+ Beroving met geweld - GelreNieuws.nl

+ Beroving met geweld

Geplaatst op 22 augustus 2009, om 14:20 uur

APELDOORN – Op vrijdagmiddag 21 augustus werd een 79-jarige vrouw uit Apeldoorn beroofd van haar tas op de Van Huutstraat in Apeldoorn. De vrouw raakte hierbij gewond.

De politie kreeg omstreeks 15:40 uur de melding. De vrouw was op het kruispunt Van Huutstraat/ Catharina van Reesstraat van haar tas beroofd door een onbekende man. De man trok aan haar tas waardoor de vrouw ter val kwam en gewond raakte. Zij werd met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en bleek onder meer haar schouder te hebben gebroken.

Het signalement van de verdachte is als volgt:
Een getinte man van ongeveer 20 jaar oud, 1.70 meter lang, mager postuur en donker haar. Hij droeg een bruine blouse en een spijkerbroek.
De man vluchtte weg in de richting van het Oranjepark.

De politie is direct een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844.

Inbraak woning

HARDERWIJK – Tussen maandag 17 en vrijdag 21 augustus werd er ingebroken in een woning aan de Bunschotenmeen in Harderwijk. Er werden diverse goederen weggenomen.

De inbraak vond plaats tussen maandag 08:00 uur en vrijdag 22:00 uur. De dader(s) is binnen gekomen door een ruit te forceren en ging er onder meer met een geldbedrag vandoor.  De politie is een onderzoek gestart.

Lastige klant aangehouden

DOETINCHEM – De politie heeft vrijdagmiddag 21 augustus een 57-jarige man uit Oosterbeek aangehouden. De man zat op een terras van een lunchroom aan de Hambugerstraat in Doetinchem en viel klanten lastig.

De politie kreeg omstreeks 14:45 uur de melding. De man zat op een terras en viel verschillende mensen lastig. Hij wilde het terras niet verlaten waarop de politie werd gebeld.

De man was onder invloed van alcohol en kon niet meer op zijn eigen benen staan. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau en ingesloten ter ontnuchtering. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Fietser gewond na aanrijding

WILP – Een 81-jarige vrouw uit Wilp raakte vrijdagmiddag 21 augustus gewond nadat zij op de Wilpsedijk in Wilp in aanrijding kwam met een auto.

De vrouw fietste omstreeks 15:15 uur over de Wilpsedijk richting Deventer. Een 78-jarige automobilist uit Deventer reed in dezelfde richting als de vrouw. Op het moment dat de automobilist naast de vrouw reed hield hij teveel rechts aan. Hierdoor raakt hij met zijn buitenspiegel de fietser waardoor deze ter val komt. De 81-jarige vrouw brak hierbij haar sleutelbeen.

Snorfietser onder invloed


ZUTPHEN
– De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 augustus een 30-jarige man uit Zutphen op de Thorbeckesingel in Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De snorfietser reed omstreeks 01:05 uur op de Thorbeckesingel. Hij bleek onder invloed van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 0,8. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Jongens aangehouden voor mishandeling

NEEDE – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier jongens aangehouden voor het mishandelen van een 26-jarige man op de Oudestraat in Neede.

De politie kreeg omstreeks 03:00 uur de melding van de mishandeling. De 26-jarige man kreeg onenigheid met een groepje jongeren. Hierbij kreeg de 26-jarige man diverse schoppen en klappen en raakte buiten bewustzijn. Dankzij oplettende getuigen kon de politie de vier jongens aanhouden die mogelijk betrokken waren bij de vechtpartij. Drie jongens uit Eibergen (14-, 16- en 17-jaar) en een 17-jarige jongen uit Puth werden meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor.

Twee jongens aangehouden voor mishandeling

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 22 augustus twee jongens (17- en 18-jaar) uit Apeldoorn aangehouden voor het plegen van vernielingen in een tuin aan de Emmalaan in Apeldoorn.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 02:20 uur de twee jongens. Zij hadden in een tuin aan de Emmalaan flink huisgehouden. Een tuinbank stond op de stoep en diverse planten en bloemen waren vernield. Hierop werden de jongens gevolgd en konden even later op de Stationstraat worden aangehouden. De 18-jarige jongen verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Beide werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor werden zij in vrijheid gesteld. Beide kregen een boete opgelegd.

Drie aanhoudingen voor rijden onder invloed

APELDOORN – De politie heeft tussen vrijdag en zaterdag 22 augustus drie personen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.
Surveillerende agenten zagen vrijdag omstreeks 18:00 uur een jongen op zijn bromfiets rijden op de Europaweg. Hij reed heel dicht op zijn voorganger waarop hij werd aangesproken. De 17-jarige jongen uit Hoenderloo bleek onder invloed van alcohol. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 1,0. De jongen is een beginnend bestuurder waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd.

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd omstreeks 01:45 uur een 55-jarige man uit Apeldoorn op de Laan van Spitsbergen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. De man blies op het bureau een promillage van 0,6.

Omstreeks 03:00 uur werd een 36-jarige man uit Eerbeek op de Vosselmanstraat gecontroleerd. De blaastest op straat wees het gebruik van alcohol uit waarop de man werd meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hij blies een promillage van 0,8.

Tegen alle drie de bestuurders werd proces-verbaal opgemaakt.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com