+ hennepkwekerij in wezep opgerold

Geplaatst op 24 juli 2009, om 19:44 uur

Hennep|Foto 112achterhoek-Nieuws.nlWEZEP – Op donderdagmiddag 23 juli heeft de politie een hennepkwekerij opgerold in een schuur aan de Spireastraat in Wezep. Een 32-jarige man uit de gemeente Oldebroek is verhoord over zijn mogelijke betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. De kwekerij werd aangetroffen in een schuur. De hennep was inmiddels geoogst, er werd een ruime hoeveelheid gedroogde hennep aangetroffen. Uit onderzoek door een energiebedrijf bleek dat er illegaal stroom was afgetapt. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij en heeft een 32-jarige man uit de gemeente Oldebroek verhoord. De hennep en benodigdheden, zoals lampen en ventilatoren, zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

Rijden onder invloed

TEUGE – De politie heeft in de vroege ochtend van vrijdag 24 juli een 27-jarige man uit de gemeente Voorst aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd om 06:05 uur door de politie staande gehouden in Teuge. Hij trok de aandacht wegens zijn rijgedrag. Een blaastest ter plaatse gaf aan dat de man onder invloed was. Hierop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,3 blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw gewond na val met bromfiets

ERMELO – Een 74-jarige vrouw uit Harderwijk is donderdagmorgen 23 juli gewond geraakt nadat zij met haar bromfiets ten val kwam. De vrouw is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie en ambulancedienst ontvingen de melding rond 10:10 uur. De bromfietsster reed over het fietspad langs de Harderwijkerweg en kwam door onbekende oorzaak in de berm terecht. Ze verloor vervolgens vermoedelijk de controle over de bromfiets waardoor zij ten val kwam en gewond raakte. De vrouw was slecht aanspreekbaar en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw aangehouden voor oplichting via internet

AALTEN – De politie heeft donderdag 23 juli een 25-jarige vrouw uit Aalten aangehouden. Zij wordt verdacht van het plegen van oplichting via internet.

Naar aanleiding van de aangiften van meerdere gedupeerden welke in de afgelopen maanden bij de politie gedaan zijn, stelde de politie een onderzoek in naar de 25-jarige vrouw. Zij wordt ervan verdacht zich schuldig te maken aan oplichting via internet. Via het internet bood de vrouw tegen betaling goederen aan, o.a. kleding en computerspellen, echter deze bleken door de gedupeerden nooit te zijn ontvangen, of het bleek te gaan om kopieën. Donderdagmiddag hield de politie de vrouw in haar woning in Aalten aan en heeft haar op het politiebureau verhoord. De vrouw legde een bekennende verklaring af en zal het geld aan de gedupeerden terugbetalen. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Winkeldief ontkomt aan personeel

APELDOORN – De politie onderzoekt een winkeldiefstal die op donderdagmorgen 23 juli heeft plaatsgevonden bij een supermarkt op winkelcentrum de Eglantier in Apeldoorn. De winkeldief werd door het winkelpersoneel betrapt maar wist te ontkomen.

De diefstal werd rond 11:00 uur bij de politie gemeld. Het winkelpersoneel zag dat een onbekende man voedingsmiddelen onder zijn jas verstopte en vervolgens de kassa passeerde zonder de goederen te betalen. Zij wilde de man tegenhouden maar hij wist te ontkomen. De onbekende man verloor hierbij onder andere zijn jas. Hij rende weg richting de Gildenlaan. De politie onderzoekt de diefstal en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Drie jongens aangehouden voor vernieling

APELDOORN – In de nacht van donderdag op vrijdag 24 juli heeft de politie een drietal jongens aangehouden voor vernieling van een ruit.

De politie ontving rond 03:10 uur een melding van glasgerinkel aan de Spadelaan in Apeldoorn. Ter plaatse bleek dat er een ruit van een flatgebouw was vernield. Een 19-jarige jongen uit de gemeente Brummen werd direct ter plaatse aangehouden. Hij probeerde weg te rennen maar liep in de richting van de agenten. Een 18-jarige jongen uit Apeldoorn werd in de directe omgeving aangehouden door een tweede politie-eenheid. Later werd een 18-jarige jongeman uit Apeldoorn in zijn woning aangehouden. Het drietal is overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de vernieling in onderzoek.