Politie klaar voor Zwarte Cross

Geplaatst op 21 juli 2009, om 20:09 uur

ZWARTECROSSLICHTENVOORDE – In het weekend van 24, 25 en 26 juli staat het buitengebied van Lichtenvoorde in het teken van Zwarte Cross festival 2009. Een gezellig festival waarop ook de politie zich goed heeft voorbereid om het gemoedelijk en vooral veilig te laten verlopen.

Tijdens de voorbereiding heeft de politie samengewerkt met de organisatie van het festival, de gemeente Oost Gelre, de brandweer en de GHOR (Geneeskundige Hulp bij Ongevallen en Rampen). De politie houdt zich vooral bezig met handhaving van de openbare orde en verkeerscontroles waarbij alcohol een belangrijk aspect is.

Politiepost

Op het festivalterrein is er een politiepost gevestigd van waaruit alle dienstdoende agenten hun dienst beginnen. De politie is dus 24 uur per dag beschikbaar, waardoor bezoekers gedurende het hele weekend bij de politie terecht kunnen.

Laat BOB maar blazen!

De politie heeft de afgelopen jaren gemerkt dat bezoekers zich er niet altijd van bewust zijn dat een korte nachtrust niet voldoende is om alle alcohol af te breken. Automobilisten feesten vaak tot ‘s avonds laat door waarbij de nodige alcoholische dranken worden gedronken. Als zij de volgende morgen achter het stuur zitten beseffen zij zich niet altijd dat ze mogelijk nog onder invloed van alcohol zijn. De politie roept bezoekers op om altijd een BOB aan te wijzen. De BOB blijft ook de avond voor vertrek nuchter zodat hij of zij de volgende dag veilig de weg op kan. Gedurende het hele weekend houdt de politie extra controle op het rijden onder invloed van alcohol.