+ Poging diefstal barbecue

Geplaatst op 20 augustus 2009, om 01:20 uur

ZUTPHEN – Op dinsdagmiddag 18 augustus trachtte een onbekende man bij een winkel aan de Donkeresteeg in Zutphen een barbecue te stelen. Toen het winkelpersoneel achter hem aankwam, koos de man eieren voor zijn geld en zette zijn vlucht zonder de barbecue voort.

De politie kreeg omstreeks 12:50 uur de melding van de poging tot diefstal. Een onbekende man was zonder te betalen een winkel aan de Donkeresteeg uitgelopen met een barbecue onder zijn arm. Toen het winkelpersoneel de diefstal ontdekte en achter hem aankwam, liet hij de barbecue los en ging zonder buit verder. Van de man ontbreekt elke spoor.

Aangehouden voor bedreiging

ALMEN – De politie heeft dinsdagavond 18 augustus bij een dak-en thuislozencentrum aan de Ehzerallee in Almen een 70-jarige bewoner aangehouden op verdenking van het bedreigen van een 24-jarige cliënt van het centrum.

De 24-jarige man deed aangifte van de bedreiging. Er was halverwege de avond een woordenwisseling tussen hem en de verdachte geweest waarbij op een gegeven moment de 70-jarige man een mes in de richting van hem stak en daarbij dreigende taal uitsloeg. Een medewerkster van het centrum kon voorkomen dat de situatie uit de hand liep en belde de politie. Toen de politie ter plaatse kwam, verzette de 70-jarige man zich tegen zijn aanhouding. Met gepast geweld konden de agenten hem inrekenen en is hij overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten voor nader verhoor. Er wordt proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Rijden onder invloed

LAREN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 19 augustus bij een alcoholcontrole op de Deventerweg in Laren een 47-jarige man uit Deventer aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de 47-jarige automobilist omstreeks 01:35 uur staande op de eerder genoemde locatie. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,6 promille blies. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. Met een rijverbod is de man weer heengezonden.

Tieners aangehouden


EEFDE
– Terwijl de ouders dachten dat zoonlief lag te slapen heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag 19 augustus drie tieners (twee van 14 jaar en één van 13 jaar) uit Zutphen aangehouden voor het aanbrengen van graffity op een bloembak bij een drogisterij aan de Schoolstraat in Eefde.

De politie kreeg omstreeks 03:40 uur de melding dat drie jongens aan de Schoolstraat bezig waren om de bloembakken voor een drogisterij te bekliederen met viltstiften. Op aanwijzingen van de melder kon de politie even later twee van de drie jongens aanhouden op de Zutphenseweg in Eefde. De derde meldde zich later na een belletje bij de politie. Het trio was stiekem uit bed gepiept en was op de fiets op pad geweest. Zij zijn op het politiebureau verhoord en hun ouders werden van het aantreffen van zoonlief in kennis gesteld. Over de afhandeling wordt contact met het Openbaar Ministerie opgenomen.

Hennepkwekerij ontmanteld


TEUGE
– De politie heeft dinsdag 18 augustus bij een politieonderzoek in een woning aan de Rijksstraatweg in Teuge een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Er werden twee verdachten aangehouden.

De politie onderzocht de woning na meldingen over en verdacht situatie. In de woning werden in een kamer op de begane grond en in een kamer op de eerste verdieping zo’n 1000 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De twee verdachten, een 41-jarige man uit Silvolde en een 29-jarige vrouw uit Duiven, werden in de woning aangehouden. Beiden zijn in verband met het verdere onderzoek ingesloten. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De politie maakt proces-verbaal op.