Dode bergbeklimmer in Frankrijk mogelijk Hengeloër - GelreNieuws.nl

Dode bergbeklimmer in Frankrijk mogelijk Hengeloër

Geplaatst op 1 juli 2009, om 23:35 uur

HENGELO (G) – De Franse en Nederlandse politie stellen een onderzoek in naar de identiteit van een aangetroffen dode man en vrouw in de Franse Alpen. Beiden zijn vermoedelijk rond de 7e juni bij het beklimmen van de Mont Salève verongelukt.

In het programma van Opsporing Verzocht werd hier dinsdagavond 30 juni aandacht aan besteed omdat het vermoedelijk om Nederlanders ging. Ook werd een aangetroffen pasfoto getoond. Kijkers hebben hierop gereageerd en de man zou mogelijk een inwoner uit het Gelderse Hengelo zijn. De identiteit van de vrouw is nog niet bekend. De familie van de man is in kennis gesteld, maar DNA-onderzoek moet absolute duidelijkheid verschaffen. Het onderzoek naar de identiteit van de vrouw wordt voortgezet.

In het programma Opsporing Verzocht werd aandacht besteed aan de levenloos aangetroffen man en vrouw bij het Franse Etrembières. Bij hen waren Nederlandstalige boeken en een pasfoto gevonden. Een foto van de aangetroffen slachtoffers kon door hun val niet meer worden getoond.

Naar aanleiding van de uitzending meldden zich diverse kijkers die de persoon op een in de buurt van de slachtoffers aangetroffen pasfoto meenden te herkennen.

De plaatselijke politie nam contact met de familie op en hieruit bleek dat niet uitgesloten moet worden dat het om een 31-jarige Hengeloër gaat. DNA-onderzoek moet duidelijkheid geven.

De identiteit van de vrouw is nog niet bekend. Het gaat om een mediterraans type, tussen de 35 à 40 jaar. Zij was ongeveer 1.55 m lang en had bruin haar. Op haar linker schouder had zij een zogenaamde tribal-eye tatoeage. Ook werd een briefje met de naam Rebecca aangetroffen.

Mensen die meer duidelijkheid over de vrouw hebben, kunnen contact opnemen met de politie tiplijn via 0800 – 6070.

Klik hier voor de uitzending van Opsporing Verzocht.

Pasfoto:

Pasfoto Bron: Opsporing verzocht

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com