+ eigenaar fototoestel gezocht

Geplaatst op 23 juli 2009, om 16:13 uur

APELDOORN – De politie is op zoek naar de eigenaar van een fotocamera die de camera op 30 april in Apeldoorn is kwijtgeraakt. De camera bevat onder andere beelden van de historische optocht van die dag, het tragische incident bij de Naald en een vakantie in de sneeuw. De gedupeerde kan met de politie in Apeldoorn contact opnemen via 0900 – 8844.

De camera is door een inwoonster van Apeldoorn gevonden. Via Omroep Gelderland heeft de vindster al getracht de gedupeerde te achterhalen. Dit is niet gelukt waarna de camera bij de politie werd afgegeven. De politie heeft de beelden van de gebeurtenissen bij de Naald bekeken om te beoordelen of deze van aanvullende waarde zouden kunnen zijn voor het onderzoek. Dit bleek niet het geval en de politie zou de camera graag willen terugbezorgen aan de rechtmatige eigenaar. Op de memorystick van de camera staat een groot aantal foto’s, het merendeel van een vakantie in de sneeuw. De eigenaar kan zich bij de politie Apeldoorn melden via 0900 – 8844.

Beginnend bestuurder onder invloed

ZUTPHEN – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 24-jarige Zutphense. Zij bleek in de nacht van woensdag op donderdag 23 juli onder invloed van alcohol een auto te besturen.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 03.25 uur een auto zonder verlichting op de Oude Wand in Zutphen rijden. De bestuurster parkeerde de auto snel in een parkeervak en bij controle bleek zij te hebben gedronken. Op het politiebureau blies zij 0.6 promille en dat is drie maal het toegestane voor een beginnend bestuurder. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verdacht van diefstal en hennepteelt

HARDERWIJK – De politie heeft woensdag 22 juli een 21-jarige man uit Harderwijk bij zijn woning aangehouden als verdachte van inbraak, diefstal en heling. Bij de aanhouding werd tevens een hennepplantage ontdekt. Hiervoor werd ook de medebewoner, een 42-jarige man, aangehouden.

De 21-jarige man wordt verdacht van inbraak in een woning in Harderwijk, welke vorige week plaatsvond en waarbij een hoeveelheid sieraden is ontvreemd. De verdachte zou de buit inmiddels doorverkocht hebben. Toen de politie de man bij zijn woning aanhield, viel hun oog op verdachte omstandigheden bij een schuur in de tuin. Hierin bleek een hennepplantage van zo’n 100 planten aanwezig. De medebewoner op het adres, een 42-jarige man, werd ook hiervoor aangehouden. Beide mannen zijn voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.

Bestelbus bots tegen lantaarnpaal

NEEDE – Donderdagochtend 23 juli is een 21-jarige man uit Enschede met zijn bestelbus op de Stationsweg in Neede tegen een lantaarnpaal gebotst. De bus wordt technisch onderzocht.

De aanrijding werd omstreeks 05.15 uur gemeld. De bestuurder zou uit de bocht gevlogen zijn. Agenten troffen de zwaar beschadigde bus aan en de bestuurder verklaarde dat de rem vreemd deed waarna hij in een slip raakte. De bus is afgesleept en wordt technisch onderzocht.

Duo aangehouden voor oplichting


APELDOORN
– De politie heeft woensdag 22 juli bij een elektronicawinkel in winkelcentrum De Oranjerie in het centrum van Apeldoorn een 21-jarige vrouw en een 33-jarige man van Roemeense afkomst aangehouden voor verdenking van oplichting. Zij trachtten te betalen met een vermoedelijk valse creditcard.

De politie kreeg om 14:15 uur de melding dat het duo trachtte te betalen met een vermoedelijk valse creditcard. Het winkelpersoneel heeft de man en vrouw opgehouden en overgedragen aan de politie. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Auto inbraak

TEUGE – Een automobilist aan de Parmentierstraat in Teuge is de dupe geworden van auto-inbrekers. Hij mist onder andere een navigatiesysteem, twee zonnebrillen en een mapje met een groot aantal cd’s.

De eigenaar ontdekte woensdag 22 juli dat zijn auto was opengebroken. Hij deed aangifte via internet. De politie vraagt autobezitters om geen spullen van waarde in de auto achter te laten.