Hechtenis kennis van dode vrouw verlengd - GelreNieuws.nl

Hechtenis kennis van dode vrouw verlengd

Geplaatst op 11 juni 2009, om 20:34 uur

ZUTPHEN – De 43-jarige Zutphenaar die vorige week donderdag is gearresteerd in verband met de dood van een 39-jarige alleenstaande vrouw, is voorgeleid aan de rechter-commissaris bij de rechtbank in Zutphen.

Volgens politie en Openbaar Ministerie heeft de rechter-commissaris besloten de voorlopige hechtenis van de man te verlengen. “Hij wordt veertien dagen langer in bewaring gehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de vrouw”, aldus een woordvoerster van het OM in Zutphen.

Sectie door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft volgens politiewoordvoerder Bert Top nog geen duidelijkheid gebracht in het onderzoek naar de doodsoorzaak van de vrouw. Volgens Top is daarom aanvullend onderzoek noodzakelijk. “Er is geen zichtbaar geweld, zoals messteken”, verklaarde de politie eerder.

Zowel het OM als de politie willen verder niet inhoudelijk op de zaak ingaan. Welke rol de aangehouden man (43) in het drama heeft gespeeld is nog onduidelijk. Wèl heeft de politie eerder bevestigd dat het bij de arrestant om een kennis van de vrouw gaat.

De bewoonster van het Voorsteralleekwartier werd vorige week donderdagmorgen dood aangetroffen in een flat aan de Haesebroeckstraat.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com