraken en winkeldiefstal

HENGELO(G)/ZELHEM/DOETINCHEM – In de nacht van dinsdag op woensdag 6 mei is er bij verschillende bedrijven ingebroken. Dit gebeurde bij een supermarkt in Hengelo (Gld), bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Zelhem. Bij een winkel aan de J.F. Kennedylaan in Doetinchem werd en tiener aangehouden voor winkeldiefstal.

Bij de supermarkt aan de Zuivelweg in Hengelo is men binnengekomen via het dak en heeft daar vermoedelijk enige tijd over gedaan om binnen te komen. Met een grote hoeveelheid sigaretten is men er vandoor ge

gaan.. De politie is op zoek naar getuigen van de inbraak. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

In dezelfde nacht is er ook ingebroken bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Zelhem. Men kwam binnen door het slot te forceren en heeft uit een kantoor een kluis weggenomen. In de kluis zaten verschillende waardevolle spullen als geld en kentekenpapieren. De politie onderzoekt de inbraak.

Op woensdagmiddag heeft een 16-jarige jongen uit Doetinchem bij een winkel aan de J.F. Kennedylaan in Doetinchem getracht blikjes fris mee te nemen zonder deze te betalen. De jongen werd betrapt en staande gehouden door het winkelpersoneel. De politie heeft hem meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij wordt aangemeld bij het bureau Halt. Zijn moeder heeft hem later op de dag opgehaald van het politiebureau.

Vrouw beroofd van tas

NEEDE – Een 45-jarige vrouw uit de gemeente Berkelland is woensdag 6 mei tijdens het afstorten van geld bij een postagentschap aan de Es in Neede van haar tas beroofd.

De vrouw ging omstreeks 15.00 uur geld storten en stapte op de parkeerplaats van de Es uit haar auto. Vrijwel direct kreeg zij een klap in haar gezicht en greep een onbekende man haar tas. Hij stapte vervolgens als bijrijder in een donkerpaarse bedrijfsbus die richting de Hofmaat wegreed. De politie, die niet direct werd gebeld, onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Controle visserijwet

BERKELLAND – De politie heeft op woensdagavond 6 mei vrijwel alle viswateren in gemeente Berkelland gecontroleerd op mogelijke overtreders van de Viserijwet. Eén visser werd bekeurd.

Dit gebeurde in Ruurlo, Borculo, Neede, Eibergen, Lochem en Vorden. In totaal werden er elf vissers gecontroleerd, waarvan er één een proces-verbaal omdat hij geen visvergunning van de rechthebbende van het viswater had. De komende maanden zullen er meerdere controles

Verkeerscontrole

DOETINCHEM – Op woensdagavond 6 mei heeft de politie een rijdende verkeerscontrole uitgevoerd. Dit gebeurde in Doetinchem op de Europaweg, Haareweg, Terborgseweg en J.F. Kennedylaan. In totaal zijn er zeven boetes uitgeschreven.

Er werden vijf boetes uitgeschreven voor het rijden zonder gordel, één voor het niet aangeven van de richting en één voor het rechts inhalen.