+ Man gewond bij frontale aanrijding

Geplaatst op 29 juni 2009, om 14:29 uur

foto Fotobureau Kerkmeijer/Nicolaas KerkmeijerTEUGE – Een 80-jarige man uit Apeldoorn is zondagavond 28 juni gewond geraakt na een frontale aanrijding aan de Zanden in Teuge. De man is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 19:00 uur. Een 55-jarige vrouw uit Zoeterwoude reed met haar personenauto over de Zanden in Teuge, ze kwam vanuit de richting van het vliegveld. Ze nam in een bocht de binnenbocht en zag daarbij de naderende 80-jarige automobilist vermoedelijk over het hoofd. De voertuigen botsten frontaal op elkaar waardoor de 80-jarige man gewond raakte. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcoholmobilist moet rijbewijs inleveren

EERBEEK- In de nacht van zondag op maandag 29 juni heeft de politie een 44-jarige man uit Heelsum aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd tijdens een alcoholcontrole staande gehouden aan de Doornbosch Hofstede in Eerbeek. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man weigerde mee te werken aan de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Motorrijder gewond bij ongeval

WINTERSWIJK – Een 52-jarige motorrijder uit Haaksbergen is zondagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Wooldseweg in Winterswijk.

De man reed omstreeks 17.15 uur met zijn motor over de Wooldseweg. Hij wilde fietsers inhalen maar moest op het allerlaatste moment een noodstop maken omdat hem een personenauto tegemoet kwam. Door de noodstop kwam de motorrijder vermoedelijk met zijn been tegen het wegdek terecht. De man raakte gewond en is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak in school

DOETINCHEM – De politie is een onderzoek gestart naar de inbraak in een school aan de Torontostraat in Doetinchem.

De inbraak werd zondag 28 juni omstreeks 17.30 uur ontdekt. Om in de school te komen hebben de daders een raam geforceerd. In de school werden kasten doorzocht. Het is niet bekend of er goederen zijn weggenomen.

Fiets weggenomen uit schuur

APELDOORN – Op zondag 28 juni heeft men geprobeerd in te breken in een woning aan de Jachthoornlaan in Apeldoorn. Uit de schuur werd er een fiets weggenomen.

Er is braakschade ontstaan aan de woning, maar men is niet binnen gekomen. Wel is er een fiets weggenomen uit een onafgesloten schuur. De politie heeft de diefstal en de poging tot inbraak in onderzoek.

Bestuurder rent weg

PUTTEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 juni een 22-jarige automobilist uit Putten aangehouden. De man werd gecontroleerd en sloeg op de vlucht, hij bleek onder invloed van alcohol.

Surveillerende agenten wilde de automobilist omstreeks 03:00 uur controleren. Nadat de agenten een stopteken gaven reed de automobilist door. Aan de Jacq. Perkstraat in Putten stopte hij toch. Direct nadat de bestelauto stilstond rende de bestuurder weg. Een agent rende de man achterna en riep meerdere malen dat hij moest stoppen. Aan de Tollenstraat werd de man aangehouden voor het weigeren gehoor te geven aan vorderingen van de agent. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. De man bleek onder invloed van alcohol, hij blies een promillage van 0,6. Uit onderzoek bleek dat de man vaker onder invloed had gereden. Hierdoor is zijn rijbewijs nu ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.