+ Man aangehouden voor mishandeling

Geplaatst op 26 juli 2009, om 17:54 uur

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 26 juli een 28-jarige man uit Zutphen aangehouden. De man mishandelde een 19-jarige man uit Baak.
De politie kreeg omstreeks 00:55 uur de melding van de mishandeling. Een 19-jarige man uit Baak kreeg een vuistslag van de 28-jarige man op een feest aan de Oostzeestraat. De 28-jarige man werd door de beveiliging overgedragen aan de politie en meegenomen naar het politiebureau. De man werd ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De 19-jarige man moest zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Fietser klem gereden, politie zoekt getuigen

APELDOORN – Een 23-jarige vrouw uit Apeldoorn werd in de nacht van zaterdag op zondag klem gereden door een auto op het fietspad van de Mheenlaan in Apeldoorn. De vrouw wist te ontkomen. De politie is op zoek naar getuigen.

De vrouw fietste omstreeks 01:20 uur over het fietspad van de Mheenlaan vanuit de stad richting de Laan van Zevenhuizen. Een auto reed over de Mheenlaan, maakte een draai en kwam het fietspad oprijden. De auto reed recht op de vrouw af en kwam net voor de fietser met piepende banden tot stilstand.

De vrouw is hierop via de groenstrook richting de woonwijk gefietst. Een voorbijrijdende taxichauffeur belde voor haar de politie.
De bestuurder van de auto is als volgt te omschrijven; een man van tussen de 40 en 50 jaar, gezet type, gemillimeterd haar. Hij reed in een sportmodel donker van kleur.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Motorrijder gewond na aanrijding

LOCHEM – Een 23-jarige motorrijder uit Zutphen raakte zaterdag 25 juli gewond nadat hij op de Zutphenseweg in Lochem in aanrijding kwam met een auto. De man werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De 23-jarige motorrijder reed omstreeks 17:15 uur over de Zutphenseweg richting Eefde. Bij de kruising met de Jodendijk sloeg een 41-jarige automobilist uit Zutphen linksaf de Jodendijk in. Zij zag hierbij de tegemoetkomende motorrijder over het hoofd waardoor een aanrijding ontstond. De motorrijder werd met onder meer een gebroken been door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rijbewijs ingevorderd naar weigeren ademanalyse

NUNSPEET – De politie heeft zaterdagavond 25 juli een 47-jarige man uit Assen bij een tankstation langs de A28 ter hoogte van Nunspeet aangehouden. De man bleek onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 23:15 uur de melding dat de man opvallend rijgedrag vertoonde. Hij werd aangetroffen bij een tankstation ter hoogte van Nunspeet. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man saboteerde de ademanalyse waardoor er geen uitslag zichtbaar werd. Hierop werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Twee mannen aangehouden onder invloed van alcohol

‘T HARDE – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 26 juli twee mannen (34- en 36-jaar) uit ’t Harde op de Kaerweg in ’t Harde aangehouden. De twee gedroegen zich vervelend en vielen meerdere mensen lastig.

Het tweetal zorgde bij een uitgaansgelegenheid voor overlast en vielen verschillende mensen lastig.
Surveillerende agenten zagen de twee mannen omstreeks 04:40 uur op de Kaerweg. Eén van de twee schold een voorbijganger uit en gaf deze een klap in zijn gezicht. Hierop werd de 36-jarige man aangesproken door de agenten. De man ging door met het uidelen van klappen  waarop hij werd aangehouden. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding.

De 34-jarige man die er bij was, werd gesommeerd zijn weg te vervolgen. Hij voldeed hier niet aan en werd na meerdere keren waarschuwen ook meegenomen naar het politiebureau. De twee bleken onder invloed van alcohol en werden ingesloten voor nader verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man onder invloed loopt midden op de weg

APELDOORN – De politie heeft zaterdagavond 25 juli een 38-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden. De man liep over de Koning Stadhouderlaan en bleek onder invloed van alcohol.

De politie kreeg omstreeks 21:55 uur de melding dat de man over de straat liep. De man was onvast ter been en liep midden op de weg. Op de kruising met de Europaweg bleef hij midden op het kruispunt staan. Hierop werd de man aangehouden voor openbare dronkenschap en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens zijn fouillering bleek de man in het bezit van 42 pillen. Vermoedelijk gaat het om XTC. De man werd ingesloten voor nader verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Woninginbraak

EPSE – Tussen vrijdag 24 juli en zaterdag 25 juli werd er ingebroken in een woning aan de Huzarenlaan in Epse.Er werden sieraden ontvreemd.

De inbraak vond plaats tussen vrijdag 11:00 uur en zaterdag 10:00 uur. De dader(s) kwam binnen door een raam te forceren. De politie is een onderzoek gestart.