Twee verdachten overval in woning aangehouden - GelreNieuws.nl

Twee verdachten overval in woning aangehouden

Geplaatst op 30 juni 2009, om 22:31 uur

politieDOETINCHEM – De politie heeft dinsdagochtend 30 juni een man en een vrouw aangehouden. Zij worden ervan verdacht op donderdag 11 juni j.l. een 71-jarige vrouw in haar woning aan de Borneostraat in Doetinchem te hebben overvallen. Het onderzoek naar de derde verdachte wordt voortgezet.

De aangehouden verdachten zijn een 25-jarige man en een 18-jarige vrouw, beiden afkomstig uit Doetinchem. De politie heeft twee woningen doorzocht. Over de resultaten hiervan worden geen mededelingen gedaan.

De overval vond in de nacht van woensdag op donderdag 11 juni, vlak na middernacht plaats. Drie personen drongen de woning van de vrouw binnen nadat een jonge vrouw met een smoes had aangebeld. De bewoonster werd met een vuurwapen bedreigd terwijl de personen haar woning doorzochten. Er werden meerdere goederen gestolen, waaronder sieraden, geld en een bankpas.

Een eerste onderzoek, nadat de politie was gealarmeerd, leverde geen verdachten op. In de daarop volgende periode is een sporenonderzoek ingesteld en heeft de politie een buurtonderzoek uitgevoerd. De vrouw is slachtofferhulp aangeboden.

Het onderzoek naar de derde persoon wordt voortgezet. Mensen die hier iets over kunnen melden, wordt verzocht te bellen met de politie via 0900-8844.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com