+ Onder invloed achter stuur

Geplaatst op 4 juli 2009, om 15:22 uur

BRUMMEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 4 juli een 39-jarige vrouw uit Warnsveld aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De automobiliste werd rond 01:15 uur staande gehouden op de N345. Een blaastest op straat gaf aan dat zij onder invloed was. Hierop is de vrouw aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar zij een promillage van 1,8 blies. Haar rijbewijs is ingenomen en de politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden op verdenking inbraak

ZUTPHEN – Dankzij oplettende getuigen heeft de politie zaterdagochtend rond 05:15 uur een 30-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van het vernielen van een ruit en de inbraak in een eetgelegenheid aan de Oudewand in Zutphen.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie ontving rond 05:00 uur een melding over de vernieling en inbraak, en waar de vermoedelijke dader zich zou bevinden. Ter plaatse werd de 30-jarige man aangetroffen in de buurt van de eetgelegenheid waar vermoedelijk kort daarvoor was ingebroken. De man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. Een andere getuige heeft de politie even later geattendeerd op een plastic zak met klein geld, gevonden in de bosjes in de buurt van de inbraak.

Kind gewond na aanrijding

LAREN (GLD) – Vrijdag 3 juli rond 17:50 is een 5-jarig kind uit Laren gewond geraakt toen zij werd aangereden door een motorrijder op de Deventerweg in Laren.

Het kind stond samen met haar moeder en een ander kind klaar om de weg over te steken en heeft door de regen mogelijk de naderende motor niet gezien. Het meisje rende de weg op en de motorrijder, een 41-jarige man uit Gorssel, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Door het natte wegdek ging ook de motorrijder onderruit. Hij raakte niet gewond. Het kind liep een beenbreuk en een gebroken sleutelbeen op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De Verkeersongevallendienst is ter plaatse geweest en heeft een onderzoek ingesteld. Het verkeer is enige tijd omgeleid.

Man onder invloed tegengehouden door getuigen

WEHL – Vrijdagavond 3 juli hebben twee getuigen bij een benzinestation aan de Nieuwestraat in Wehl een dronken automobilist belet verder te rijden en de politie gewaarschuwd. De automobilist is  aangehouden.

Een getuige zag de man rond 19:00 uur op een rotonde op de Doetinchemseweg in Wehl tegen een trottoirband aanrijden, waardoor hij een lekke band kreeg. De man reed al slingerend door, met lekke band, en de getuige besloot achter hem aan te rijden. Toen de man een benzinestation aan de Niewestraat opreed, heeft een getuige zijn auto erachter gezet en samen met een andere getuige de sleutels van de man afgenomen om hem te beletten verder te rijden. De politie kwam ter plaatse en hield de man aan. Op het politiebureau blies hij 2,1 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op.