+ Twee coniferen in brand

Geplaatst op 16 augustus 2009, om 14:52 uur

Foto Fotobureau KerkmeijerAPELDOORN – Op zaterdagavond 15 augustus is er een brand ontstaan in twee coniferenhagen aan het Gooiland in Apeldoorn. De branden werd door de buurtbewoners geblust.

De politie en brandweer ontvingen de eerste melding rond 19:10 uur. De buurtbewoners hebben de eerste brand geblust en konden voorkomen dat de brand oversloeg naar een naastgelegen schuur. Rond 20:00 uur stond er nog een coniferenhaag in de brand. De bewoner heeft de brand geblust. De exacte oorzaak van de branden is nog onbekend, brandstichting wordt niet uitgesloten.

Duo aangehouden voor graffiti spuiten

HEERDE – In de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus heeft de politie twee 19-jarige vrouwen aangehouden voor het spuiten met graffiti.

Een surveillerende agent reed rond 03:20 uur over de Eperweg in Heerde. Ter hoogte van het viaduct over de A50 zag de agent dat er twee vrouwen graffiti aan het spuiten waren op een pilaar onder het viaduct. De vrouwen, allebei 19 jaar, één afkomstig uit Heerde en één uit Zwolle, werden op heterdaad aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op.

Gewond na aanrijding


HARDERWIJK
– Een 61-jarige automobilist uit Soest is zaterdagmorgen 15 augustus gewond geraakt na een aanrijding met een landbouwvoertuig. De man is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 09:45 uur. De 61-jarige automobilist stond op de Oranjelaan in Harderwijk (richting Westermeenweg) te wachten voor de spoorwegovergang. De spoorweg ging open en de auto’s voor de automobilist reden over de overgang. Toen de 61-jarige man ook over de overgang wilde rijden zag hij dat de rode lampen weer aangingen. Hij wilde stoppen echter botste de 17-jarige tractorbestuurder achterop waardoor hij doorschoot. De auto kwam op het asfalt tussen twee spoorwegen tot stilstand. De auto is niet in aanraking gekomen met de naderende trein, het stuk asfalt tussen de beide spoorwegen is erg ruim. De man raakte door de aanrijding gewond en werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Man aangehouden voor auto inbraak

KLARENBEEK – Op zaterdagmiddag 15 augustus heeft de politie een 21-jarige man uit Doesburg aangehouden voor een auto-inbraak. De man werd op heterdaad betrapt door getuigen die hem hebben overgedragen aan de politie.

De politie ontving de melding rond 13:00 uur. Getuigen zagen dat de 21-jarige man een bestelauto had opengebroken op een erf aan het Kanaal Zuid in Klarenbeek. Toen de man op de vlucht sloeg ging de getuige achter hem aan. Na een korte achtervolging wist hij de 21-jarige man aan te spreken en mee te nemen naar de opengebroken auto. Ook werd de politie gealarmeerd. De agenten hebben de 21-jarige man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kon na verhoor weer naar huis. De politie maakt proces-verbaal op.

Diefstal tuinmeubelen

APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus heeft de politie twee mannen aangehouden voor diefstal van tuinmeubelen.

De politie ontving rond 01:15 uur een melding van een oplettende getuige. De getuige zag dat het duo tuinmeubelen in een voertuig aan het inladen waren aan de Welgelegenweg in Apeldoorn. Het duo was na het inladen vertrokken. De getuige gaf de rijrichting door aan de politie. Korte tijd later troffen de agenten het voertuig en de mannen bij de Anna Bijnsring aan. De 32-jarige man uit de gemeente Epe en de 21-jarige Apeldoorner werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze zijn voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Bromfietser gewond

APELDOORN – Een 52-jarige scooterrijder uit Apeldoorn is zaterdagavond 15 augustus gewond geraakt nadat hij een rijcorrectie wilde maken met zijn scooter. De man is met een gebroken been overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 18:10 uur. De 52-jarige Apeldoorner reed op een scooter over de Terwoldseweg in Apeldoorn. Bij de Drostendijk slipte de scooter weg door het zand waardoor de man zijn evenwicht wilde behouden door zijn voet aan de grond te zetten. Hierbij raakte de man gewond aan zijn been. Hij wist de scooter tot stilstand te brengen en zelf de hulpdiensten te alarmeren. De scooterrijder werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Twee mannen aangehouden

HEERDE – In de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus heeft de politie twee Heerdenaren aangehouden. Eén man was betrokken bij een conflict, onder invloed van alcohol en niet in het bezit van een geldig legitimatiebewijs. De andere probeerde de aanhouding van zijn plaatsgenoot te voorkomen.

Surveillerende agenten werden rond 02:50 uur door getuigen aangesproken over een conflict op een parkeerplaats aan de Stationsstraat in Heerde. Toen de agenten ter plaatse gingen bleek een 18-jarige jongen betrokken te zijn bij het conflict. De jongen werd in de omgeving aangetroffen. Toen de agenten hem aanspraken sloeg hij op de vlucht. Na een korte achtervolging konden de agenten hem toch aanspreken. De 18-jarige Heerdenaar kon zich niet legitimeren en was onder invloed was alcohol. Daarbij gedroeg hij zich agressief ten opzichte van de agenten waarop hij werd aangehouden.

Tijdens de aanhouding van de 18-jarige man probeerde een 15-jarige Heerdenaar de politie te hinderen en de aanhouding te beletten. Hij gebruikte hierbij fysiek geweld waarop ook hij werd aangehouden.

De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.

Aangehouden na mishandeling

ERMELO – De politie onderzoekt een incident waarbij een 18-jarige man uit Ermelo geslagen is. Het incident heeft zich in de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus voorgedaan en een 34-jarige plaatsgenoot is aangehouden voor mishandeling.

De politie ontving rond 01:30 uur een melding van een vechtpartij aan de Stationsstraat in Ermelo. De 18-jarige man uit Ermelo zou geslagen zijn door de 34-jarige man en raakte licht gewond aan zijn oog. De politie kwam ter plaatse en heeft de 34-jarige man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de exacte aanleiding in onderzoek.