+ Fietser gewond bij aanrijding

Geplaatst op 9 juli 2009, om 17:02 uur

TWELLO Woensdag 9 juli is rond 11:30 uur een 17-jarige jongen uit Twello gewond geraakt toen hij in botsing kwam met een auto op het kruispunt van het Schadewijkpad met de H. W. Iordensweg in Twello.

De jongen reed over het Schadewijkpad, komende uit de richting Deventer. Hij verleende op de H. W. Iordensweg geen voorrang aan de voor hem van links komende automobilist, een 64-jarige man uit Twello. Een aanrijding tussen beide was het gevolg. De fietser is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Vrouw dupe van insluipers

EERBEEK – Een 92-vrouw is woensdag 8 juli in haar woning aan de Doctor Gunningstraat in Eerbeek het slachtoffer geworden van twee insluipers. Er zijn diverse sieraden gestolen.

Een nog onbekend man meldde zich rond 18:30 uur bij de vrouw aan de deur. Hij gaf aan werkzaam te zijn voor het waterleidingbedrijf. De vrouw vertrouwde het niet maar de man drong toch bij haar binnen. Terwijl deze man zogenaamd bezig was in de keuken, liep een tweede man naar boven. Hier is een kast doorzocht en zijn de sieraden gestolen. Na vertrek van de mannen is de politie gewaarschuwd die ter plekke de aangifte van de mevrouw heeft opgenomen en een onderzoek heeft ingesteld. De insluiping verliep voor de 92-jarige vrouw zo snel dat qua signalement slechts bekend is dat de insluipers twee blanke mannen waren van vermoedelijk ongeveer 30 jaar oud. De politie roept mensen die de insluipers mogelijk hebben gezien op om te bellen met de politie via 0900-8844. De hevig geschrokken vrouw is opgevangen door buren en een familielid.

Politie treft verwaarloosde honden aan

foto Inspectie DierenbeschermingAPELDOORN – Bij een controle in een woning aan het Willemsbos in Apeldoorn heeft de politie woensdagochtend 8 juli vijf zwaar verwaarloosde honden aangetroffen. Tegen de 50-jarige bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie voerde de controle uit samen met de Landelijke Inspectie Dierenbescherming. De bewoonster is aangehouden en de honden zijn in beslag genomen en overgebracht naar een dierenasiel. De honden waren zo verwaarloosd dat men ze helaas heeft moeten laten inslapen.

Gewond bij kop-staart botsing

EPE – Bij een aanrijding op de N309 in Epe zijn woensdag 8 juli twee personen gewond geraakt.

Omstreeks 13.00 uur reden vier personenauto’s over de N309 in de richting van de A50. Door de noodzaak van het verkeer moest de eerste personenauto remmen. De tweede personenauto kon op tijd tot stilstand komen. De derde personenauto kon niet tijdig stoppen en reed de tweede personenauto aan. Deze botste vervolgens op de eerste auto. De vierde personenauto kon ook niet tijdig stoppen en reed tegen de derde personenauto aan.
De bestuurster van de derde auto, een 41-jarige vrouw uit Groningen en haar 5-jarige zoontje zijn met nek- en schouderklachten overgebracht naar het Lucas ziekenhuis in Apeldoorn.

Kleine hennepkwekerij ontmanteld

WEZEP – In een schuur bij een woning aan de Spoorlaan in Wezep, heeft de politie zondag 5 juli een kleine hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld. De 46-jarige bewoonster werd aangehouden. Tegen haar volgt een proces-verbaal.

De hennepkwekerij werd ontdekt naar aanleiding van een tip. De hennepplanten waren al geoogst en 49 toppen hingen te drogen. Zowel de planten en de benodigde apparatuur als lamp, ventilator, luchtfilter en transformator zijn in beslag genomen en vernietigd.

De vrouw dacht dat het was toegestaan om vijf henneplanten te hebben. Hoewel in Nederland een gedoogbeleid bestaat tot het voorhanden hebben van 30 gram wiet, is het niet toegestaan om hiervoor een hennepkwekerij in te richten.

Man beroofd van tas

EIBERGEN – De politie stelt een onderzoek in naar de diefstal van een tas door twee jongens op een bromfiets. Het feit vond woensdag 8 juli rond 09.00 uur plaats op de Brink in Eibergen.

Een 29-jarige man uit Markelo liep richting de bank toen zijn tas met daarin geld en een camera van zijn schouder werd gerukt door de passagier van een bromfiets. De bestuurder reed weg richting de Grotestraat. De politie stelt een onderzoek in en van de bromfiets is bekend dat hij gele vlakken heeft. De passagier had een donkergrijze jas en een zwarte helm op. De politie weet dat er veel mensen op de Brink liepen en getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900 – 8844.

Vernieling autospiegels

WINTERSWIJK – In de nacht van woensdag op donderdag 9 juli zijn in Winterswijk op meerdere plaatsen autospiegel vernield. De politie onderzoekt deze feiten en roept gedupeerden op om aangifte te doen.

Surveillerende agenten zagen rond 05.45 uur dat op meerdere plaatsen autospiegels waren vernield. Het gaat in ieder geval om een zestal aan de Joost van den Vondelstraat, Spieghelstraat en de Vredenseweg. Geduperden wordt verzocht aangifte te doen. Dit kan via www.politie.nl of na contact met de politie via 0900 – 8844. Mensen die tips over de vernielingen wordt ook verzocht te bellen.

Auto in sloot

STEENDEREN – Een 57-jarige inwoner uit Baak is woensdagmiddag 8 juli in Steenderen met zijn auto in een sloot beland. Hij raakte gewond aan zijn arm en is hieraan in het ziekenhuis behandeld.

De man reed omstreeks 16.30 uur met z’n auto over de L. Dolfingweg van Steenderen richting Baak. Door nog onbekende oorzaak reed hij in en bocht rechtdoor en belandde met de auto in de sloot. Hij raakte licht gewond en werd in het ziekenhuis behandeld.

Inbraak in supermarkt

RUURLO – Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag 9 juli bij en supermarkt in Ruurlo ingebroken. De verdachten zijn langere tijd binnen geweest en hebben geld en sigaretten buitgemaakt.

De inbraak in de supermarkt aan de Borculoseweg/Julianplein werd rond 06.30 uur ontdekt. Het bleek dat de dieven een gat in het dak hebben gemaakt en eenmaal binnen de alarminstallatie hebben gesaboteerd. In het pand werden een geldautomaat en de kluis opgebroken. Dit moet de nodige tijd in beslag hebben genomen en ook het nodige lawaai hebben veroorzaakt. De politie is direct met een sporenonderzoek en een buurtonderzoek begonnen. Zij vraagt mensen die bijzonderheden over de inbraak weten, contact op te nemen met 0900 – 8844. Ook kan men Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 bellen.