+ Echtpaar shopt zonder te betalen - GelreNieuws.nl

+ Echtpaar shopt zonder te betalen

Geplaatst op 13 juni 2009, om 00:06 uur

ZUTPHEN – Op donderdagmiddag 11 juni heeft de politie een 47-jarig echtpaar uit Zutphen verhoord over een winkeldiefstal.

De man werd betrapt door winkelpersoneel toen hij  bier mee wilde nemen uit een supermarkt aan de Ruijs de Beerenbrouckstraat in Zutphen zonder deze te betalen. De vrouw melde zich later vrijwillig bij de politie.

Het winkelpersoneel zag de diefstal van het duo en alarmeerde de politie. Toen de politie arriveerde, was alleen de man nog aanwezig in de supermarkt. De politie heeft de man aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De vrouw meldde zich later vrijwillig bij het politiebureau. Ook zij is aangehouden. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist onder invloed

BRUMMEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 12 juni een 24-jarige man uit Dieren aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd staande gehouden op de Zutphensestraat in Brummen bij een verkeerscontrole. De man werd bekeurd voor het niet hebben van een geldig rijbewijs en een blaastest gaf aan dat de automobilist ook onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,5 blies. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens is hem een rijverbod van drie uur opgelegd.

Vrouw in woning overvallen

VARSSVELD – De politie is een uitgebreid onderzoek gestart naar een overval op een 56-jarige vrouw in Varsseveld. In de late avond van zaterdag 7 juni werd de vrouw in haar woning aan de Koningin Emmalaan overvallen. De daders hebben de vrouw bedreigd en een pinpas en geld meegenomen. Met de pinpas is vervolgens een geldbedrag gepind.

Een man en een vrouw meldden zich rond 23.00 uur bij de woning van de vrouw. Met de smoes om te willen bellen werden ze binnen gelaten. In de woning hebben ze de vrouw bedreigd en gedwongen haar bankpas en doe af te staan.

Later in de nacht is met deze pinpas een behoorlijk geldbedrag gepind.

De daders, een man en een vrouw, hebben enige tijd buiten voor de woning van de vrouw gestaan. Beiden zijn naar schatting 28/30 jaar oud en droegen donkere kleding. De man heeft kort blond gekruld haar en de vrouw bruine haren.

Mogelijk hebben passanten hen gezien. De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar tips en getuigen. Men wordt dringend gevraagd te bellen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Hennepkwekerij aangetroffen

WHEL – De politie heeft donderdag 11 juni bij een politieonderzoek in een woning aan de Oranjestraat in Wehl een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

In de woning werden op de zolder zo’n 88 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. In de woning werden geen personen aangetroffen.

De politie doet verder onderzoek naar de verantwoordelijke personen voor de kwekerij en vervolgens een proces-verbaal opmaken.

Man met 15 hennepplanten aangehouden

ULFT – De politie heeft donderdag 11 juni een 35-jarige man uit Ulft aangehouden voor het bezit van hennepplanten.

In de tuin van een woning aan de Grote Beer in Ulft trof de politie zo’n 15 hennepplanten aan.

De bewoner van het pand werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man verklaarde dat slechts een deel van de planten van hem waren. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie heeft proces-verbaal tegen de 35-jarige bewoner opgemaakt en heeft de zaak verder in onderzoek.

Illegale zender “Ramona” uit de lucht

OLDEBROEK – Op donderdagmiddag 11 juni heeft de politie in samenwerking met het agentschap Telecom bij een boerderij in Oldebroek een illegale radiozender aangetroffen. De zender en de gevonden versterker zijn in beslag genomen.

Omstreeks 13.25 uur troffen agenten tijdens een controle samen met het Agentschap Telecom in een schuur bij de boerderij aan de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek de zender aan. De illegale zender was in de lucht onder de naam “Ramona”.

Binnenbrand op schip

HATTEM – In de haven aan de Geldersedijk in Hattem heeft donderdagavond 11 juni een binnenbrand op een binnenvaartschip gewoed. De brandweer heeft het vuur geblust. Er is niemand gewond geraakt.

De politie en brandweer kregen omstreeks 21.30 uur een melding van een brand binnen.

De schipper had de brand in de machinekamer ontdekt. De brandweer bluste het vuur en had de brand snel onder controle. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting.

Gewonde bij aanrijding

HARDERWIJK – Bij een aanrijding tussen een auto en een snorfiets bij de Havendijk in Harderwijk is een 18-jarige snorfietsster uit Harderwijk gewond geraakt. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Omstreeks 17:10 uur kreeg de politie een melding binnen van een aanrijding. Een 22-jarige automobiliste uit Harderwijk kwam vanuit de richting van het centrum en wilde linksaf slaan richting Havendijk. Een bus uit de richting van de N302 stopte voor de auto en gaf een teken dat de bestuurster af mocht slaan. Toen de vrouw afsloeg zag zij een fietser die zij liet voorgaan, maar zag een snorfietsster over het hoofd. De vrouw kwam ten val en raakte gewond. Zij is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.