Slachtoffer mishandeling opnieuw in ziekenhuis - GelreNieuws.nl

Slachtoffer mishandeling opnieuw in ziekenhuis

Geplaatst op 3 juli 2009, om 16:01 uur

ERMELO – Het 89-jarige slachtoffer van de ernstige mishandeling aan de Wethouder Rikkerslaan in Ermelo die eerder het ziekenhuis had verlaten, is deze week weer met spoed opgenomen. Zijn gezondheidstoestand verslechterde dusdanig dat opname gewenst was.

Het rechercheteam is nog volop bezig met het onderzoek. Daarbij onderzoekt zij ook de binnengekomen tips die naar aanleiding van Opsporing Verzocht en een SMS-bericht zijn binnen gekomen. Tips blijven welkom via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800 – 7000.

Het slachtoffer werd maandagavond 11 mei zwaar gewond in zijn woning aangetroffen toen hij die dag niet bij zijn in een verpleeghuis verblijvende echtgenote op bezoek was gekomen. Hier sloeg men alarm. De politie trof de zwaar mishandelde man thuis aan en hij werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Na enige tijd heeft hij dit mogen verlaten, maar donderdag bleek zijn gezondheidstoestand dusdanig te verslechteren dat opname in het ziekenhuis dringend noodzakelijk bleek.

Direct na het aantreffen van de zwaar mishandelde man is de politie met een groot rechercheteam aan een onderzoek begonnen. Naast een sporenonderzoek en een buurtonderzoek werd een passantenonderzoek ingesteld. In de media werd de nodige aandacht aan deze zware mishandeling besteed.

Op 23 juni werd een SMS-bericht verstuurd om aangeslotenen te attenderen op de uitzending van Opsporing Verzocht. Hierin werden gerichte vragen aan de kijkers gesteld. Uit het politieonderzoek is namelijk duidelijk geworden dat de man in de nacht van zondag op maandag 11 mei na middernacht is mishandeld. Er is bij de woning ingebroken en aan de hand van de sporen moeten er meerdere personen binnen zijn geweest. Uit de woning worden onder andere een portefeuille en bankpasjes vermist. Verder zou er door een folderbezorger op de vroege morgen van maandag de 11e mei een blauwe auto op de oprit zijn gezien. De politie onderzoekt dit zeer gewelddadige misdrijf.

Tips kunnen nog steeds worden doorgegeven aan de politie via 0900 – 8844 of via Meld misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com