+ Alcoholmobilist belandt op de kop in sloot

Geplaatst op 13 juni 2009, om 18:40 uur

LOCHEM – Een 24-jarige man uit Rijssen is in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 juni met zijn auto in een sloot beland langs de provinciale weg N332 bij Lochem. De man bleek onder invloed van alcohol. Er raakte niemand gewond.

De politie ontving de melding omstreeks 03:50 uur. De 24-jarige bestuurder van een bestelauto verloor de controle over zijn voertuig toen hij over de provinciale weg N332 reed. Het voertuig sloeg over de kop en kwam in een sloot tot stilstand. Uit de blaastest op straat bleek dat de bestuurder onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.90. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Geen dronken bestuurder bij controle in Aalten

AALTEN – De politie heeft tussen vrijdagmiddag en -avond 12 juni een tweetal verkeerscontroles gehouden in Aalten. Er werden 1581 blaastesten afgenomen, niemand bleek een strafbare hoeveelheid alcohol gedronken te hebben.

De controles werden gehouden op een rotonde aan de N 313 / Bocholtsestraatweg en een rotonde aan de N 318 / Lichtenvoordsestraatweg. Veilig Verkeer Nederland (VVN) was ook bij de controle aanwezig en gaf de bestuurders die geen overtreding pleegden een sleutelhanger of een pen. Er werden een aantal bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de gordel, gladde banden en één voor een onleesbare kentekenplaat. Niemand bleek een strafbare hoeveelheid alcohol gedronken te hebben.

Drietal aangehouden na vernielingen

NEEDE – In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 juni heeft de politie een drietal 17-jarige jongens uit de gemeente Berkelland aangehouden voor meerdere vernielingen.

De politie ontving omstreeks 02:45 uur een melding dat er in Neede meerdere vernielingen zouden zijn gepleegd. Een getuige had gezien dat een groepje jeugdigen de vernielingen pleegden en alarmeerde de politie. Ter plaatsen bleken er in de Borculoseweg, Merelstraat en Kievitstraat onder andere auto’s te zijn vernield. De agenten hebben in de omgeving gesurveilleerd en troffen later een drietal jongens aan. De drie jongens, alledrie 17 jaar en afkomstig uit de gemeente Berkelland, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de vernielingen in onderzoek en roept benadeelden op zich te melden via 0900-8844. De aangehouden minderjarigen zijn aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Supermarkt gedupeerd door wisseltruc

HEERDE – Op vrijdagmorgen 12 juni heeft er een diefstal plaatsgevonden nabij een supermarkt aan de Stationsstraat in Heerde. Een nog onbekende man maakte een geldbedrag buit nadat hij vroeg of hij geld mocht wisselen.

De diefstal heeft plaatsgevonden tussen 10:00 en 10:30 uur. Een man van tussen de 25 en 35 jaar oud vroeg een 68-jarige Heerdenaar om geld te wisselen. Toen de Heerdenaar wilde wisselen wees de man het geld aan in de portemonnee van de Heerdenaar waarbij de hij kans zag een groter geldbedrag te ontvreemden. De Heerdenaar ontdekte de diefstal later en alarmeerde de politie. De onbekende man was tussen de 1.60 en 1.65 meter lang, had een getinte huidskleur, een gezet postuur en droeg donkere kleding. De politie onderzoekt de diefstal en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Eenzijdig ongeval, bestuurder onder invloed

HATTEM – De politie heeft op vrijdagavond 12 juni een 43-jarige man uit Kampen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol. De automobilist bleek onder invloed na een eenzijdig ongeval aan de Geldersedijk in Hattem.

De politie ontving omstreeks 21:00 uur een melding van een ongeval aan de Geldersedijk in Hattem. Ter plaatse bleek een automobilist vanaf de Geldersedijk het naastgelegen weiland in gereden te zijn. Uit een blaastest op straat bleek dat de automobilist onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.97. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Jongetje gewond na aanrijding

ELSPEET – Op vrijdagavond 12 juni is een 8-jarig jongetje uit Elspeet gewond geraakt na een aanrijding met een scooterrijder. Het jongetje is met onder andere schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie ontving de melding omstreeks 20:10 uur. Een scooterrijder zou aan de Wethouder van der Zandeweg in Elspeet een jongetje aanreden hebben. Ter plaatse bleek de scooterrijder het jongetje vermoedelijk over het hoofd zag toen hij over de Wethouder van der Zandeweg in Elspeet reed. Het jongetje was aan het voetballen. De 15-jarige scooterrijder uit Elspeet en het jongetje kwamen beide na de aanrijding ten val. Het jongetje raakte gewond. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De scooterrijder was niet in het bezit van een geldig bromfietsrijbewijs. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval en maakt proces-verbaal op.

Schoenendief (16) opgepakt

APELDOORN – Op vrijdagmorgen 12 juni heeft de politie een 16-jarig meisje uit Apeldoorn verhoord over een winkeldiefstal. Het meisje werd betrapt door winkelpersoneel toen zij schoenen wegnam uit een schoenenwinkel aan de Deventerstraat in Apeldoorn.

Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. De politie kwam ter plaatse en heeft het meisje aangehouden. Zij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op. Het meisje is aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Hennepkwekerij ontdekt na brandmelding

APELDOORN – Op vrijdagavond 12 juni is er een brand ontstaan in een bedrijfspand aan de Eendrachtstraat in Apeldoorn. Nadat de brandweer de brand had geblust werd er een hennepkwekerij ontdekt.

De brandweer en politie ontvingen de melding omstreeks 21:25 uur. In een bedrijfspand aan de Eendrachtstraat bleek brand te zijn ontstaan, vermoedelijk door kortsluiting. De brandweer had de brand snel onder controle. Nadat de brand geblust was werd er een hennepkwekerij aangetroffen in het pand. De politie heeft de kwekerij in samenwerking met een afvalbedrijf ontmanteld. Er werden in totaal ongeveer 680 planten aangetroffen. De hennepplanten en andere benodigde materialen worden vernietigd. Er is niemand aangehouden. De politie stelt een onderzoek in.

Inbreker stationskiosk aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 13 juni een 33-jarige Apeldoorner aangehouden voor inbraak in een kiosk.

De politie ontving de melding omstreeks 05:15 uur. Er zou door twee personen ingebroken worden in een kiosk op het perron van het NS station in Apeldoorn. Er kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse om een onderzoek in te stellen. In de omgeving van het station troffen agenten een tweetal mannen aan. De mannen sloegen op de vlucht toen zij de agenten zagen. Na een korte

achtervolging konden de agenten een 33-jarige man uit Apeldoorn aanhouden aan de Polstraat. De tweede man werd niet meer aangetroffen. De man werd na de aanhouding overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie stelt een onderzoek in.