DNA bevestigd vondst lichaam vermiste Heppenhuis - GelreNieuws.nl

DNA bevestigd vondst lichaam vermiste Heppenhuis

Geplaatst op 19 juni 2009, om 15:48 uur

HENGELO (G) – De uitkomsten van een forensisch DNA-onderzoek bevestigen dat het op woensdag 29 april 2009 aangetroffen lichaam, in de rietkragen van de Overijsselse Vecht, inderdaad het stoffelijk overschot van de uit Hengelo (Gld.) afkomstige Jan Heppenhuis was.

Medewerkers van Staatsbosbeheer waren bezig met werkzaamheden in de rietkragen van de Overijsselse Vecht tussen Hasselt en Ommen toen zij het stoffelijk overschot op 29 april aantroffen. De politie werd gewaarschuwd en uit eerste onderzoek bleek het redelijke vermoeden dat het om Jan Heppenhuis ging. Zijn familie is hier direct over geïnformeerd.

De toen 47-jarige Jan Heppenhuis werd sinds december 2006 vermist. Zijn auto werd destijds in de buurt van Ommen aangetroffen en de politie IJsselland is bij meerdere zoekacties betrokken geweest. Eerder werden bossen in de Achterhoek met een helikopter afgezocht.

DNA-onderzoek moest voor de uiteindelijke bevestiging van de identiteit van het stoffelijk overschot zorgen, en dat onderzoek is nu afgerond.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com