+ Diefstal bij instelling - GelreNieuws        

+ Diefstal bij instelling

Geplaatst op 14 augustus 2009, om 15:19 uur

politie__462416bDOORNSPIJK – In de nacht van woensdag op donderdag 13 augustus is er in de kantoorruimte van  een pand van een instelling aan de Thornspic in Doornspijk geld ontvreemd en kasten doorzocht.

De politie ontving de melding van de diefstal bij de instelling op donderdagochtend.
In de nacht daarvoor heeft er een diefstal plaatsgevonden uit de kantoorruimten van de instelling. Enkele kasten zijn doorzocht en men heeft uiteindelijk geld meegenomen. Hoe men is binnengekomen is nog niet duidelijk. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

Inbraak in woning

EERBEEK – Tussen woensdagmiddag en donderdagmorgen 14 augustus is er ingebroken in een woning aan de Coldenhovenseweg in Eerbeek. Er is onder andere radio- en televisieapparatuur weggenomen.

Men is binnengekomen door een deur te forceren. De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Autobrand

ERMELO – Op donderdagavond 13 augustus stond er bij een autobedrijf op de Telgterweg in Ermelo een personenauto in brand. De oorzaak van de brand is onbekend.

De hulpdiensten ontvingen omstreeks 22:35 uur de melding van de brand. Een geparkeerde auto op het terrein van het autobedrijf stond in brand. De auto is flink beschadigd. De brandweer bluste de brand. De oorzaak van de brand is niet bekend. De politie doet onderzoek naar de brand.

Man aangehouden voor inbraak

ZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 14 augustus een 35-jarige man uit Zutphen aangehouden op verdenking van inbraak.

De politie ontving rond 05:00 uur een melding van inbraak bij een horecagelegenheid aan de Sprongstraat in Zutphen. Ter plaatse troffen de agenten nabij het pand de 35-jarige man aan. De man had geen duidelijke verklaring voor zijn aanwezigheid waarop hij werd aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau en is ingesloten voor nader verhoor De politie heeft de inbraak in onderzoek.

Twee gewonden bij valpartij

APELDOORN – Op donderdagmiddag 13 augustus raakten een 45-jarige man en 39-jarige vrouw uit Apeldoorn gewond toen zij met hun snorfiets ten val kwamen.

De hulpdiensten ontvingen omstreeks 13:05 uur de melding van de valpartij. De 45-jarige man reed met de 39-jarige vrouw achterop zijn snorfiets over de stoep van de Prins Willem-Alexanderlaan in Apeldoorn. Ten hoogte van de kruising met de Ritbroekstraat zag de snorfietser een loszittende stoeptegel over het hoofd, met de valpartij tot gevolg. De 45-jarige man raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en de vrouw liep hoofd-en nekletsel op. Beide zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De snorfiets bleek onverzekerd en zonder kenteken te zijn. Hiervoor wordt een proces-verbaal tegen de 45-jarige eigenaar opgemaakt.

Hennepkwekerij aangetroffen

DIDAM – De politie heeft donderdagmorgen 13 augustus een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een schuur aan de Zwaluwstraat in Didam. Een 20-jarige man uit de gemeente Montferland is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

De politie kwam de kwekerij op het spoor na een anonieme tip. Na onderzoek werd er een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er werden in totaal 118 planten in beslag genomen. Een afvalbedrijf heeft de planten en benodigdheden, zoals lampen en ventilatoren, afgevoerd. Deze worden vernietigd. De 20-jarige man werd ter plaatse aangehouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor kon de man weer naar huis. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dure tuinmeubelen gestolen

HUMMELO – Tussen vrijdagmiddag en zaterdagmorgen 8 augustus zijn er meerdere tuinsets weggenomen vanaf een bedrijfsterrein aan de Dorpsstraat in Hummelo.

De diefstal werd zaterdagmorgen door een medewerker ontdekt. De politie onderzoekt de diefstal. Getuigen worden verzocht zich te melden via 0900-8844.

Aangehouden na winkeldiefstal

APELDOORN – De politie heeft donderdagavond een 32-jarige man uit Vaassen aangehouden voor diefstal van parfum bij een parfumerie in het winkelcentrum Oranjerie in het centrum van Apeldoorn.

De politie ontving omstreeks 17:35 uur de melding dat er een manspersoon de parfumerie was uitgerend toen de detectiepoortjes bij de uitgang alarm sloegen. Naar aanleiding van het signalement van de man, kon de politie hem even later aanhouden op de Hoofdstraat in Apeldoorn. De 32-jarige man uit Vaassen is overgebracht naar het politiebureau en nader verhoord. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Fietser gewond na val

APELDOORN – Op donderdag 13 augustus raakte een 63-jarige man uit Apeldoorn gewond toen hij met zijn fiets op de Amersfoortseweg in Apeldoorn door onbekende oorzaak ten val kwam.

De hulpdiensten ontvingen donderdag 13 augustus omstreeks 13:40 de melding van het ongeval. De 63-jarige fietser reed op de Amersfoortseweg in Apeldoorn toen hij door onbekende oorzaak in de berm terecht kwam en vervolgens ten val kwam. De man is met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.