+ Auto tegen boom, bestuurder onder invloed - GelreNieuws.nl

+ Auto tegen boom, bestuurder onder invloed

Geplaatst op 16 augustus 2009, om 14:48 uur

HARDERWIJK – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus een 23-jarige automobilist uit Harderwijk aangehouden. De man was tegen een boom gereden, hij bleek onder invloed van alcohol.

De politie ontving de melding rond 01:50. De 23-jarige automobilist was bij de rotonde Deventerweg/Hertog Reinoudlaan in Harderwijk over een middengeleider gereden. Hierdoor verloor hij vermoedelijk de controle over zijn auto. De auto kwam uiteindelijk tegen een boom tot stilstand. Er raakte niemand gewond. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1.1. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Snorfietser onder invloed

APELDOORN – In de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus heeft de politie een 19-jarige vrouw uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De vrouw werd rond 00:15 uur staande gehouden aan de Stationsstraat in Apeldoorn. Zij viel op doordat de snorfiets geen voorlicht had. Ook reed de bestuurster met hoge snelheid tussen het uitgaanspubliek door. Uit de blaastest op straat bleek de vrouw onder invloed te zijn. Zij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij een promillage blies van 0.7. De vrouw kreeg een bekeuring en een rijverbod.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

HATTEM – In de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus heeft de politie een 20-jarige automobilist uit de gemeente Oldebroek aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De man werd rond 00:10 uur tijdens een routinecontrole staande gehouden aan de Bevrijdingsweg in Hattem. De blaastest op straat gaf aan dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar de man een promillage blies van 0.9. De automobilist bleek beginnend bestuurder, zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Ruim vier keer teveel gedronken

HARDERWIJK – In de nacht van zaterdag op zondag 16 augustus heeft de politie een 23-jarige scooterrijder uit Harderwijk aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.

De scooterrijder werd rond 00:30 uur staande gehouden aan het Kerkplein in Harderwijk. Hij viel op doordat hij slingerend met zijn scooter over de weg reed. Uit de blaastest op straat bleek dat de man onder invloed was. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 2.2. Dat is ruim vier keer de maximale toegestane hoeveelheid. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.