+ Loslopende pony’s

Geplaatst op 19 juli 2009, om 15:29 uur

PonyKLARENBEEK – Surveillerende politieagenten zagen rond 06.50 uur op de Hoofdweg in Klarenbeek twee pony’s loslopen. Met behulp van een wakkere buurtbewoner werden de pony’s in een tuin gedreven waarna de 65-jarige eigenaar kon worden achterhaald.

Uiteindelijk werden samen met vereende inspanning van diverse buurtbewoners de pony’s gevangen en konden ze weer terug naar hun eigen stek.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ongeval met letsel

GROENLO – Op de Vrakkinkweg in Groenlo is zaterdagmiddag 18 juli een aanrijding ontstaan tussen twee automobilisten.

De aanrijding vond rond 13.20 uur plaats toen een 20-jarige automobilist uit Eibergen in een flauwe bocht met zijn auto rechtdoor gleed en tegen de auto van een 56-jarige Groenloër botste die uit tegenovergestelde richting kwam. De twee bestuurders kwamen met de schrik vrij, de 50-jarige bijrijdster van de Groenloër is met buikklachten naar het ziekenhuis vervoerd. Beide auto’s moesten worden afgesleept.

Brand in boomhut

SILVOLDE – De politie zoekt getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over de brand die vrijdagavond 17 juli is ontstaan in een boomhut aan de Bult in Silvolde.

Rond 19.30 uur kreeg de brandweer de melding van brand in een boomhut. De brand was snel geblust. De politie vermoed brandstichting en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

Fietsendiefstal opgelost

MEDDO – De politie heeft met de aanhouding van een viertal jongeren (14, 16, 18 en 19 jaar uit Winterswijk en Lichtenvoorde) een fietsendiefstal in Meddo opgelost.

De diefstal vond plaats in de nacht van 6 op 7 mei uit een afgesloten schuur achter een woning in Meddo. Hier werden twee dure fietsen weggenomen. Uit onderzoek van de politie bleek dat een viertal jongeren mogelijk bij de diefstal betrokken zouden zijn. De jongeren zijn hiervoor donderdag 9 juli aangehouden en hebben een bekennende verklaring afgelegd. De fietsen zijn inmiddels weer teruggegeven aan de eigenaar. Tegen de jongeren wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vernieling

APELDOORN – De politie in Apeldoorn heeft zaterdagavond 18 juli een 32-jarige Apeldoorner aangehouden voor vernieling.

Een getuige belde rond 21.15 uur de politie dat er een man onder het bloed door de Hoofdstraat in Apeldoorn liep. Ter plaatse trof de politie de 32-jarige Apeldoorner. Hij is eerst in het ziekenhuis behandeld voor verwondingen aan zijn arm en hand. Hij bleek de verwondingen te hebben opgelopen nadat hij uit frustratie van een ruzie een ruit bij een parkeergarage op het marktplein had ingeslagen. Hierop werd de man aangehouden voor vernieling. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Onenigheid

APELDOORN – In de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 juli is in Apeldoorn rond 02.30 uur onenigheid ontstaan tussen twee groepen uitgaanspubliek op de Kapelstraat. De politie heeft de groepen uit elkaar gehaald.

Niemand wenste aangifte te doen en er zijn geen aanhoudingen verricht. Twee jongens bleven tegen prullenbakken aanschoppen, zij kregen een bekeuring voor baldadigheid.