+ Twee auto’s opengebroken in Eerbeek

Geplaatst op 3 juni 2009, om 14:18 uur

EERBEEK – In de nacht van dinsdag op woensdag 27 mei zijn er twee auto-inbraken gepleegd in Eerbeek, onder andere aan de Mendelssohnstraat en Kolenbranderserf.

Bij deze diefstallen zijn verscheidene waardevolle spullen gestolen, onder andere een navigatiesysteem, portemonnee, contant geld en luidsprekers.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie doet onder de noemer ‘Niets erin, niets eruit!’ met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Verder adviseert de politie, doe altijd aangifte. Hierdoor krijgt de politie duidelijkheid over de plaatsen en tijdstippen wanneer wordt ingebroken en kan zij haar surveillance hierop aanpassen. Op de internetsite www.politie.nl staan meer nuttige tips.

Politie zoekt jeugdige eigenaar fiets

EERBEEK – De politie wil graag in contact komen met een jongetje dat enige tijd geleden melding maakte van vermissing van zijn Gazellefiets. De tweewieler is zeer waarschijnlijk gevonden.

De knul kwam aantal weken geleden teleur gesteld op het politiebureau. Zijn fiets was verdwenen bij school en hij wilde aangifte doen. De agente heeft hem een aangifteformulier meegegeven zodat z’n ouders het gemis van de fiets konden aangeven. Helaas is dit formulier niet ontvangen, maar nu heeft de politie onlangs een belletje gekregen dat een Gazelle jongensfiets is gevonden. De politie wil graag in contact komen met de gedupeerde knul of zijn ouders. Op werkdagen is het politiebureau geopend tussen 10 en 12 uur, een belletje met het team Eerbeek op 0900 – 8844 kan ook.

Bromfietscontrole

TEUGE – De politie heeft op dinsdagochtend 2 juni een bromfietscontrole gehouden aan de Rijksstraatweg in Teuge. Er werden verscheidene voertuigen gecontroleerd.  Er zijn zes bestuurders bekeurd voor overschrijding van de maximale toegestane snelheid van de bromfiets.

Met behulp van een zogeheten rollenbank controleerde de politie verscheidene bromfietsen op hun maximale snelheid. Een bromfiets mag namelijk niet harder dan 50 kilometer per uur kunnen rijden. Bij de controle werden totaal 6 bestuurders bekeurd voor het feit dat hun bromfiets harder dan de maximaal toegestane snelheid kan rijden. Van één bestuurder werd ook het kentekenbewijs ingenomen, nadat bleek dat zijn bromfiets maximaal 89 kilometer per uur kan rijden.

Jongen beland in berm

HALLE – Een 19-jarige jongen uit Ruurlo is op woensdagochtend 3 juni met zijn auto in de berm beland. Hij moest uitwijken voor een tegemoetkomende auto en raakte daarbij van de weg.

De jongen reed rond 07.25 uur over de Varsseveldseweg in Halle. Een blauwe auto kwam uit de Spiekermanweg en nam de bocht richting Halle iets te ruim. Hierdoor moest de jongen uitwijken en belandde in de berm, waarbij hij nog twee verkeersborden omver reed. Om de zaak netjes af te handelen is de politie op zoek naar de bestuurder van de blauwe auto of getuigen van het ongeval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Politie zoekt getuigen zakkenrollerij

NEEDE – Op maandag 25 mei ontdekte een 81-jarige man uit Neede dat hij zijn portemonnee kwijt was. De portemonnee is vermoedelijk uit zijn zak gestolen toen hij boodschappen deed eerder die dag. De politie is op zoek naar getuigen.

De man had bij een supermarkt aan de Borculoseweg in Neede boodschappen gedaan tussen 12.30 en 13.00 uur. Toen had hij zijn portemonnee, met daarin een aanzienlijk geldbedrag, nog. Toen hij ’s avonds thuis zijn portemonnee nodig had, was deze verdwenen. De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat de portemonnee gestolen werd. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Aangehouden in trein

WINTERSWIJK – De politie heeft op dinsdag 2 juni rond 12.25 uur een 20-jarige vrouw uit Winterswijk aangehouden. De vrouw reed zonder geldig vervoersbewijs mee met de trein en kon zich niet legitimeren.

Op het politiebureau bleek dat de vrouw een valse naam had opgegeven. Hiervoor heeft ze een boete gekregen. Ook heeft ze van de Syntus een boete gekregen voor het rijden zonder treinkaartje.

Poging diefstal fiets

EIBERGEN – De politie stelt een onderzoek in naar  de diefstal van een fiets en zoekt getuigen. Twee onbekenden hebben op zondag 24 mei rond 21.00 uur getracht een fiets te stelen. De fiets stond op de oprit bij een woning aan de Scholten-Hofmansbrink in Eibergen.

Toen de bewoner van de woning dit zag is hij achter de onbekenden aangerend, die op een geel gespoten scooter zaten en de fiets aan de hand meenamen. Toen de scooter moest uitwijken voor een aantal mountainbikers hebben de daders de fiets laten vallen. De bestuurder keerde zijn scooter en reed op de bewoner in. Deze kon opzij springen waarna de twee jongens op de scooter er vandoor zijn gegaan. De politie onderzoekt de poging tot diefstal en wil graag in contact komen met de mountainbikers. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Jongeren aangehouden na mishandeling

HARDERWIJK – De politie heeft dinsdagmiddag 2 juni vier jongeren (twee 13-jarige, een 14-jarige en een 15-jarige) aangehouden na het mishandelen van een 14-jarige jongen. De mishandeling vond plaats aan de Sypel in Harderwijk.

De 14-jarige jongen werd omstreeks 14:00 uur mishandeld na een woordenwisseling. De politie heeft hierop de vier jongeren aangehouden voor mogelijke betrokkenheid. Zij werden meegenomen naar het politiebureau en aangemeld voor een jeugdpreventieproject waar naar verwachting een passende maatregel zal worden opgelegd. De politie is nog met het onderzoek bezig en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Vrouw gewond bij aanrijding

NUNSPEET – Een 86-jarige vrouw uit Nunspeet raakte dinsdag 2 juni gewond nadat zij op de F.A. Molijnlaan in Nunspeet in aanrijding kwam met een auto.

De vrouw reed omstreeks 14:00 uur in haar scootmobiel over de Notaris Hoffmannweg. Op het moment dat zij de F.A. Molijnlaan overstak werd ze over het hoofd gezien door een 28-jarige automobilist uit Epe. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de vrouw gewond raakte. Zij werd door een ambulance overgebracht naar het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk.

Alcohol in het spel bij aanrijding

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 2 juni een 35-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden. De man botste op de A1 ter hoogte van Apeldoorn Zuid op zijn voorligger en was onder invloed van alcohol. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

De man reed omstreeks 19:50 uur over de A1. Ter hoogte van Apeldoorn Zuid botste hij tegen een voor hem rijdende personenauto bestuurd door een 49-jarige man uit Uddel.

De blaastest van de Rotterdammer wees het gebruik van alcohol uit. De man werd

aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies hij een promillage van 2,0. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast was zijn auto niet verzekerd. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Zutphenaar aangehouden in Apeldoorn

APELDOORN – De politie heeft dinsdagavond 2 juni een 47-jarige man uit Zutphen op De Voorwaarts in Apeldoorn aangehouden voor belediging. De man had een NS-medewerker bedreigd en beledigd.

De politie kreeg omstreeks 19:50 uur de melding dat een NS medewerker even daarvoor was bedreigd en beledigd in de trein. De man werd aan De Voorwaarts aangetroffen en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens zijn aanhouding beledigde hij ook de agenten. Er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Hennepkwekerij opgerold

APELDOORN – De politie heeft dinsdag 2 juni een hennepkwekerij in een woning aan de Talingweg in Apeldoorn opgerold. Drie personen werden aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid.

De politie trof in twee slaapkamers van de woning in totaal 249 planten aan. Deze planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd. Een 21-jarige man, een 42-jarige vrouw en een 56-jarige man uit Apeldoorn, werden aangehouden voor betrokkenheid. Zij werden meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor.