+ Vrouw bestolen in woning - GelreNieuws.nl

+ Vrouw bestolen in woning

Geplaatst op 12 augustus 2009, om 12:10 uur

TERBORG – Op maandag 10 augustus is een 87-jarige vrouw uit Terborg in haar woning bestolen van haar portemonnee. Een onbekende man deed zich voor als de waterleidingmonteur en nam de portemonnee met inhoud mee. Vervolgens is er een geldbedrag van haar rekening gepind.

De politie ontving dinsdagochtend 11 augustus de melding van het feit dat de bejaarde vrouw op maandagochtend in haar woning aan de Sint Antoniastraat in Terborg bezoek heeft gehad van een manspersoon die zich voordeed als waterleidingmonteur. De vrouw heeft de man binnengelaten. Korte tijd later bleek haar portemonnee met inhoud verdwenen. Later die dag is er een geldbedrag gepind van de rekening van de vrouw. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie waarschuwt voor dit soort praktijken. Onbekenden komen aan de deur en proberen onder valse voorwendselen de woning te betreden om deze vervolgens te doorzoeken naar geld, bankpassen of andere waardevolle goederen. De politie vraagt alert te zijn en in soortgelijke situaties direct de politie te waarschuwen en zo mogelijk bijzonderheden zoals signalementen van de betreffende persoon te noteren.

Auto weg na insluiping


APELDOORN
– In de nacht van dinsdag op woensdag 12 augustus hebben de bewoners van een woning aan het Zilverschoon in Apeldoorn ongewenst bezoek gehad. Men is er onder andere met een groene Peugeot 306 vandoor gegaan.

De bewoner was vannacht wakker geworden en ging zowel binnen als buiten een kijkje nemen. Hij kon niets bijzonders ontdekken en ging weer naar bed. Vanmorgen bleek de voordeur open te staan en was de auto, een groene Peugeot met het kenteken TZ-JT-64 gestolen. Het is niet duidelijk hoe men binnen is gekomen. De politie heeft een aangifte opgenomen en de auto staat als gestolen gesignaleerd.

Tieners aangehouden voor baldadigheid

SILVOLDE – De politie heeft dinsdag 11 augustus twee 13-jarige jongens uit de gemeente Oude IJsselstreek aangehouden voor baldadigheid.

De politie ontving omstreeks 18:30 uur een melding dat twee jongens met straatklinkers aan het gooien waren vanaf de Molenberg in Silvolde. Deze klinkers kwamen op de rijbaan terecht. De politie kon naar aanleiding van het signalement de tieners even later aanhouden op de Korenweg in Silvolde. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Een andere politie-eenheid had snel de klinkers verwijderd. De ouders van beiden zijn in kennis gesteld en de jongens zijn aangemeld voor een jeugdpreventieproject waarbij naar een passende maatregel wordt gezocht.

Lastige vrouw

APELDOORN – Een op leeftijd zijnde bewoonster van een verzorgingstehuis in Apeldoorn heeft dinsdag 11 augustus melding gemaakt van een lastige vrouw. Zij probeerde onder andere haar tas ‘te rollen’ .

De bejaarde vrouw kwam omstreeks 15.50 uur in haar rolstoel het verzorgingstehuis aan de Fortlaan binnen. Zij merkte dat zij gevolgd werd door een ongeveer 30-jarige vrouw die aan haar tas begon te plukken. Ze wist te voorkomen dat haar tas gerold werd. Dit was nog niet voldoende, want de onbekende vrouw begon aan de armbanden van de bejaarde te friemelen. Het slachtoffer had echt het idee dat getracht werd één van de armbanden te stelen. Dit alles is niet gelukt waarna de politie werd geïnformeerd. Een onderzoek naar deze vrouw die ongeveer 1.65 m is en haar zwarte haar in en staart droeg, heeft nog geen resultaat gehad. De politie vraagt mensen die iets soortgelijks overkomt altijd te bellen met 0900- 8844. Mogelijk worden hierdoor strafbare feiten voorkomen en kunnen verdachten worden aangehouden.

Rijbewijs ingevorderd tijdens snelheidscontrole

AALTEN – De politie heeft op woensdagochtend 12 augustus het rijbewijs van een 43-jarige Aaltenaar ingevorderd. Tijdens een snelheidscontrole op de Varsseveldsestraatweg in Aalten reed hij vel te hard.

Naar aanleiding van meerdere klachten uit de buurt hield de politie op woensdagochtend 12 augustus in de ochtendspits een snelheidscontrole op de genoemde locatie. Hierbij is van een 43-jarige automobilist uit Aalten het rijbewijs ingevorderd, omdat hij de maximum snelheid van 80 km/uur met 74 km had overschreden. Drie andere overtreders krijgen de boete thuisgestuurd.

Verdacht van winkeldiefstal

WINTERSWIJK – De politie heeft dinsdag 11 augustus een 60-jarige vrouw uit Winterswijk verhoord over het plegen van winkeldiefstallen bij een boekhandel aan de Misterstraat in Winterswijk.

De politie kreeg op omstreeks 16:00 uur de melding dat het winkelpersoneel van de betreffende boekhandel de 60-jarige vrouw had aangehouden voor het plegen van winkeldiefstal. De vrouw had op dat moment een krant meegenomen zonder deze te betalen. De politie heeft de vrouw op het politiebureau verhoord en zij bekende meerdere keren kranten en tijdschriften bij de boekhandel te hebben meegenomen zonder deze te betalen. De vrouw zal het totale schadebedrag van deze diefstallen vergoeden en is met een winkelontzegging heengezonden. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com