+ Twee mannen aangehouden voor poging inbraak

Geplaatst op 17 augustus 2009, om 12:49 uur

VAASSEN – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 17 augustus twee mannen aangehouden. Een 30-jarige man uit Nijmegen en een 38-jarige man uit Norg werden betrapt tijdens het wegnemen van goederen van de gemeentewerf aan de Schorsweg in Vaassen. 

De politie kreeg omstreeks 00:10 uur via een beveiligingsbedrijf de melding van een verdachte situatie op het industrieterrein Eekterveld. Een beveiliger zag een auto rondrijden met daarin twee mannen. Agenten gingen ter plaatse en zagen het hek van de gemeentewerf was geforceerd. De bewuste auto stond in de buurt geparkeerd. Zij namen samen met de beveiliger een post in en troffen even later de 30-jarige man aan bij de auto. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De tweede man, die ook in de auto zat, werd op de Stationsstraat aangetroffen. Ook hij werd aangehouden en meegenomen naar het bureau.  Beide mannen zijn ingesloten voor nader verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Automobilist zonder rijbewijs


APELDOORN
– De politie heeft zondagavond 16 augustus een 18-jarige automobilist uit Weert aangehouden. De man reed zonder geldig rijbewijs.

De man reed omstreeks 22:15 uur over de Tenderlaan en verleende geen voorrang aan een voor hem van rechts komende auto. Een surveillerende agent sprak de automobilist hierop aan. Hij bleek niet in het bezit van een rijbewijs en kon geen legitimatie tonen. Hij is overgebracht naar het politiebureau en kreeg twee boetes uitgereikt.

Snelheidscontroles

ZUTPHEN – De politie in het district IJsselstreek heeft zondag op twee plaatsen snelheidscontroles gehouden. De controles werden gehouden naar aanleiding van klachten over het snelheidsgedrag van automobilisten in het weekend op bedoelde wegen.

In Zutphen werd gecontroleerd aan de Harenbergweg. In totaal werden 158 voertuigen gecontroleerd op deze 50 km weg. Hierbij werden 17 overtredingen geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid was 83 km per uur.

In Eefde werden op de Almenseweg 363 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Op deze 60  km weg bleken 58 personen te hard te hebben gereden. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/h.

De mensen die in overtreding waren krijgen hun boete thuisgestuurd.

Diefstal aanhanger

EEFDE – Een 46-jarige inwoner uit Eefde heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn aanhanger. De aanhanger werd op zondag 16 augustus tussen 10.00 – 15.30 uur gestolen uit zijn achtertuin aan de Schoolstraat. De politie stelt een onderzoek in.

Getuigen kunnen contact opnemen met de politie op telefoonnummer 0900 8844.

Fietser gewond na botsing

NUNSPEET – Een 53-jarige vrouw uit Wittelte en een 41-jarige man uit Nunspeet raakten zondag-ochtend 16 augustus gewond nadat zij op de Margaretha Boslaan in Nunspeet met elkaar in botsing kwamen. De vrouw werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie kreeg omstreeks 11:05 uur de melding van de aanrijding. De twee fietsers waren frontaal op elkaar gebotst. Hierdoor raakten beiden gewond. Ambulancepersoneel onderzocht de 41-jarige man waarna deze huiswaarts kon. De vrouw werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis.