Emotioneel afscheid van Tano

Geplaatst op 30 juni 2009, om 22:21 uur

Tano Jansen. Foto HyvesBEEKBERGEN – Een indrukwekkend afscheid van Tano Jansen uit Apeldoorn. De dove 16-jarige jongen is dinsdagmiddag begraven in Beekbergen. Vorige week werd hij dood aangetroffen in een zeecontainer waarin hij was opgesloten.

Tijdens een indrukwekkende plechtigheid werd met toespraken een beeld geschetst van een vrolijke jongen die vol zat met dromen. Des te groter is dan ook het verdriet over hoe Tano aan zijn einde kwam, dat een complete nachtmerrie moet zijn geweest.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Politie zoekt getuigen

APELDOORN – Het rechercheteam dat de dood van Tano Jansen onderzoekt is op zoek naar getuigen die hem op zondag 21 juni, of in de dagen daarvoor, hebben gezien of gesproken. Daarnaast is de politie nog steeds op zoek naar getuigen die tussen zondag 21 juni en dinsdagmiddag 23 juni mogelijk mensen en/of voertuigen hebben gezien bij de container waarin het lichaam van Tano Jansen gevonden is.

Het recherche-onderzoek naar de dood van de 16-jarige Tano Jansen uit Apeldoorn is in volle gang. Er zijn vijf jongeren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij zijn verdwijning en dood.

Afgelopen vrijdag zijn vier van de vijf aangehouden jongeren voorgeleid bij de Rechter-commissaris in Zutphen. De Rechter-commissaris heeft de vier jongeren voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Getuigen kunnen zich telefonisch bij de politie melden via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of via het emailformulier op www.politie.nl (na een doorklik op korps Noord- en Oost-Gelderland).