+ Alcoholcontrole na Trekker Trek - GelreNieuws        

+ Alcoholcontrole na Trekker Trek

Geplaatst op 11 augustus 2009, om 19:10 uur

BARCHEM – De politie heeft zaterdagavond 8 augustus een alcoholcontrole gehouden na het Trekker Trek evenement in Barchem. Er werden 122 bestuurders gecontroleerd, niemand bleek onder invloed.

De controles werden gehouden aan de Schoneveldsdijk en de Brinkerinkweg in Barchem. Het jaarlijkse evenement trok duizenden bezoekers. Van de gecontroleerde automobilisten bleek er niemand onder invloed van alcohol te zijn. De politie controleert veelvuldig op het rijden onder invloed van alcohol na evenementen, kermissen of festivals.

Aanrijding op  N332

LOCHEM – Op maandag 10 augustus vond op de N332 van Lochem naar Laren ter hoogte van de kruising met de Rossweg een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto’s.

De politie ontving omstreeks 14:55 uur de melding van de aanrijding. Een 21-jarige automobilist uit Lochem sloeg op de N332 linksaf de Rossweg in. Hij zag daarbij de tegemoetkomende personenauto met een 57-jarige bestuurder uit Kring van Dorth waarschijnlijk over het hoofd met een frontale aanrijding tot gevolg. De bijrijder van de 57-jarige automobilist, een 64-jarige vrouwe vrouw uit Kring van Dorth, raakte hierbij gewond en is met nek- en beenletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Beide voertuigen zijn afgesleept. De Verkeersongevallendienst heeft het ongeval in onderzoek.

Man aangehouden voor diefstal

LOCHEM – De politie heeft maandag 10 augustus een 31-jarige man uit Lochem aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een portemonnee en mobiele telefoon uit een woning aan de Gudulastraat in Lochem.

De bewoner van de Gudulastraat deed aangifte van de diefstal. Het feit werd op dinsdag  28 juli gepleegd. De dief was door een niet afgesloten keukendeur binnengekomen. Er was die avond een portemonnee en een mobiele telefoon uit zijn woning weggenomen. Naar aanleiding van een duidelijk signalement van de mogelijke verdachte, afkomstig van getuigen van de insluiping, heeft de politie maandag 10 augustus een 31-jarige man uit Lochem aangehouden. De man is ingesloten voor nader verhoor.

Rijden onder invloed

ZELHEM – De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag 11 augustus een 26-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 00:10 uur staande gehouden bij een verkeerscontrole aan de Halseweg in Zelhem. Uit de blaastest bleek dat de automobilist onder invloed was. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0,7. De automobilist was beginnend bestuurder, hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod.

Man aangehouden voor winkeldiefstal

APELDOORN – De politie heeft maandag 10 augustus een 43-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor het meenemen van een broek uit een winkel aan de Beekstraat in Apeldoorn.

De politie kreeg om 17:50 uur de melding dat de man een broek had meegenomen uit de winkel en er op de fiets vandoor was gegaan. Dankzij een goed signalement konden agenten de man even later aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in kantoor van camping


NUNSPEET
– Op maandag 10 augustus werd ontdekt dat er was ingebroken in een kantoor van een camping aan de Wiltsangh in Nunspeet. De buit bestond uit een geldbedrag.

De dader(s) is binnen gekomen door een deur te forceren en ging er met een geldbedrag vandoor. De inbraak werd maandagochtend om 09:00 uur ontdekt. De politie is een onderzoek gestart.

Diefstal boot met buitenboordmotor

ELBURG – De politie heeft een aangifte opgenomen van diefstal van een rubberboot met buitenboordmotor. De boot werd tussen zondag 9 augustus en maandag 10 augustus ontvreemd aan de Flevoweg in Elburg.

De diefstal van plaats tussen zondag 18:00 uur en maandagochtend. De boot lag aan een steiger bij een camping. De grijze boot is van het merk Zodiac.

Woninginbraak

NUNSPEET – Op maandag 10 augustus werd er ingebroken in een woning aan de Vlierweg in Nunspeet. Er werden sieraden buit gemaakt.
De inbraak vond plaats in de middaguren. De dader is via een raam binnen gekomen. De politie is een onderzoek gestart.