+ Inbraak in kantine - GelreNieuws.nl

+ Inbraak in kantine

Geplaatst op 17 augustus 2009, om 18:44 uur

VOORST – De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak die in de nacht van zondag op maandag 17 augustus plaats vond bij een camping aan de Voorstsestraat in Voorst. Er wordt in ieder geval geld vermist.

De inbraak werd maandagochtend gemeld. Na het forceren van een raam kon men binnen komen. De kantine werd doorzocht en er is in ieder geval geld vermist.

Brandstichting coniferen

NEEDE – De brandweer is in de nacht van zondag op maandag 17 augustus uitgerukt voor een coniferenbrand aan de Henry Dunantweg in Neede. Jongeren hebben de brand veroorzaakt en de politie zoekt getuigen van het incident.

De brand werd omstreeks 01.50 uur ontdekt. Er bleek een coniferenhaag in brand te staan en de gealarmeerde brandweer bluste het vuur. Uit een eerste onderzoek is gebleken dat tieners verantwoordelijk zijn voor de brand. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen die meer over de jongeren weten, zich te melden via 0900 – 8844.

Straatrace voorkomen


DIDAM
– Naar aanleiding van informatie dat er zondagmiddag 16 augustus op industrieterrein Kollenburg in Didam een illegale straatrace gehouden ging worden, heeft de politie dit voorkomen.

De politie ging rond 14.00 uur naar het industrieterrein en trof er enkele tientallen jongelui met bromfietsen aan. Ook stonden er auto’s met aanhangers waarop bromfietsen zonder kentekenplaat stonden. Het was duidelijk dat men een straatrace wilde houden en de deelnemers hadden elkaar via mobieltjes op de hoogte gesteld van de tijd en plaats van de race. Betrokkenen op de consequenties gewezen, waarna men vertrok.

Diefstal uit vrachtwagencombinatie voorkomen

ULFT – Dankzij een oplettende getuige is zondagavond 16 augustus in Ulft een diefstal uit een geparkeerd staande vrachtwagencombinatie voorkomen. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Het feit werd omstreeks 22.35 uur ontdekt toen twee jongens bezig waren het dekzijl van een vrachtwagencombinatie aan de Nijverheidsweg te openen. Toen het duo zich ontdekt zag, ging men er op een snorfiets en een fiets vandoor. De jongens waren rond de 16 jaar en de politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw botst tegen lantaarnpaal

DOETINCHEM – Een 36-jarige Doetinchemse is in de nacht van zondag op maandag 17 augustus op de Liemersweg in haar woonplaats met de auto tegen een lantaarnpaal gebotst. Tijdens een blaasproef bleek dat zij had gedronken.

De politie kreeg omstreeks 01.30 uur een melding van een aanrijding. De inzittenden van de auto waren ongedeerd en werden ter plaatse aangetroffen. De vrouw verklaarde dat zij waarschijnlijk voor een dier had moeten uitwijken en toen de controle over de auto kwijt was geraakt. Het bleek dat de vrouw alcohol had gedronken en op het politiebureau gaf de ademanalyse 0.8 promille aan. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jongen gewond na val met crossfiets

DOETINCHEM – Een 10-jarig Doetinchems jongetje is zondagavond 16 augustus gewond geraakt toen hij met zijn crossfiets onderuit ging. Hij is met een hoofdwond per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De melding over het ongeluk kwam omstreeks 19.20 uur bij de alarmcentrale binnen. De jongen was in de bosjes op de hoek Torontostraat/Wijnbergseweg aan het crossen geweest en ging met zijn fiets onderuit. Hij liep een bloedende hoofdwond op en werd voor behandeling naar het ziekenhuis vervoerd. Zijn gewaarschuwde moeder ging met de ambulance mee.

Met buggy over de kop


WINTERSWIJK
– Twee Winterswijkers zijn zondagmiddag 16 augustus in hun woonplaats gewond geraakt toen zij op de Batavier met hun buggy uit de bocht vlogen en over de kop sloegen.

De aanrijding werd omstreeks 16.05 uur gemeld. De 22-jarige Winterswijkse bestuurder reed met een 23-jarige plaatsgenoot vanaf de Ratumseweg richting de Dingstraat. Vermoedelijk door de hoge snelheid raakte de bestuurder in de bocht de macht over het stuur kwijt waarna de auto uit de bocht vloog en over de kop sloeg. De passagier bleek geen gordel te dragen en werd uit de auto geslingerd. De bestuurder kon zich niets meer van de aanrijding herinneren en beiden zijn per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Het juiste letsel van beide mannen is niet bekend.

Verdachte van schennispleging aangehouden

WINTERSWIJK – De politie heeft zondagavond 16 augustus in Winterswijk een 29-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere malen op de openbare weg zijn broek te hebben laten zakken en daarbij zijn geslachtdeel aan vrouwen te hebben getoond.

De feiten hebben zich zondagavond in Winterswijk voorgedaan en de politie heeft rond 23.30 uur een 29-jarige verdachte aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.