Bestuurder (80) scootmobiel gewond bij botsing met auto

Geplaatst op 1 juli 2009, om 18:26 uur

rolstoelAPELDOORN – Op de Zutphensestraat N345 in Apeldoorn heeft woensdagmiddag een aanrijding tussen een scootmobiel en een auto plaatsgevonden. De bestuurder van de scootmobiel, een 80-jarige man uit de gemeente Voorst, raakte zwaar gewond.

De aanrijding deed zich rond half zes voor ter hoogte van de kruising met de IJsseldijk. De bestuurder van de scootmobiel wilde samen met zijn vrouw de Zutphensestraat oversteken. Terwijl zijn vrouw bleef staan reed de man plots de kruising op. Een 38-jarige Apeldoornse automobiliste kon de man niet meer ontwijken. De bestuurder van de scootmobiel raakte zwaar gewond.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, werden ingezet.  Toevallig passerende politieagenten die terug kwam van een cursus hebben direct eerste hulp verleend. Nadat het slachtoffer met behulp van het Mobiel Medisch Team van de traumahelikopter was gestabiliseerd, werd hij per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De echtgenote van de man is, net als de automobiliste opgevangen. De politie onderzoekt de exacte toedracht van het ongeval.

Foto Pim Velthuizen/PVFotografie.nl

Foto Pim Velthuizen/PVFotografie.nl

Meer foto’s op www.PVFotografie.nl