+ Alcoholmobilist moet rijbewijs inleveren - GelreNieuws.nl

+ Alcoholmobilist moet rijbewijs inleveren

Geplaatst op 3 juli 2009, om 14:14 uur

ZUTPHEN – In de nacht van donderdag op vrijdag 3 juli heeft de politie een 27-jarige man uit de gemeente Zutphen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De automobilist werd omstreeks 02:25 uur staande gehouden aan de Gerard Doustraat in Zutphen. Hij viel op vanwege zijn snelle rijgedrag. Uit een blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.79. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Jas met medicijnen snel terug

ZUTPHEN – De politie heeft donderdagmiddag 2 juli een sms-alert verstuurd nadat een vrouw haar jas met daarin gevaarlijke medicijnen verloren was. Een oplettende getuige vond de jas en meldde dit bij de politie.

De politie ontving omstreeks 12:40 uur een melding van de verloren jas. Een vrouw was haar jas verloren in de omgeving Handelskade in Zutphen. In de jas zaten tabletten die voor kinderen gevaarlijk konden zijn. De politie heeft een sms-alert verstuurd naar alle aangesloten Zutphenaren. Een oplettende getuige ontving het bericht en vond de jas. Hij meldde dit bij de politie die de jas heeft opgehaald en aan de eigenaresse heeft overgedragen.

Automobilist botst op boom

KLARENBEEK – Op donderdagmorgen 2 juli is een 68-jarige automobilist uit Apeldoorn gewond geraakt na een eenzijdige aanrijding. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie ontving de melding omstreeks 11:15 uur. De automobilist reed over de Verlengde Broekstraat in Klarenbeek (gem. Voorst). Hij verloor door onbekende oorzaak de controle over zijn voertuig waardoor hij in een bocht doorschoot. Het voertuig kwam tegen een boom tot stilstand. De automobilist is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De exacte toedracht van het ongeval wordt onderzocht.

Oplichters stelen bankpas en pinnen geldbedrag

BRUMMEN – Twee mannen hebben donderdagmorgen 2 juli onder andere een bankpas weggenomen uit een woning aan de Wanne in Brummen. De mannen gaven zich uit als medewerkers van een waterbedrijf. De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

De mannen zijn tussen 12:30 en 12:45 uur in een woning aan de Wanne in Brummen geweest. Zij gaven zich uit als medewerkers van een waterbedrijf en zagen kans de pinpas van de 84-jarige bewoonster te ontvreemden. Toen de mannen weg waren, vertrouwde zij het niet. Ze alarmeerde familieleden die het vervolgens bij de politie hebben gemeld. Uit onderzoek bleek dat er korte tijd later geld is gepind bij een automaat in Brummen.

Beide mannen hadden een blanke huidskleur, waren ongeveer 45 jaar oud en 1.80m lang. Eén man droeg een blauw overhemd en een crème kleurige broek. De tweede man droeg een geruit geel/bruin overhemd. De politie heeft de diefstal in onderzoek en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Brand in rijdende auto

BORCULO – Op donderdagmiddag 2 juli is er een brand ontstaan in een rijdende personenauto aan de Heelweg in Borculo. De brandweer heeft de brand geblust.

De brandweer en politie ontvingen de melding omstreeks 17:00 uur. De 38-jarige automobilist uit Borculo reed over de Heelweg vanuit de richting Beltrum. Op het kruispunt met de Zwarteweg wilde hij linksaf slaan richting Borculo. De man zag dat er vlammen onder zijn motorkap vandaag kwamen en parkeerde zijn auto. De gealarmeerde brandweer heeft de brand geblust. De exacte oorzaak van de brand is nog onbekend.

Duo aangehouden

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 3 juli in de Hoofdstraat in Apeldoorn een 19-jarige en 50-jarige man uit Apeldoorn aangehouden. De 19-jarige werd aangehouden voor het vechten op straat en de 50-jarige werd aangehouden voor het bezit van verboden wapens.

Tijdens surveillance in het uitgaansgebied in het centrum van Apeldoorn zagen agenten een 19-jarige jongen vechten. Na enkele waarschuwingen van de politie ging de jongen hiermee door, waarna de politie hem heeft aangehouden. Even daarna werden de agenten getipt dat een 50-jarige man mogelijk in het bezit was van een mes. Bij fouillering werd in de broekband inderdaad een mes aangetroffen en later nog een boksbeugel. Hierop heeft de politie de man aangehouden. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Woningbrand

APELDOORN – Op donderdagavond 2 juli woedde er een brand in een woning aan de Badhuisweg in Apeldoorn. De brandweer bluste de brand. Er raakte niemand gewond.

Omstreeks 21:50 uur kreeg de politie de melding van een woningbrand aan de Badhuisweg in Apeldoorn. Er was op het moment dat de brand uitbrak niemand in de woning aanwezig. Door de snelle reactie van de buren die alarm sloegen, kon een grotere woningbrand voorkomen worden. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. Uit onderzoek bleek er kortsluiting te zijn geweest in het aquarium in de woning.

Hennepkwekerij ontmanteld

PUTTEN – De politie heeft donderdagmiddag 2 juli bij een onderzoek in een woning aan de Wilforsterweg in Putten een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werden twee verdachten aangehouden.

De politie onderzocht de woning na het vermoeden dat er een hennepkwekerij werd geëxploiteerd. In de woning werden in twee slaapkamers hennepplantages aangetroffen. De bewoners, een 51-jarige man en 36-jarige vrouw, zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze voor verder onderzoek verhoord worden. De plantage is afgebroken de aangetroffen apparatuur is in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Man verzet zich hevig bij aanhouding

HARDERWIJK – De politie heeft donderdagavond 2 juli op de Buiten de Bruggepoort een 36-jarige man uit Harderwijk aangehouden, nadat hij zeer opstandig werd toen agenten enkele ruziënde mannen uit elkaar haalden.

De politie kreeg omstreeks 19:25 uur van een oplettende getuige de melding dat enkele mannen ruzie met elkaar zochten op de Buiten de Bruggepoort in Harderwijk. Toen de agenten ter plaatse kwam, trachtten zij de mannen van elkaar te scheiden. Hierbij was één van hen, een 36-jarige inwoner van Harderwijk, behoorlijk opstandig en uitte beledigingen richting de agenten. Toen de politie hem hiervoor wilde aanhouden pleegde hij verzet en weigerde elke medewerking. Uiteindelijk konden de agenten hem met gepast geweld aanhouden. De man is overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Politie zoekt betrokkene ongeval

ERMELO – De politie zoekt contact met een fietsster die donderdagmiddag 2 juli op de Kerklaan in Ermelo ter hoogte van een supermarkt betrokken was bij een ongeval met een 76-jarige vrouw uit Ermelo. De vrouw raakte bij het ongeval gewond.

De politie kreeg op donderdagmiddag 2 juli omstreeks 14:13 uur de melding van een getuige dat er een vrouw van haar fiets was gevallen op de Kerklaan in Ermelo ter hoogte van een supermarkt. De 76-jarige vrouw

uit Ermelo wilde afslaan naar de supermarkt en botste hierbij tegen een andere fietsster op. De vrouw is met beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Om duidelijkheid over het ongeval te krijgen verzoekt de politie de fietsster waarmee de 76-jarige vrouw in botsing kwam, zich te melden via telefoon 0900 – 8844.

Verdachte aangehouden van brand hooibalen

ELBURG – De politie heeft donderdag 2 juli een 16-jarige jongen uit Elburg aangehouden op verdenking van brandstichting.

Op woensdag 17 juni jl. zijn er in een weiland aan de Kamperdijk in Elburg hooibalen in brand gestoken. Uit een ingesteld onderzoek is een 16-jarige jongen uit Elburg aangehouden en verhoord. De jongen heeft verklaard dat hij onder invloed van alcohol was en de hooibalen aangestoken heeft. De politie maakt proces-verbaal tegen de jongen op en hij zal worden aangemeld bij een jeugdpreventieproject voor een passende maatregel.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com