+ Treinreiziger van laptop beroofd

Geplaatst op 11 augustus 2009, om 21:33 uur

DIEREN – Een treinreiziger is maandagavond op het station in Dieren beroofd van zijn laptop. De politie werd gewaarschuwd door een omstander die de beroving gezien had.

Agenten stelden direct een zoektocht in de omgeving in en zagen op de Wilhelminaweg de 18-jarige Dierenaar lopen. Wat later werd nabij het Callunaplein de 22-jarige man aangetroffen. Beiden zijn voor nader onderzoek ingesloten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ouders bedreigd door zoon

DOESBURG – In zijn ouderlijk huis in Doesburg heeft de politie maandagavond een 14-jarige jongen aangehouden, omdat hij tijdens een ruzie zijn beide ouders bedreigd zou hebben met een mes.

Agenten waren eerder op de avond al naar het huis van de jongen geroepen nadat er ruzie was geweest. Later op de avond laaide de ruzie kennelijk weer op en zou de jongen een mes hebben getrokken.

Meisje opgepakt naar bedreigen ouders en agenten

DOESBURG – Ook een 16-jarig meisje uit Doesburg is eveneens opgepakt, omdat ze in de nacht van maandag op dinsdag haar ouders tijdens een ruzie met een mes bedreigd zou hebben.

Toen agenten ter plaatse waren had het meisje zich opgesloten in de badkamer. De agenten werden ook bedreigd toen ze haar benaderden. Het is de agenten uiteindelijk gelukt het meisje te overmeesteren. Ze is meegenomen naar het politiebureau.

Inbraak lijdt naar hennepkwekerij

VELP – Een inbraak in een bedrijfspand aan de Markweg in Velp heeft de politie dinsdag op het spoor gebracht van een hennepkwekerij.

Een beveiliger ontdekte een inbraak in het pand en zag twee mannen wegrennen. Na onderzoek zijn twee mannen van 18 en 22 jaar in Arnhem aangehouden. In het Velpse bedrijfspand zat een hennepkwekerij. Ook zijn er tassen met henneptoppen gevonden. De spullen zijn in beslag genomen.