Brommobiel en auto’s in brand

Geplaatst op 9 juli 2009, om 17:03 uur

Foto Fotobureau KerkmeijerAPELDOORN – In Apeldoorn hebben in de nacht van woensdag op donderdag 9 juli op een parkeerplaats aan de Boekbindershorst een brommobiel en drie personenauto’s vlam gevat.

Een getuige belde omstreeks 02.00 uur de politie met de mededeling dat op de Boekbindershorst een auto in brand stond en dat gezien was dat enkele personen wegrenden. Agenten die ter plaatse gingen zagen dat er drie auto’s in brand stonden. Vermoedelijk heeft eerst een brommobiel in brand gestaan. Hierdoor vatten drie auto’s die daarnaast geparkeerd stonden ook vlam. Één auto brandde geheel uit. Van de tweede auto raakte de lak behoorlijk beschadigd. Een derde auto raakte licht beschadigd. Ook de brommobiel brandde helemaal uit.

De politie is een onderzoek gestart en houdt rekening met het feit dat sprake was van brandstichting. De politie houdt een buurtonderzoek, neemt getuigenverklaringen af en verzamelt de aangiften van alle gedupeerden. Verder doet de politie een dringend beroep op mensen die mogelijk iets verdachts gezien hebben in de buurt van deze branden, om de politie te bellen via 0900-8844.