Politie zoekt betrokkene bij ongeval met dienstauto - GelreNieuws        

Politie zoekt betrokkene bij ongeval met dienstauto

Geplaatst op 15 augustus 2009, om 01:19 uur

politieHARDERWIJK – De politie in Harderwijk is op zoek naar de bestuurder van een donkerkleurige Volvo-personenauto die vrijdagmiddag 14 augustus in de tunnelbak van de N302 (onder de Randmeren) in lichte aanrijding kwam met een politieauto die sirene en zwaailicht gebruikte.

Beide auto’s reden rond 12.30 uur in de richting Zeewolde. De politieauto reed met in werking zijnde signalen op weg naar een spoedmelding van een onwel geworden autobestuurder, wiens auto langs de N302 geparkeerd zou staan. Deze auto met chauffeur werd overigens niet aangetroffen.

Bij het rijden in de tunnelbak reed de bestuurder van de politieauto naar rechts om de voor hem rijdende Volvo rechts in te halen. Op het moment van inhalen ging deze bestuurder ook naar de rechterrijstrook, waarbij beide auto’s elkaar licht raakten en lichte schade ontstond. Een politiewagen die als tweede auto op enige afstand volgde werd per portofoon gevraagd de bestuurder van de Volvo op te vangen en de schade op te nemen. De Volvo werd niet meer aangetroffen.
De politie in harderwijk vraagt de bestuurder van de Volvo om contact op te nemen via 0900-8844, om de schade af te wikkelen.