Oefenwedstrijd PSV tegen Turken ontspoord

Geplaatst op 19 juli 2009, om 03:55 uur

Ibrahim Afellay | Archieffoto Errol EndeveldZUTPHEN – Op Sportpark Zuidveen (Be Quick) in Zutphen heeft PSV een hectisch oefenduel tegen het Turkse Sivasspor zaterdag met 3-0 gewonnen. De wedstrijd duurde zo’n twintig minuten korter dan gepland, omdat scheidsrechter Kevin Blom de wedstrijd in de eerste helft staakte.

Blom gaf in de 26e minuut eerst Mbemba van Sivasspor rood. Eén minuut later stuurde de scheidsrechter ook ploeggenoot Dagasan weg, tot onvrede en woede van de Turken. Enkele Turkse fans betraden het speelveld en omdat de veiligheid niet meer gegarandeerd kon worden, besloot Blom het duel te staken. Blom besloot de wedstrijd te staken en maakte de eerste helft niet meer af. Wel werd besloten om voor de tweede helft af te trappen.  PSV leidde op dat moment al met 1-0. Balazs Dzsudzsak scoorde na achttien minuten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Tegen het negental van Sivasspor vergrootte PSV in de tweede helft, die wel werd afgemaakt, de voorsprong. Nordin Amrabat en Danny Koevermans bepaalden de eindstand op 3-0.

PSV startte in een sterke opstelling, met onder anderen Ibrahim Afellay(foto) en Orlando Engelaar.