+ Man aangehouden voor vernieling

Geplaatst op 21 juli 2009, om 20:30 uur

ZUTPHEN – Dinsdagmorgen 21 juli is een 34-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van vernieling. De aanhouding vond rond 03:00 uur plaats op de Marsweg in Zutphen.

De 34-jarige inwoner van Zutphen wordt ervan verdacht de ramen van een woning aan de Marsweg vernield te hebben. De man kwam zich zelf melden bij de ter plaatse gekomen agenten. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Tegen hem wordt procesverbaal opgemaakt.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Jongeren aangehouden voor vernielingen

HAARLO – De politie heeft maandagmiddag 20 juli vier jongeren aangehouden voor het plegen van vernielingen bij de stuw ten hoogte van de Stokkersbrug in Haarlo. De politie is bezig met verhoor van de jongeren en stelt een onderzoek in.
De politie kreeg omstreeks 14:50 uur een melding dat jongelui bezig waren vernielingen aan te richten aan een overdekte schuilhut bij een recreatieplas ten hoogte van de Stokkersbrug in Haarlo. Er zijn tegels vernield en planken van het huisje losgetrokken. Een getuige sprak de jongeren aan op hun gedrag en hield hen op tot de politie arriveerde. Hierop heeft de politie vier jongeren uit de gemeente Berkelland van 12, 13, 14 en 18 jaar aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Aanrijding N18

GROENLO – Op maandagmiddag 20 juli vond er op de N18 op de kruising met de Veenweg in Groenlo een aanrijding plaats tussen twee personenauto’s waarbij één van de auto’s  op zijn zijkant belandde.
De politie kreeg omstreeks 16:20 uur een melding binnen van een aanrijding tussen twee personenauto’s op de N18 in Groenlo. Een 46-jarige automobilist uit Groenlo reed over de N18 komende uit de richting van Varsseveld en rijdende in de richting van Lichtenvoorde. Ten hoogte van de kruising met de Veenweg verleende een 22-jarige automobilist uit Hummelo geen voorrang aan de 46-jarige bestuurder, waardoor de twee auto’s met elkaar in botsing kwamen en de auto van de 46-jarige op z’n zijkant belandde. De 22-jarige man uit Hummelo is per ambulance voor controle naar het ziekenhuis gebracht. De auto’s iepen dusdanige schade op dat ze moesten worden afgesleept. De Verkeersongevallendienst doet onderzoek naar het ongeval.

Aanrijding met materiële schade

VARSSEVELD – Op maandagochtend 20 juli kwamen twee personenauto’s met elkaar in aanrijding op de kruising van de Zelhemseweg met het Giezenveld in Varsseveld. Bij de botsing raakte nog een derde auto betrokken.
De politie kreeg omstreeks 07:50 uur de melding binnen van de aanrijding. Een 33-jarige automobilist uit Netterden, rijdend op het Giezenveld, gaf op de kruising met de Zelhemseweg geen voorrang aan de 39-jarige automobilist uit Aalten, die van rechts kwam. Vervolgens schoten de twee personenauto’s door de botsing door de Vlakkeeweg op waar één van de auto’s de daar stilstaande derde betrokkene, een 30-jarige automobilist uit Lichtenvoorde, raakte. Hierdoor ontstond schade aan alle drie betrokken auto’s. Geen van de bestuurders raakte bij de aanrijding gewond.

Aanrijding met fietser

WINTERSWIJK – Op maandag 20 juli kwamen een auto en een fietser met elkaar in aanrijding op de kruising van de Vredenseweg met de Oostervoort in Winterswijk. De 32-jarige fietser uit Apeldoorn is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De melding over de aanrijding kwam omstreeks 17:50 uur bij de politie binnen. Een 32-jarige fietser uit Apeldoorn, reed tegen het verkeer in op het fietspad van de Vredenseweg. Op de kruising met de Oostervoort, nam hij de binnenbocht.  Hierdoor ontstond een aanrijding met een 29-jarige automobilist uit Winterswijk die op de Oostervooort reed. De Apeldoorner is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.

Hennepkwekerij ontdekt na brand in schuur

PUTTEN – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 21 juli een hennepkwekerij opgerold in een schuur aan de Veenhuizerveldweg in Putten. De kwekerij werd ontdekt nadat er een brand was ontstaan in de schuur. Een 24-jarige man uit Putten is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.
Omstreeks 01:00 uur kregen de hulpdiensten de melding van de brand. Deze was snel onder controle. Bij de brand trof de politie op de zolder van de schuur een in werking zijnde hennepkwekerij aan met een beperkt aantal planten. De goederen en planten werden in beslag genomen en worden vernietigd. De 24-jarige man werd aangehouden en meegenomen naar het

Jongen aangehouden in bezit softdrugs

BEEKBERGEN – De politie heeft maandag 20 juli een 19-jarige man uit Apeldoorn op Dorpstraat in Beekbergen aangehouden. De man was in het bezit van meer dan de toegestane hoeveelheid softdrugs.
De politie kreeg omstreeks 20:15 uur de melding dat een aantal jongeren zich ophield in een treinstel van een stoomtrein. Bij controle bleek dat één van de jongeren, de 19-jarige man, een hoeveelheid softdrugs bij zich had. Dit was meer dan de toegestane hoeveelheid. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau. De drugs werden in beslag genomen. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond na aanrijding

APELDOORN – Een 15-jarige jongen uit Apeldoorn raakte maandag 20 juli gewond nadat hij op de Gildenlaan in Apeldoorn in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 44-jarige plaatsgenoot.
De jongen fietste omstreeks 19:15 uur over de Marskamersdonk. Op de kruising met de Gildenlaan stak hij de weg over en zag daarbij de auto van de 44-jarige man over het hoofd. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de jongen gewond raakte. Hij werd met letsel aan zijn rug en knie door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.