+ Verwarde 112-beller aangehouden

Geplaatst op 2 juni 2009, om 11:46 uur

112ZUTPHEN – De politie heeft maandagmiddag 1 juni een verwarde man uit Zutphen aangehouden nadat hij onnodig meerdere malen heeft gebeld met het alarmnummer 112.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De meldkamer van het KLPD kreeg het afgelopen weekend op het alarmnummer 112 diverse malen meldingen binnen afkomstig van een en hetzelfde telefoonnummer. Na nog eens tientallen telefoontjes afkomstig van deze zelfde beller op maandag 1 juni, kon de politie  de eigenaar van het mobieltje achterhalen. Het bleek om een verwarde man te gaan. De man is overgebracht naar het politiebureau alwaar zijn telefoon is ingenomen. Hij is overgedragen aan de crisisdienst.

Vrouw aangehouden voor rijden onder invloed

ZUTPHEN – Op maandagavond 1 juni heeft de politie een 55-jarige vrouw uit Lochem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens werd de passagier, een 42-jarige man uit Apeldoorn, aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

De politie kreeg maandagavond een melding dat een man en een vrouw in een horecagelegenheid in Zutphen de nodige alcohol had gedronken, niet wilde betalen en inmiddels naar een auto was gelopen.  De gealarmeerde politie trof de bewuste auto op de Den Elterweg aan met de vrouw achter het stuur. De blaastest gaf aan dat zij teveel had gedronken om nog te mogen rijden en op het politiebureau blies zij 1.0 promille.

De man kon zich niet legitimeren en is ook meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat hij nog ruim 500 euro aan boetes moest betalen. Dit kon hij niet en verder werd hij nog gezocht door een andere politieregio voor een strafbaar feit. De man is aan agenten van die bewuste regio overgedragen.

Fietsster gewond bij ongeval

DOETINCHEM – Op maandagmorgen 1 juni is een 77-jarige fietsster uit Zelhem gewond geraakt na een aanrijding met een motorrijder. De vrouw is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 11:30 uur. De fietsster reed over de Kommendijk in Doetinchem richting de Varsseveldseweg. De 27-jarige motorrijder uit Doetinchem reed over de Varsseveldsweg richting zijn woonplaats. Toen de fietsster de Varsseveldseweg overstak zag zij de naderende motorrijder vermoedelijk over het hoofd. De motorrijder probeerde de fietsster te ontwijken maar raakte haar toch tegen het voorwiel. De fietsster kwam ten val en raakte gewond. Ze is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Motorrijder gewond bij val

DIDAM – Op maandagmiddag 1 juni is een 25-jarige motorrijder uit Wehl gewond geraakt na een eenzijdig ongeval op afslag 1 van de Rijksweg A18 bij Didam. Hij is met letsel aan zijn arm en been overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 12:20 uur. De motorrijder verloor door onbekende oorzaak de controle over de motor toen hij de snelweg verliet. De man kwam ten val en raakte gewond. De motor schoof door en kwam tegen een paal tot stilstand. De man is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Fietsster gewond bij aanrijding

ZEDDAM – Een 60-jarige fietsster uit Zevenaar is maandagmiddag 1 juni gewond geraakt na een aanrijding met een personenauto. De vrouw is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde omstreeks 14:15 uur. De fietsster reed over de Beekseweg vanuit Beek en wilde de rotonde bij de Terborgseweg oversteken. Een 49-jarige automobilist uit ’s-Heerenberg reed over de Terborgseweg richting de Drieheuvelenweg. De fietsster wilde de rotonde oversteken maar heeft vermoedelijk de naderende personenauto over het hoofd gezien. Ze kwam ten val en raakte gewond. De vrouw is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Woninginbraken

BEEKBERGEN/APELDOORN – Maandag 1 juni is er in twee woningen ingebroken. De woningen staan aan de Hulleweg in Beekbergen en de Beeklustweg in Apeldoorn.

In Beekbergen werden onder meer flatscreens en een laptop weggenomen. De dader(s) kwamen de woning binnen door een raam op de eerste verdieping te forceren.

In Apeldoorn werden onder meer een fiets en een laptop weggenomen. De hele woning werd overhoop gehaald. Hier kwamen de dader(s) de woning binnen door een achterdeur te forceren.

De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Bromfietsster gewond bij aanrijding

ERMELO – Een 16-jarige bromfietsster uit Ermelo is maandag 1 juni gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Garderenseweg in Ermelo.

Het meisje stak rond 13:00 uur vanuit een oprit van een woning de Garderenseweg over. Een 22-jarige automobilist uit Harderwijk reed op de Garderenseweg en hij kon een aanrijding niet voorkomen. De bromfietsster is met onder meer een hersenschudding overgebracht naar het ziekenhuis.

Gewonde bij botsing tussen twee auto’s

OLDEBROEK – Bij een aanrijding op de Zuiderzeestraatweg in Oldebroek is een 35-jarige vrouw uit Wezep gewond geraakt. Zij zat als passagier in één van de betrokken auto’s.

Een 31-jarige automobiliste uit Oldebroek reed op de Zuiderzeestraatweg richting Elburg. Hij wilde afslaan naar een parkeerplaats, en verleende bij dit afslaan geen vrije doorgang aan een 35-jarige automobilist uit Wezep die hem op de Zuiderzeestraatweg tegemoet reed. Hierdoor ontstond de aanrijding. De partner van de 35-jarige automobilist raakte bij de aanrijding gewond en zij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Passagier motor gewond bij ongeval

PUTTEN – Maandag 1 juni heeft er rond 13:45 uur een aanrijding plaats gevonden op de Oude Garderenseweg in Putten. De aanrijding vond plaats tussen een auto en een motor.

Een 28-jarige automobilist uit Nunspeet reed vanuit een uitrit de Oude Garderenseweg op. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een 56-jarige motorrijder uit Barneveld. De motorrijder en zijn vrouwelijke passagier kwamen ten val. De passagier is met nog onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.