+ Motorrijdster gewond na val

Geplaatst op 16 augustus 2009, om 14:38 uur

ambulanceSILVOLDE – Een 41-jarige motorrijdster uit Terborg is zaterdagmorgen 15 augustus gewond geraakt nadat zij ten val kwam. Ze is met letsel aan haar gebit overgebracht naar het ziekenhuis.

Het ongeval gebeurde rond 11:00 uur. Een 49-jarige automobiliste uit Duitsland reed over de Rabelinkstraat in Silvolde en wilde bij het kruispunt met de Berkenlaan oversteken. Ze zag daarbij de naderende 41-jarige motorrijdster, die over de Berkenlaan reed, vermoedelijk over het hoofd. De automobilist wist haar voertuig echter nog op tijd tot stilstand te brengen waardoor zij een aanrijding kon voorkomen. De motorrijdster schrok vermoedelijk van de auto waardoor zij erg hard remde. Ze verloor vervolgens de controle over haar motor en kwam ten val. De vrouw raakte gewond en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Automobilist onder invloed

GORSSEL – Op zaterdagavond 15 augustus heeft de politie een 40-jarige automobilist uit Arnhem aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 23:45 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Zutphenseweg in Gorssel. Uit de blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.8. De automobilist kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Hennepkwekerij ontmanteld

WINTERSWIJK – De politie heeft zaterdagmiddag 15 augustus een hennepkwekerij ontmanteld in een vakantiewoning aan de Vredenseweg in Winterswijk. Een 57-jarige vrouw zonder vaste woon of verblijfplaats in aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een tip. Na onderzoek werd er een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er werden in totaal 132 planten in beslaggenomen. Een afvalbedrijf heeft de planten en benodigdheden afgevoerd. Deze worden vernietigd. De 57-jarige vrouw werd ter plaatse aangehouden. Zij werd overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten. De politie heeft de hennepkwekerij in onderzoek.

Schuurbrand


DOETINCHEM
– Op zaterdagmorgen 15 augustus is er een brand ontstaan in een schuur aan de Zjoekowstraat in Doetinchem. De brandweer heeft de brand geblust. Er is niemand gewond geraakt.

De politie en brandweer ontvingen de melding rond 08:30 uur. De brand was ontstaan in een leegstaande schuur bij een woning aan de Zjoekowstraat in Doetinchem. De oorzaak van de brand is onbekend, brandstichting wordt niet uitgesloten. De brandweer had de brand snel onder controle.

Bromfiets in brand

DOETINCHEM – Op zaterdagmorgen 15 augustus is er een brand ontstaan aan een geparkeerde bromfiets aan de Verzetslaan in Doetinchem. De brandweer heeft de brand geblust.

De brand werd rond 08:20 uur bij de brandweer en politie gemeld. Er ontstond veel rookontwikkeling. De exacte oorzaak van de brand is nog niet bekend. De brandweer had de bromfiets snel geblust. De politie zoekt de eigenaar van de bromfiets. De eigenaar wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Inbraak in woning

DOETINCHEM – Op zaterdagavond 15 augustus is er ingebroken in een woning aan de Wiltinksbrug in Doetinchem. Er zijn onder andere sieraden weggenomen.

Men is vermoedelijk binnengekomen via een openstaand raam. De politie heeft de inbraak in onderzoek.