+ Aangehouden na verlaten plaats ongeval

Geplaatst op 19 augustus 2009, om 13:07 uur

LIEVELDE – De politie heeft dinsdag 18 augustus een 25-jarige man uit Groenlo aangehouden, nadat hij met zijn auto schade had veroorzaakt bij een woning aan de Scheidingsweg in Lievelde. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 08:40 uur een melding dat er een personenauto over de Scheidingsweg in Lievelde aan het crossen was. Hierbij botste de bestuurder tegen een voor een woning geplaatste zitbank en zwerfkei en vernielde hierbij het hekwerk van de tuin. Toen de bewoners van de betreffende woning hem hierop aanspraken, maakte de man zich lopend uit de voeten. De politie kon de man op aanwijzingen van de gedupeerde bewoner even later op de Landewehrweg in Lievelde aanhouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Het voertuig van de 25-jarige verdachte was total loss en is afgesleept.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Gestolen auto terecht

APELDOORN – De eigenaar van een auto die onlangs aan het Zilverschoon in Apeldoorn was weggenomen, kan binnenkort weer in zijn auto rondrijden. Zijn schoonzoon trof de auto dinsdag 18 augustus op de Debussylaan aan en belde de politie.

De auto was in de nacht van dinsdag op woensdag 12 augustus na een insluiping in een woning weggenomen. De bewoner was die nacht wakker geworden, had buiten op straat gekeken en toen hij niets zag, was hij weer naar bed gegaan. De volgende ochtend trof hij de voordeur open aan en was zijn auto verdwenen. De dief had de sleutels binnen gevonden.
De politie heeft de auto voor onderzoek meegenomen en de signalering ingetrokken.

Wielrenner gewond na val


BORCULO
– Op dinsdagavond 18 augustus raakte een 54-jarige man uit Eefde gewond toen hij met zijn racefiets op de Parallelweg in Borculo ten val kwam.

De hulpdiensten kregen omstreeks 19:35 uur de melding van de valpartij. Een drietal wielrenners uit Eefde fietste op de Parallelweg van de Rondweg richting Borculo, toen zij ter hoogte van de fietstunnel linksaf wilden slaan. Hierbij raakte de achterste persoon, een 54-jarige man uit Eefde, het achterwiel van zijn voorganger en kwam ten val. De man is met heupletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Man rijdt tegen boom


WESTENDORP
– Op dinsdag 18 augustus raakte een 41-jarige man uit Lichtenvoorde gewond toen hij met zijn personenauto op de Doetinchemseweg in Westendorp uit de bocht vloog en tegen een boom tot stilstand kwam.

De hulpdiensten kregen omstreeks 17:50 uur de melding van het ongeval. Een 41-jarige man uit Lichtenvoorde was vermoedelijk met hoge snelheid uit de bocht gevlogen op de Doetinchemseweg tussen Westendorp en Varsseveld en hierbij tegen een rechts van de weg staande boom gebotst. De man is met beenletsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

In verband met vermoedelijk alcoholgebruik is een bloedproef van de man genomen. De man bleek, ondanks zijn leeftijd beginnend bestuurder en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het kentekenbewijs van de auto is ingevorderd en de auto zelf moest worden afgesleept.

Met drank op achter het stuur

APELDOORN – Twee bestuurders zijn in de nacht van dinsdag op woensdag 19 augustus door de politie aangehouden omdat bleek dat zij met drank op achter het stuur zaten. Eén beginnend bestuurder uit Kampen blies 0.5 promille.

De politie controleert overdag, ’s avonds en in de nachtelijke uren automobilisten om te kijken of zij niet met alcohol achter het stuur zitten. Bij aanrijdingen dienen de betrokkenen ook altijd te blazen. Woensdagochtend rond 02.00 uur bleken in het centrum van Apeldoorn twee automobilisten gedronken te hebben. Een 26-jarige Apeldoorner bleef net onder de strafbare grens, maar bleek nog een boete van 175 euro te moeten betalen. Dit werd direct op het politiebureau geregeld.

Een 23-jarige beginnend bestuurder uit Kampen bleek 0.5 promille te blazen terwijl 0.2 promille de grens voor hem is. Hij werd bekeurd en kreeg een rijverbod.

Controle hangplekken

APELDOORN – De politie houdt met enige regelmaat controles op hangplekken om in contact te komen met jongeren en hen bij overlast op hun gedragingen aan te spreken.

Bij de controles die dinsdagavond 18 augustus werden op Kanaal Zuid enkele jongeren aangetroffen die de spelregels nog niet duidelijk waren. Er werden lege bierblikjes aangetroffen en ook stond er een tas met twee six-packs bier in de verpakking op de hangplek. Geen van de jongeren verklaarde verantwoordelijk te zijn voor het weggooien van de blikjes en niemand was eigenaar van het aangetroffen gerstenat.
De politie heeft om verdere problemen te voorkomen de tas met inhoud meegenomen.

Inbraak en diefstal auto’s

DOETINCHEM – Tussen maandagavond en dinsdagochtend 18 augustus is er bij zes auto’s, die bij een autobedrijf aan de Varsseveldseweg in Doetinchem geparkeerd stonden, ingebroken. Uit vijf auto’s werd de autoradio gestolen.

De inbraak vond tussen maandagvond na 18:30 uur en dinsdagochtend 18 augustus voor 09:30 uur plaats. De ruiten van de auto’s werden vernield. Uit vijf van de zes auto’s is de autoradio ontvreemd. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 ( Meld Misdaad Anoniem).