+ Twee mannen aangehouden voor mishandeling

Geplaatst op 10 augustus 2009, om 14:15 uur

APELDOORN – De politie heeft zondagavond 9 augustus twee mannen, een 18-jarige uit Eerbeek en een 25-jarige uit Apeldoorn, aangehouden voor het mishandelen van beveiligingspersoneel op het Marktplein in Apeldoorn.

Surveillerende agenten hielden toezicht tijdens een dance-evenement in de binnenstad. Twee groepen jongeren gingen omstreeks 21:30 uur met elkaar op de vuist. Beveiligingsmedewerkers van het evenement kwamen tussenbeide. Hierop keerden de jongeren zich tegen de beveiliging en vielen er klappen. Twee jongeren konden worden aangehouden. Zij zijn overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. De twee zijn ingesloten voor nader verhoor.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hennepkwekerij in bungalow

EPE – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 10 augustus een kleine hennepkwekerij opgerold in een bungalow aan de Tongerenseweg in Epe.

De politie werd getipt over de aanwezigheid van de kwekerij. In een slaapkamer van de bungalow werden in totaal 27 hennepplanten aangetroffen. De planten en het materiaal zijn in beslag genomen en worden vernietigd. De 37-jarige eigenaar zal worden verhoord waarna een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Drie mannen aangehouden

OLDEBROEK – De politie heeft in de nacht van zondag op maandag 10 augustus drie Roemenen aangehouden voor het in bezit hebben van inbrekerswerktuig.

De politie kreeg omstreeks 01:00 uur de melding. Een getuige meldde dat de mannen zich verdacht ophielden aan de Zuiderzeestraatweg en wegreden met gedoofde lichten. Hierop werden zij kort daarop door de politie gecontroleerd op de Zuiderzeestraatweg. Bij controle bleek dat de mannen in hun auto inbrekerswerktuig vervoeren. Hierop werden zij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Zij zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Diefstal auto

PUTTEN – Op zondagavond 9 augustus werd er een rode Honda Civic weggenomen aan de Zuiderveldweg in Putten.

De diefstal vond plaats tussen 13:00 uur en 16:45 uur op de parkeerplaats van een zwembad. De Honda Civic met het kenteken GL-DN-94 staat inmiddels als gestolen geregistreerd.

Man aangehouden voor diefstal auto

APELDOORN – De politie heeft op zondagavond 9 augustus een 33-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor diefstal van een auto.

De politie kreeg omstreeks 21:00 uur de melding dat er een auto was weggenomen vanaf de Pottenbakkersdonk. Agenten troffen de auto aan in de binnenstad van Apeldoorn. Dankzij oplettende getuigen kwamen zij de chauffeur op het spoor en zette de achtervolging in.

De man had zich verstopt op een braakliggend terrein in de buurt van de Kanaalstraat. Hij werd meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.  De eigenaar van de auto is in kennis gesteld.

Diefstal meerdere fietsen

HOENDERLOO – Tussen zaterdag 8 augustus en zondag 9 augustus werden er een aantal fietsen ontvreemd bij een rijwielzaak aan de Paalbergweg in Hoenderloo.

De diefstal vond plaats tussen zaterdag 19.00 uur en zondag 08.00 uur. Er werden een groot aantal fietsen weggenomen. Onder meer zeven tandems en een aantal dames en herenfietsen. De fietsen stonden buiten voor de winkel. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek, naar tips en getuigen. Degene die informatie heeft wordt verzocht zich te melden via 0900-8844 of anoniem 0800-7000.

Inbraak camping

DOORNSPIJK – In de nacht van zondag op maandag 10 augustus werd een kluis ontvreemd uit het kantoor van een camping aan de Klaterweg in Doornspijk.

De inbraak vond plaats tussen 03:10 uur en 03:45 uur. De dader(s) kwam binnen door een raam te forceren. De politie is een onderzoek gestart.