+ Hennepkwekerij ontdekt in Eerbeek - GelreNieuws.nl

+ Hennepkwekerij ontdekt in Eerbeek

Geplaatst op 10 augustus 2009, om 13:48 uur

EERBEEK – Op zaterdagavond 8 augustus is er een hennepkwekerij ontmanteld in een appartement aan het Palisiumpark in Eerbeek. Er werden in totaal 685 planten aangetroffen. Er is niemand aangehouden.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na meldingen van wateroverlast. In appartement troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. Uit onderzoek door een energiebedrijf bleek dat er illegaal stroom werd afgetapt. De aangetroffen hennepplanten zijn door een afvalbedrijf afgevoerd en vernietigd. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor deze hennepkwekerij.

Brand in kamer zorginstelling

EEFDE – Op zondagavond 9 augustus is er brand ontstaan op een kamer van een zorginstelling aan de Almenseweg in Eefde. De 36-jarige bewoner van de kamer is in verband met ingeademde rook overgebracht naar het ziekenhuis.

De brandweer en politie ontvingen de melding rond 23:30 uur. De brandweer had de brand snel onder controle. Er was sprake van rookontwikkeling. Het pand werd door de brandweer geventileerd. De 36-jarige bewoner, die de brand zelf veroorzaakt had, werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Na behandeling is hij bij een andere zorginstelling ondergebracht.

Invalide voertuig vernield

VORDEN – In de nacht van zaterdag op zondag 9 augustus is er aan de Hoetinkhof in Vorden een invalidenvoertuig vernield. Dit is de afgelopen twee jaar meerdere keren gebeurd. De politie onderzoekt de vernieling en zoekt getuigen.

De eigenaresse meldde de vernieling zondagmorgen bij de politie. Het voertuig was omver gegooid waardoor lak- en krasschade is ontstaan. De politie onderzoekt de vernieling en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Gevaarlijk rijgedrag

WINTERSWIJK – Op zondagmiddag 9 augustus heeft de politie een 68-jarige automobiliste uit Winterswijk aangehouden voor rijden zonder rijbewijs. De vrouw reed erg gevaarlijk en haar voertuig bleek onverzekerd.

De automobiliste reed zondagmiddag rond 14:45 uur over de Misterweg in Winterswijk richting Aalten. Een agent zag dat de vrouw over doorgetrokken streep inhaalde, te weinig afstand hield en met een te hoge snelheid reed. Toen de vrouw werd staande gehouden bleek zij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook bleek haar personenauto onverzekerd te zijn. De vrouw werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon zij weer naar huis. Haar auto is in beslaggenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Automobilist onder invloed

EERBEEK – Op zondagmiddag 9 augustus heeft de politie een 49-jarige automobilist uit de gemeente Brummen aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 16:45 uur staande gehouden aan de Coldenhovenseweg in Eerbeek. Agenten controleerden de automobilist omdat hij een aanhangwagen zonder het juiste kentekenplaat achter zijn auto had zitten.. Toen de agenten hem daarvoor een bekeuring wilde geven, merkten zij dat de man gedronken had. Uit blaastest bleek dat hij onder invloed was. De automobilist werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 0.54. De man kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Woninginbraak

LOCHEM – Tussen zaterdag 25 juli en zondag 9 augustus is er ingebroken in een woning aan de Olijslagweg in Lochem. Er zijn onder andere sieraden weggenomen.

De bewoners waren enkele weken afwezig en ontdekten de inbraak bij thuiskomst. De hele woning is doorzocht. Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com