+ Brand in woning Twello - GelreNieuws.nl

+ Brand in woning Twello

Geplaatst op 28 juni 2009, om 18:14 uur

TWELLO – Zaterdagavond 27 juni is er brand ontstaan in een woning aan de Torenbosch in Twello. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. Niemand raakte gewond.

De politie ontving rond 23:30 uur een melding over de brand. De brandweer had de brand vrij snel onder controle maar door de vele rookontwikkeling in de hal van het gebouw moesten ook de bewoners van diverse andere woningen in het gebouw hun woning verlaten. Zij zijn elders in het gebouw opgevangen. Nadat de rook door de brandweer met grote ventilatoren was afgezogen, konden de bewoners weer terug naar hun woningen.

Snorfietser onder invloed

ZUTPHEN – In de nacht van zaterdag op zondag 28 juni heeft de politie een 39-jarige man uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 00:30 uur staande gehouden op de Rijkenhage omdat hij zonder verlichting reed. Een blaastest op straat gaf bovendien aan dat hij onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,7 blies. De man is na verhoor met een rijverbod heengezonden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol en hij is beboet voor het rijden zonder verlichting.

Honkbalknuppel achter stoel

NEEDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 juni bij controle van een 24-jarige man uit Neede, een honkbalknuppel in beslag genomen.

De man werd staande gehouden op de Kievitstraat in Neede. Bij controle bleek hij in zijn auto een honkbalknuppel binnen handbereik (achter de bestuurdersstoel) te hebben liggen. Omdat dit een overtreding is van de wet wapens en munitie is de man aangehouden. De honkbalknuppel is in beslag genomen. Verder bleek de man een meertonige hoorn in zijn auto te hebben ingebouwd. Op verzoek van de politie heeft de man de hoorn ter plekke uit zijn auto gedemonteerd. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man.

Dure hondenbrokjes

WINTERSWIJK – Een 63-jarige man uit Winterswijk is zaterdagochtend 27 juni betrapt op winkeldiefstal bij een winkel aan de Eelinkstraat in Winterswijk.

De man had geprobeerd enkele pakjes hondenbrokjes en kauwbotten te stelen maar was hierop betrapt door het personeel van de winkel. De politie kwam ter plaatse en hield de man aan. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De man is met een boete van 150 euro heengezonden.

Fietsster gewond bij aanrijding

WINTERSWIJK – Zaterdag 27 juni is een 37-jarige vrouw uit Winterswijk gewond geraakt toen zij op haar racefiets op een rotonde op de Europalaan in Winterswijk werd aangereden door een automobiliste.

Het ongeluk vond rond 15:45 uur plaats. De 37-jarige vrouw fietste vanaf het centrum de rotonde op en werd vermoedelijk over het hoofd gezien door de automobiliste, een 77-jarige vrouw uit Aalten, die vanaf de Europalaan naderde en net op dat moment haar ruitenwissers aanzette omdat het begon te regenen. De fietsster is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeerscontrole

DOETINCHEM – De politie heeft zaterdag 27 juni tussen 08:30 en 14:30 uur een verkeerscontrole gehouden  op de Havenstraat in Doetinchem. De controle was vooral gericht op aanhangwagens.

Er zijn in totaal 23 processen-verbaal opgemaakt. Een deel daarvan betrof diverse overtredingen met betrekking tot aanhangwagens, zoals geen of een verkeerde kentekenplaat op een aanhangwagen (4x), geen goede verlichting op een aanhangwagen (2x), uitstekende lading en een niet correct bevestigde hulpkoppeling.

Er zijn ook diverse andere overtredingen geconstateerd zoals snelheidsovertredingen (9x, hoogst gemeten snelheid 73 km p/u waar 50 is toegestaan), het niet dragen van de gordel (4x), niet handsfree bellen en rijden zonder rijbewijs.

Jongen aangehouden na agressief gedrag

LICHTENVOORDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 juni een 18-jarige jongen uit Aalten aangehouden voor het verstoren van de openbare orde en voor baldadigheid. De jongen dreigde ondermeer een steen richting een groep mensen te gooien.

Rond 02:45 kreeg de politie een melding over een conflict in het centrum van Lichtenvoorde. De politie ging ter plekke en zag de 18-jarige jongen net uit een café komen. De jongen was erg opgefokt en moest door meerdere mensen worden tegengehouden. De jongen bleef schreeuwen en wild en agressief om zich heen slaan. Toen de jongen een steen op pakte en dreigde deze richting het uitgaanspubliek te gooien werd hij aangehouden door de politie. Hij is ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Opstootje op Dorpsstraat

ETTEN – In de nacht van zaterdag op zondag 28 juni kreeg de politie rond 03:15 een melding over een opstootje op de Dorpsstraat in Etten. Er zou een fiets voor een auto gegooid zijn. De politie hield ter plekke een 36-jarige man uit Etten aan.

Ter plekke bleek de 36-jarige man een fiets voor een auto te hebben gegooid, omdat hij zich zou hebben gestoord aan de snelheid waarmee de bestuurder door de straat reed, en ook omdat hij kort daarvoor geduwd zou zijn door de bestuurder. De 36-jarige man werd aangehouden wegens vernieling. Ook de bestuurder van de auto en diverse andere betrokkenen werden meegenomen naar het bureau om een verklaring af te leggen. De politie onderzoekt de toedracht van het conflict.

Man betaald met vals geld

APELDOORN – Zaterdag 27 juni is een 39-jarige man uit Apeldoorn aangehouden nadat hij met een vals biljet probeerde te betalen bij een polier op de markt in Apeldoorn.

Een medewerker van de kraam controleerde rond 09:20 uur het biljet van 50 euro waarmee de man probeerde te betalen. Toen de man er onverwachts, zonder wisselgeld, vandoor ging was snel duidelijk dat het biljet vermoedelijk vals was. De medewerker ging achter de man aan en alarmeerde de marktmeester. Deze zette de achtervolging in en wist de man, samen met een jongeman die te hulp schoot, uiteindelijk staande te houden op een parkeerplaats aan de Stationsstraat. Hierbij sloeg de man om zich heen en bedreigde hij de marktmeester. Alleen de man die te hulp schoot raakte licht gewond in zijn gezicht. De politie, die tijdens de achtervolging was gealarmeerd, kwam ter plaatse, hield de man aan en nam hem mee naar het bureau voor verhoor. Het valse bankbiljet wordt nader onderzocht. Tegen de 39-jarige man is proces-verbaal opgemaakt.

Controles op weggooien afval bij McDonalds

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 27 juni, en in de nacht van zaterdag op zondag 28 juni, bij de McDonalds aan de Lange Amerikaweg gecontroleerd op ondermeer het weggooien van afval.

In totaal werden 6 mensen bekeurd voor het op straat gooien van afval, 1 automobilist kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en 2 mensen werden bekeurd voor het onnodig veroorzaken van lawaai.

Alcoholmobilist in sloot beland

ERMELO – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 juni een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden voor het rijden on

der invloed van alcohol.

De automobilist was rond 04:45 uur op de A28 de macht over het stuur verloren en via de berm in een sloot beland. Zowel de bestuurder als zijn bijrijder raakten niet gewond. Een blaastest gaf aan dat de automobilist onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,1 blies. De man is na verhoor heengezonden met een rijverbod van enkele uren. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden met soft- en harddrugs

HARDERWIJK – De politie heeft zaterdag 27 juni twee 19-jarige jongens uit Harderwijk en de gemeente Nunspeet aangehouden wegens illegaal drugsbezit. Verder werd een 17-jarig meisje aangehouden wegens belediging en het niet voldoen aan een bevel van de politie.

Na een overlastmelding over een groepje jeugd werden de jongens rond 20:30 uur gecontroleerd door de politie op de Keizerstraat in Harderwijk. Nadat de politie een weedlucht constateerde zijn de jongens gefouilleerd. De jongen uit de gemeente Nunspeet bleek een illegale hoeveelheid (meer dan 5 gram) softdrugs bij zich te hebben. Hij is aangehouden en na verhoor heengezonden.

De jongen uit Harderwijk probeerde er vandoor te gaan maar werd tegengehouden door de politie. Hij bleek diverse wikkels met een witte substantie, vermoedelijk harddrugs, in zijn bezit te hebben. Verder had ook hij een te grote hoeveelheid softdrugs in zijn bezit. Hij is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. De politie makt tegen beide jongens proces-verbaal op.

Een 17-jarig meisje uit de gemeente Harderwijk bemoeide zich met de aanhouding van de jongen uit Harderwijk, en weigerde meermaals gehoor te geven aan de vordering van de politie om weg te lopen. Ook beledigde zij één van de agenten. Hierop is ook zij aangehouden. Ze is na verhoor in vrijheid gesteld. Omdat ze minderjarig is wordt ze aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.

Jongen en man aangehouden met gestolen bromfiets

EPE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 juni een 16-jarige jongen en een 20-jarige man, beide afkomstig uit Heerde, aangehouden op verdenking van heling van een bromfiets.

De politie trof beide rond 01:50 uur aan op de ventweg langs de Hoofdstraat in Epe. Bij controle bleken zij een gestolen bromfiets in hun bezit te hebben. Zij zouden deze gevonden hebben. Verder bleek er in de struiken een rugtas te liggen met daarbij een betonschaar. In de rugtas zaten diverse inbrekerswerktuigen. De man en jongen ontkenden beide dat de rugtas van hen was. Beide zijn vervolgens aangehouden op verdenking van heling en meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. De bromfiets en het gereedschap zijn in beslag genomen.