+ Geld weg bij inbraak kinderboerderij

Geplaatst op 4 juni 2009, om 20:44 uur

ZUTPHEN – In de nacht van dinsdag op woensdag 3 juni hebben onbekenden ingebroken in het kantoor van een kinderboerderij aan de Schouwlaaksweg in Zupthen.  De inbrekers namen een hoeveelheid kleingeld mee.

De inbrekers hebben zich toegang tot het pand verschaft door een hek en een raam te forceren. Uit het kantoor werd een geldbedrag weggenomen. De dieven hebben het geld meegenomen en het pand verlaten. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

200 boetes bij snelheidscontrole in Lochem

LOCHEM – De politie heeft op woensdagmiddag 3 juni gecontroleerd op snelheid binnen de bebouwde kom van Lochem. Dat gebeurde op de Zutphensweg. Daar is een snelheid van 50 km/h toegestaan.

Bij de controle zijn ongeveer 1400 voertuigen gecontroleerd, 200 van hen begingen een snelheidsovertreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77km/h.

De politie controleert extra binnen de bebouwde kom om de veiligheid van voetgangers en fietsers te vergroten. Snelheid is bij ongeveer 30% van alle verkeersongevallen (mede) de oorzaak. Eén kilometer harder rijden betekent al 3% meer kans op een ongeval, en zelfs 5% meer kans op een dodelijk ongeval. Eén op de drie letselongevallen wordt veroorzaakt door te hard rijden.

Brand in betonfabriek

HARDERWIJK – Op woensdagmiddag 3 juni is er een brand geweest in een betonfabriek aan de Lelykade in Harderwijk. De brandweer heeft de brand geblust.

De politie en brandweer ontvingen de melding omstreeks 17.15 uur. De brand is vermoedelijk ontstaan door laswerkzaamheden in de fabriek zelf. De ambulance is ter plaatse geweest. Twee personen hadden lichte ademhalingsproblemen. Er is geen overig letsel geconstateerd. De arbeidsinspectie is van de brand op de hoogte gebracht. Naar de exacte oorzaak van de brand wordt een onderzoek ingesteld.

Fietsster gewond bij verkeersongeval

OLDEBROEK – Een 17-jarige fietsster uit Elburg is woensdagmiddag 3 juni gewond geraakt na een aanrijding met een motorrijder. Ze is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 17.20 uur. De 43-jarige motorrijder uit Wezep reed over de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek richting de Laanzichtsweg. Ter hoogte van de kruising haalde hij drie stilstaande auto’s in. Daarbij zag hij de fietsster, die van rechts over de Laanzichtsweg naderde, vermoedelijk over het hoofd.

Daarop volgde een botsing waarbij de vrouw ten val kwam en gewond raakte. Zij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De motorrijder is ongedeerd gebleven. De verkeersongevallendienst doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

Gewonde bij verkeersongeval

VAASSEN – Een 29-jarige bromfietser uit Vaassen is op donderdagochtend 4 juni gewond geraakt na een aanrijding met een automobilist. De man is met pijnklachten in de buik overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeluk gebeurde omstreeks 5.40 uur op de kruising Emsterweg / Logtenbergweg in Vaassen. Een 52-jarige automobilist uit Vaassen reed op de Logtenbergweg en wilde op het kruispunt met de Emsterweg rechtsaf slaan. De bromfietser reed op het fietspad van de Emsterweg. Toen de autobestuurder met de voorkant van zijn auto het fietspad wilde oversteken, kwam hij in botsing met de naderende bromfietser, die ondanks remmen de aanrijding niet meer kon voorkomen. Hij kwam ter val en raakte gewond. De bromfietser is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Bromfietser onder invloed

DOETINCHEM – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 4 juni een 17-jarige Doetinchemmer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De jongen reed op zijn bromfiets op de Rozengaardseweg in Doetinchem toen hij gecontroleerd werd. Hij bleek onder invloed te zijn. Hij is daarop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies hij een promillage van 1,5. Ook had hij geen bromfietsrijbewijs. De jongen wordt aangemeld bij een jeugdpreventieprogramma, waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.