+ Twee gewonden bij ongeval Aalten

Geplaatst op 13 augustus 2009, om 10:04 uur

AALTEN – Bij een aanrijding op de kruising Romienendijk met de voormalige Prinsendijk in Aalten, zijn woensdagmiddag 12 augustus twee personen gewond geraakt.

De aanrijding vond omstreeks 12.15 uur plaats toen een 21-jarige Aaltense automobiliste geen voorrang verleende aan een 35-jarige automobiliste uit Geldrop. Deze laatste kwam vanaf de Prinsendijk aanrijden. Bij de aanrijding raakten de Aaltense en het 8-jarige dochtertje van de vrouw uit Geldrop gewond. Een huisarts verleende eerste hulp, waarna beide slachtoffers per ambulance naar het ziekenhuis werden vervoerd.
De verkeersongevallendienst heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld. Beide auto’s waren dusdanig beschadigd dat het kentekenbewijs werd ingenomen. Een sleepbedrijf voerde de auto’s af.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Schutting in brand bij spelletje met lucifers

NUNSPEET – Twee 13-jaruige jongens uit Nunspeet hebben dinsdagmiddag 11 augustus bij de politie bekend dat ze in een schutting van heidematten brand hebben veroorzaakt, toen ze met brandende lucifers gooiden. De bewoner van de woning met de schutting bluste zelf de brand. De schutting raakte beschadigd.

Het tweetal had samen lucifers gekocht en gooiden in een steeg aan de Mauvekant in Nunspeet met de lucifers. Toen de schutting in brand raakte, probeerden ze eerst zelf het vuur te doven, maar toen dat niet lukte gingen ze er van door. De gewaarschuwde politie wist de jongens op te sporen en heeft hen verhoord.
In overleg met de ouders, worden de jongens aangemeld bij het jeugdpreventieproject voor een passende maatregel.

Verdacht van winkeldiefstal

DOETINCHEM – Personeel van een schoenzaak in het centrum van Doetinchem heeft woensdag 12 augustus en 22-jarige vrouw uit de gemeente Montferland aangehouden. Zij wordt ervan verdacht een paar schoenen te hebben gestolen.

De vrouw werd aan het begin van de middag door personeel van de winkel aangehouden, nadat bij het verlaten van de winkel het alarm afging. De vrouw werd aan de politie overgedragen en deze heeft haar verhoord. Met het Openbaar Ministerie in Zutphen wordt overleg gepleegd over de strafafhandeling.

Politie toezicht op randmeren

ERMELO/NUNSPEET – Tijdens politietoezicht op de Randmeren heeft de politie van de Noordwest-Veluwe dinsdag 11 augustus in de middag- en avonduren 4 maal een proces-verbaal opgemaakt.

Eén maal werd bekeurd voor het waterskiën buiten het toegestane gebied en drie maal voor het varen in een snelle boot zonder dat de “dodemansknop” in gebruik was.

De politie liet het bij waarschuwingen voor kleine overtredingen van de visserijwet, het te snel varen, geen gebruik zwemvest, en het niet kunnen tonen van het registratiebewijs van de boot.
De politie van de Noordwest-Veluwe houdt regelmatig met een motorboot toezicht op de recreatievaart op de Randmeren.

Overval op speelhal

HARDERWIJK – Drie gemaskerde en gewapende overvallers hebben dinsdagavond 11 augustus een overval gepleegd op een gokhal aan de Bruggestraat in Harderwijk. Er is niemand gewond geraakt.

Rond 22.35 uur kwamen de overvallers de gokhal binnen. Ze bedreigden de medewerkers en eisten geld. Met een geldbedrag heeft men daarna de hal verlaten en zijn te voet gevlucht via onder meer de Rabbistraat.
Op het moment van de overval waren enkele medewerkers en een tiental bezoekers in de hal aanwezig.
De politie is een uitgebreid onderzoek gestart en vraagt tips en getuigen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Auto weg na inbraak

WINTERSWIJK – Bij een woning aan de Slingeweg in Winterswijk is in de nacht van dinsdag op woensdag 12 augustus ingebroken. Er zijn diverse goederen gestolen en de dieven hebben ook de auto van de bewoners, een grijze BMW,  meegenomen.

De diefstal vond in de nachtelijke uren plaats nadat een raam geforceerd was. De woning werd doorzocht en diverse spullen, waaronder bankpasjes werden gestolen. Verder vonden de dieven de sleutels van de auto en hebben ook die meegenomen. Het gaat om een grijze BMW, type X 3 voorzien van het kenteken 47-PR-XR. De politie heeft de inbraak in onderzoek en de auto staat als gestolen gesignaleerd.

Teveel gedronken

ETTEN – De politie heeft woensdagochtend 12 augustus het rijbewijs van een 42-jarige man uit de gemeente Arnhem ingevorderd. Een getuige zette de politie op het spoor van de dronken automobilist die in Etten reed. Zelf meende hij in Zelhem te zijn.

Een automobilist tipte rond 07.00 uur de politie. Hij had op de Slingerparallel in Etten achter een auto gereden waarvan de bestuurder duidelijk onder invloed was. Agenten troffen de bewuste automobilist aan en namen hem mee naar het politiebureau. Hier blies de man 1.9 promille! De man zelf meende in Zelhem aangehouden te zijn, terwijl hij in Etten werd aangetroffen.
Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.