+ Politie vordert rijbewijs snelle motorrijder in - GelreNieuws.nl

+ Politie vordert rijbewijs snelle motorrijder in

Geplaatst op 1 juli 2009, om 18:15 uur

Archieffoto Nicolaas Kerkmeijer/Fotobureau KerkmeijerZUTPHEN – De politie heeft dinsdagmiddag 30 juni een 27-jarige motorrijder uit Doetinchem aangehouden nadat hij te hard reed op de Den Elterweg in Zutphen.

Tijdens een snelheidscontrole op de Den Elterweg in Zutphen hield de politie rond 15:45 uur een motorrijder uit Doetinchem staande, nadat de man met zeer hoge snelheid de snelheidscontrole was gepasseerd. Hij reed 137 km/u waar 80 km/u is toegestaan. De 27-jarige man werd aangehouden en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Engelsman pleegt duur telefoontje

TWELLO – De politie heeft dinsdag 30 juni een 19-jarige Engelsman bekeurd op de Maarten Tromplaan in Twello omdat hij met een mobieltje in zijn handen tijdens het besturen van een auto.

De politie hield 19-jarige automobilist staande, omdat zij hem signaleerden met een mobiele telefoon in zijn handen tijdens het autorijden. Toen hij ter plaatse ook geen identiteitsbewijs kon tonen, hebben de agenten hem aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier verklaarde hij dat hij z’n mobieltje aan het opwaarderen was en ook dit is niet toegestaan tijdens het autorijden. Hij heeft een boete gekregen van 150 euro.

Ongeval in Wilp

WILP – Op dinsdagmiddag 30 juni vond op de Kneuterstraat in Wilp een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s. Beide voertuigen liepen hierbij aanzienlijke schade op.

Om 16.30 uur kreeg de politie de melding van de aanrijding binnen. Op de kruising van de Kneuterstraat/Zutphenboerlaan/Soerhuislaan in Wilp verleende een 21-jarige automobilist, woonachtig in Zelhem, geen voorrang aan het voertuig van een 45-jarige man, woonachtig in Tolkamer. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij beide personenauto’s forse schade opliepen. Van beide voertuigen heeft de politie he kentekenbewijs ingevorderd, zodat de Rijksdienst voor het Wegverkeer er op kan toezien dat beide auto’s na herstel van de schade weer veilig op de weg terugkeren.

Te snel

APELDOORN – Naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag in woonwijken heeft de politie op dinsdag 30 juni op verscheidene locaties in Apeldoorn gecontroleerd. Zo’n 100 bestuurders reden te hard.

De controles werden gehouden naar aanleiding van klachten uit de betreffende buurten. Vaak worden de meldingen aan de wijkagent doorgegeven, maar soms komen ze ook via het Politie Service Centrum in Apeldoorn binnen. De controles vonden plaats in de Operettestraat en Boerhaavestraat en op de Sprengenweg. De Operettestraat en Boerhaavestraat betreffen een 30 km zone. Hier werd 59 km/u als hoogste snelheid gemeten. Van de 422 voertuigen die langs kwamen, reden er 70 te hard. Op de Sprengenweg was 71 km/u (waar max. 50 km/u is toegestaan) de hoogst gemeten snelheid. Hier kwamen in totaal 494 voertuigen langs, waarvan er 32 te hard reden. De overtreders krijgen de boete thuis gestuurd.

Jongen verdacht van schieten met luchtbuks

PUTTEN – Een 18-jarige jongeman uit Putten is woensdag 1 juli om 06:00 uur aangehouden door de politie. Hij wordt ervan verdacht op maandag 22 juni een 20-jarige plaatsgenoot beschoten te hebben met een luchtbuks.

De 20-jarige jongen was op die bewuste maandagavond met een groep aan het voetballen in park de Groene Scheg toen de 18-jarige jongeman met een luchtbuks begon te schieten. Hij schoot op het doel en richting de voetballende jongens. Toen de 20-jarige daar iets van zei, werd er op hem geschoten. Hij werd daarbij ook geraakt en liep een blauwe plek op. De politie heeft de 18-jarige jongeman ingesloten voor nader verhoor en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietser gewond bij val

HEERDE – Bij een eenzijdig ongeval op de Spoorlaan in Heerde is dinsdag 30 juni een 19-jarige jongeman uit Heerde gewond geraakt.

De jongen reed rond 19:00 uur met z’n brommer op het fietspad van de Spoorlaan toen hij door nog onbekende oorzaak tegen een lantaarnpaal aan reed. De jongen raakte hierbij zodanig gewond dat hij met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd moest worden.

Grote verkeerscontrole

WINTERSWIJK – De politie heeft dinsdag 30 juni, mede naar aanleiding van klachten een grote verkeerscontrole gehouden in en rondom Winterswijk. Ruim 60 overtreders werden bekeurd.

De politie houdt regelmatig verkeerscontroles waarbij klachten over snelheidsgedrag, het rijden door rood licht of ander gevaarlijk rijgedrag worden meegenomen. De controles vonden plaats op meerdere locaties, waaronder de Rondweg West, Wooldseweg, Meddoseweg, Groenloseweg en Parallelweg.

Hierbij zijn bekeuringen uitgeschreven voor ondermeer snelheidsovertredingen, niet-handsfree bellen, het niet dragen van de gordel, het niet dragen van een helm op de brommer en diverse overige overtredingen als negeren van verplichte rijrichting, niet kunnen tonen rijbewijs, kenteken niet zichtbaar, gladde banden en fietsen in voetgangerszone. De hoogste snelheid bedroeg 83, daar waar je maar 60 km mocht rijden. Tevens is iemand aangehouden die nog 40 dagen hechtenis moest uitzitten.

Aanhanger haalt tractor in

GROENLO – Dinsdagmiddag 30 juni heeft zich op de Ruurloseweg in Groenlo een ongeval voorgedaan waarbij enkele boompjes beschadigd raakten. Een aanhangwagen was losgeschoten van de tractor.

Het ongeval deed zich omstreeks 14.55 uur voor. De bestuurder van de tractor, een 55-jarige Winterswijker, zag plotseling zijn aanhangwagen links aan hem voorbij komen. De aanhanger reed en paar boompjes in de berm omver en kwam in de struiken tot stilstand. Bij onderzoek bleek dat de koppelingspin van de combinatie was afgebroken. De aanhanger is later opgehaald en de gemeente is in kennis gesteld voor de schade aan de aanplant.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com