+ Jongen aangehouden voor joyriding - GelreNieuws.nl

+ Jongen aangehouden voor joyriding

Geplaatst op 2 juli 2009, om 18:02 uur

politieEERBEEK – Een 17-jarige jongen uit Eerbeek is dinsdag 30 juni aangehouden voor joyriding. Hij had zonder toestemming de auto van een familielid meegenomen.

De jongen werd rond 15:15 uur aangehouden op de Derickxkamp in Eerbeek. Hij is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Vrouw bestolen

ZUTPHEN – Een 83-jarige vrouw uit Zutphen is woensdag 1 juli rond 11:00 uur met een smoes bestolen op de Oude Bornhof in Zutphen.

Een nog onbekende man vroeg de vrouw of ze kon wisselen. Toen ze op zijn verzoek inging griste de man een geldbedrag uit haar portemonnee en liep daarna weg. De man had een licht getinte huidskleur, was ongeveer 1.80 lang en had een ietwat gezet postuur. Hij droeg een grijs/zwart gestreept shirt. De politie stelt een onderzoek in.

De politie ontvangt vaker meldingen van soortgelijke incidenten of pogingen daartoe, waarbij vaak oudere mensen het slachtoffer zijn. Hoe vervelend het ook klinkt, de politie adviseert met klem om op straat niet in te gaan op verzoeken van vreemden om geld te wisselen, of in te gaan op andere verzoeken waarbij men erop uit is dat er een portemonnee te voorschijn komt.

Bestuurder (18) aangehouden bij verkeersongeval N302

HARDERWIJK – De politie heeft een 18-jarige automobilist uit Hattemerbroek aangehouden wegens het rijden onder invloed van alcohol. De jongen was betrokken bij een verkeersongeval op de N302 inde gemeente Harderwijk.

Op woensdagavond 1 juli rond 23.05 uur kreeg de politie een melding door van een verkeersongeval op de N302 in de gemeente Harderwijk. Net na het kruispunt N302/Newtonweg richting de A28 raakte de 18-jarige bestuurder bij een inhaalmanoeuvre deels van de weg en heeft hierbij een aantal paaltjes van de wegafzetting geraakt. Een blaastest gaf aan dat de jongen onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar blies hij promillage van 1,1 promille. Er wordt een proces-verbaal tegen hem opgemaakt en aangezien hij beginnend bestuurder is, werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tevens is hem een rijverbod opgelegd.

Neppolitiemensen actief

HARDERWIJK – De politie waarschuwt voor het feit dat er kennelijk neppolitiemensen actief zijn. De mannen doen zich voor als agenten van de politie, waarbij ze niet in uniform gekleed zijn. Met een smoes proberen ze woningen binnen te komen om vervolgens het huis te doorzoeken naar waardevolle spullen en deze weg te nemen.

Aanleiding voor dit bericht is een melding van een inwoonster uit Harderwijk die woensdag 1 juli bij de politie binnen is gekomen. De vrouw heeft verklaard dat de twee mannen haar vertelden van de politie te zijn en dat ze vingerafdrukken kwamen nemen. De mannen droegen geen politie-uniform. Vervolgens doorzochten ze alle kasten en opbergruimtes. Het signalement van deze mannen is als volgt:
–    leeftijd ca. 30 jaar
–    ze droegen beiden een spijkerbroek, de een met een blauw overhemd, de ander met een grijs overhemd
–    de een met kort donker tot zwart haar
–    de ander met kort blond tot beginnend grijs haar

De politie adviseert om nooit iemand ongevraagd en/of ongewild binnen te laten. Vraag altijd naar een legitimatiebewijs. Indien er toch twijfel of argwaan blijft, is het verstandig om dit altijd bij de plaatselijke politie te melden, zodat er mogelijk meer duidelijkheid komt van degenen die zich van valse identiteit schuldig maken.

Derde verdachte overval in woning aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft woensdag 1 juli een derde verdachte aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een 71-jarige vrouw in haar woning aan de Borneostraat in Doetinchem op 11 juni jongstleden.

Het gaat om een 23-jarige vrouw uit Doetinchem. Dinsdag 30 juni werden al een 25-jarige man en een 18-jarige vrouw aangehouden, ook beiden afkomstig uit Doetinchem. Alle verdachten zijn ingesloten voor nader onderzoek.

De overval vond in de nacht van woensdag op donderdag 11 juni, vlak na middernacht plaats. Drie personen drongen de woning van de vrouw binnen nadat een jonge vrouw met een smoes had aangebeld. De bewoonster werd met een vuurwapen bedreigd terwijl de personen haar woning doorzochten. Er werden meerdere goederen gestolen, waaronder sieraden, geld en een bankpas. In eerste instantie werd vermoed dat de overval gepleegd was door twee  jonge mannen en een jonge vrouw, onderzoek heeft uitgewezen dat de overval vermoedelijk gepleegd is door het drietal dat nu is aangehouden. De politie maakt een dossier op en legt dit ter beoordeling aan justitie voor.

Man aangehouden na bedreiging op schoolplein

MEGCHELEN – Een 48-jarige man uit de Oude IJsselstreek is woensdag 1 juli aangehouden nadat hij op het plein van een basisschool in Megchelen bedreigingen uitte richting omstanders, in het bijzijn van diverse ouders en kinderen.

De man was boos en wilde iets bespreken met iemand van de school, maar trof deze persoon binnen niet aan, waarop de man weer vetrok. Toen de politie ter plaatse kwam was de man niet meer aanwezig. Hij is op zijn woonadres aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Bromfiets in beslag genomen

WINTERSWIJK – Woensdag 1 juli heeft de politie een 19-jarige bromfietser uit Winterswijk beboet voor diverse overtredingen. Zijn bromfiets is in beslag genomen.

De jongen werd staande gehouden op de Waliensestraat, rijdend op een bromfiets zonder kentekenplaat. Verder bleek de bromfiets niet verzekerd en had de bestuurder geen bromfietsrijbewijs. Omdat het niet de eerste keer was dat de jongen werd betrapt is de bromfiets in beslag genomen.

Fietser gewond bij ongeval

DOETINCHEM – Een 76-jarige fietser uit Doetinchem is woensdag 1 juli rond 12:50 uur gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een automobilist op het kruispunt Plattenburgstraat – Blokhuislaan in Doetinchem.

De automobilist, een 38-jarige man uit Elten, reed op de Plattenburgstraat. De fietser kwam vanaf de Blokhuislaan en sloeg rechtsaf de Plattenburgstraat op. Vervolgens stak de fietser over richting het winkelcentrum. Mogelijk heeft hij hierbij de automobilist niet opgemerkt. De automobilist op zijn beurt merkte te laat op dat de fietser wilde afslaan, met een botsing tussen beide als gevolg. De fietser is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Snelheidscontrole op Hamelandroute

AALTEN – Op woensdag 1 en donderdagochtend 2 juli heeft de politie in de ochtendspits op snelheid gecontroleerd op de Hamelandroute, ter hoogte van het kruispunt met de Nijhofweg. Zes automobilisten en een motorrijder werden betrapt op forse snelheidsovertredingen.

De controles vonden plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden over te hard rijden en gevaarlijk rijgedrag. Op woensdagochtend werd een 21-jarige motorrijder uit Aalten betrapt op een overtreding van meer

dan 50 km. p/u te hard. Hij reed 134 km p/u terwijl op deze locatie een snelheidslimiet van 80 km. p/u geldt. Zijn rijbewijs is ingenomen. Twee automobilisten werden bekeurd voor snelheidsovertredingen waarbij ze ruim 20 km. te hard reden.

Donderdagochtend werden 4 automobilisten betrapt op forse snelheidsovertredingen. Onder hen bevond zich een 42-jarige automobilist uit Enschede die al eerder is betrapt op een forse snelheidsovertreding. Hij reed nu 34 km. p/u te hard. De man krijgt een forse geldboete en hij is zijn rijbewijs een aantal maanden kwijt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com