+ Brand bij asielzoekerscentrum - GelreNieuws.nl

+ Brand bij asielzoekerscentrum

Geplaatst op 16 juli 2009, om 15:55 uur

Foto Fotobureau KerkmeijerWINTERSWIJK – Op woensdagmorgen 15 juli is er brand ontstaan in een woonunit van het asielzoekerscentrum aan de Amstelstraat in Winterswijk. Mede dankzij het kordate optreden van het personeel van het centrum konden de mensen tijdig in veiligheid worden gebracht.
De brandweer en politie ontvingen de melding rond 08:40 uur. De brand is ontstaan in een pan met vet. De pan raakte vermoedelijk oververhit waardoor er brand uitbrak. Het personeel van het asielzoekerscentrum heeft de bewoners direct in veiligheid gebracht. De brandweer had de brand snel onder controle. De keuken van de woonunit is uitgebrand. Voor de vier bewoners van de unit is tijdelijk een ander onderkomen geregeld.

Gewond na eenzijdig ongeval

WINTERSWIJK – Een 48-jarige man uit Winterswijk is woensdagmiddag 15 juli gewond geraakt na een eenzijdig verkeersongeval. De man is met rug- en nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 17:40 uur. De automobilist reed over de Vredenseweg in Winterswijk, hij kwam vanuit de richting Vreden (Duitsland). Door onbekende oorzaak verloor de man de controle over zijn voertuig waardoor hij aan de linker kant van de weg raakte en tegen een tweetal bomen boste. Het voertuig is vervolgens doorgeschoten en aan de rechterzijde van de weg tegen een boom tot stilstand gekomen. De automobilist raakte gewond, hij is door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Aangehouden voor bezit boksbeugel

DOETINCHEM – Op woensdagavond 15 juli heeft de politie een 17-jarige jongen uit Doetinchem aangehouden nadat hij in het bezit bleek te zijn van een boksbeugel.

De jongeman reed met een andere jongeman in een brommobiel. Het tweetal reed over de Roerstraat in Doetinchem toen ze tijdens een routinecontrole werden staande gehouden. Een oplettende agent zag de boksbeugel liggen in een portiervak van de brommobiel. De 17-jarige jongeman bleek de eigenaar van de brommobiel waarop hij werd aangehouden. De jongen is overgebracht naar het politiebureau. Hij kon na verhoor weer naar huis. De boksbeugel is in beslaggenomen en zal worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.

Mannen aangehouden voor diefstal

DOETINCHEM – In de nacht van woensdag op donderdag 16 juli heeft de politie twee Doetinchemmers (19 en 20 jaar) aangehouden voor diefstal van autovelgen en -banden. De politie kwam het duo op het spoor na een tip van een oplettende getuige.

De politie ontving rond 04:30 uur een melding van diefstal. Een oplettende getuige zag dat twee jongens autovelgen en -banden van een geparkeerde auto aan de Gasperilaan in Doetinchem demonteerden. De getuige vertrouwde het niet en alarmeerde de politie. Toen de agenten ter plaatse kwamen, bleek het duo vertrokken te zijn. Korte tijd later troffen zij het tweetal aan, zij werden aan de Terborgseweg staande gehouden. De agenten troffen de velgen en banden aan in het voertuig waarin de jongens reden waarop zij werden aangehouden. Het duo werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Trio verdacht van inbraak

TERWOLDE – Dankzij oplettend optreden van een gedupeerde heeft de politie drie jongeren aangehouden die ervan verdacht worden bij een kiosk op een camping aan de Bandijk  in Terwolde te hebben ingebroken. De twee mannelijke verdachten zijn voorlopig ingesloten voor verder verhoor.

In de nacht van maandag op dinsdag 14 juli was er ingebroken in een kiosk op een camping. Er was onder andere snoep, drinken en geluidsapparatuur gestolen. De gedupeerde meldde de inbraak bij de politie en ging zelf nog op onderzoek uit. Hij trof in de buurt in een auto twee slapende jongelui aan. Toen hij hen aansprak zag hij onder een deken spullen die van hem afkomstig waren. Hij belde de politie en die hield een 17-jarige meisje aan. De jongen was ondertussen weggelopen om een sleutel van de kofferbak te halen, maar kwam niet terug. Later op de dag meldde hij zich op het politiebureau. Het ging om en 20-jarige jongeman eveneens uit de gemeente Voorst. Donderdag meldde zich een 17-jarige jongen uit Rotterdam bij de politie die ook betrokken zou zijn geweest bij de inbraak. De twee mannelijke verdachten zijn voor verhoor ingesloten.

Verdachte aangehouden met harddrugs

APELDOORN – De politie heeft donderdagmorgen 16 juli op de Loolaan in Apeldoorn twee mannen in de leeftijd van 22 en 21 jaar aangehouden.

De politie ontving rond 01:00 uur de melding dat twee mannen over een hek waren geklommen in de Loolaan. Ter plaatse trof de politie beide mannen aan. De 22-jarige man uit Apeldoorn werd direct aangehouden omdat hij zich niet op het terrein mocht bevinden. De 21-jarige man zonder vaste woon-en verblijfplaats verschool zich in eerste instantie in de struiken. Hij werd ook aangehouden. Op zijn ‘schuilplek’ in de struiken vond de politie vermoedelijk harddrugs. In een tas die de verdachten bij zich hadden, werd een balletjespistool en een steekwapen gevonden. De verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor.

De politie onderzoekt een inbraak die donderdagochtend 16 juli werd ontdekt. Men had een deur geforceerd om binnen te komen en het pand werd doorzocht. De dieven moeten met een auto of bestelbus geweest zijn, want er is een grote hoeveelheid elektrisch gereedschap gestolen. De politie onderzoekt of de 17-jarige jongeman hierbij betrokken is of dat anderen verantwoordelijk zijn voor de inbraak.

Snelle bromfietser

LOCHEM – De politie heeft woensdagavond het rijbewijs van een 18-jarige Lochemmer ingevorderd. Hij reed met hoge snelheid over de Vordenseweg in zijn woonplaats.

De politie hield een snelheidscontrole en daarbij bleek een naderende bromfietsbestuurder 85 km per uur te rijden in plaats van de toegestane 45 km. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Bedrijfsinbraak in Wenum Wiesel

WENUM WIESEL – Bij een bedrijf aan de Zwolseweg in Wenum Wiesel is in de nacht van woensdag op donderdag 16 juli ingebroken.

De inbraak werd om 06:00 uur ontdekt. Er zijn bij de inbraak ondermeer diverse gereedschappen weggenomen. Men kwam het bedrijf binnen na het forceren van een raam. Bij e inbraak zijn ook de bedrijfsbusjes opengebroken. Hier is ook gereedschap uit weggenomen. De politie onderzoekt de inbraak.