Test veiligheidsregio in Ermelo - GelreNieuws.nl

Test veiligheidsregio in Ermelo

Geplaatst op 23 juni 2009, om 19:01 uur

112ERMELO – De aangekondigde rampenoefening van de Inspectie Openbare Orde en Veiligheid voor de Veiligheidsregio  Noord- en Oost- Gelderland is dinsdagavond even na half zeven van start gegaan. Het scenario speelt zich af in Ermelo.

Tijdens de oefening werden de hulpverleningsdiensten (politie, brandweer en geneeskundige hulpverlening) en gemeenten onverwachts geconfronteerd met een in scène gezette ramp. Zij moesten gezamenlijk de rampenbestrijdingsorganisatie opzetten en beslissingen nemen om de ramp te bestrijden.

Voor de oefening kwam omstreeks 18.30 uur in de meldkamer het bericht binnen dat er brand was uitgebroken in een palletfabriek in de gemeente Ermelo.

De oefening was een verrassing voor hulpverleners en bestuurders, de exacte datum is tot op het laatste moment geheim gehouden. Zij wisten alleen dat de oefening tussen 21 juni en 12 juli 2009 zou plaatsvinden. Over de plaats van het gesimuleerde incident was bekend dat het in een van de gemeenten in de veiligheidsregio zou zijn.

Het is belangrijk dat de hulpverleningsdiensten goed voorbereid zijn op een eventuele ramp. De Inspectie OOV, een onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, bekijkt dan ook of de hulpverleningsdiensten van alle veiligheidsregio’s in Nederland een ramp het hoofd kunnen bieden. In het kader hiervan organiseerde de Inspectie OOV deze oefening.

Na de oefening worden de gegevens verzameld en geanalyseerd. De Inspectie OOV verwacht de rapportage over hoe de regio heeft gefunctioneerd tijdens het bestrijden van het gesimuleerde incident in het najaar van 2009 af te ronden.

Meer informatie over het doel van het onderzoek, het onderzoeksinstrument en het toetsingskader is te vinden op www.ioov.nl/rampenbestrijding

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com