Brokkenmakers onder invloed

Geplaatst op 2 augustus 2009, om 15:45 uur

politieberichtenZELHEM – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 17-jarige jongen en een 23-jarige man uit de gemeente Bronckhorst. De 17-jarige bleek de auto van zijn vader te hebben meegenomen. Toen de politie hem aantrof, ging hij er met de auto vandoor en reed daarbij schade aan het carter.

Een andere politie-eenheid die op zoek was naar de achtervolgde auto trof onderweg in Zelhem een hardrijder aan. Ook deze bestuurder ging er vandoor en reed onderweg schade. De achtergebleven kentekenplaat bracht de agenten bij de eigenaar. Beide bestuurders hadden gedronken en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 04.15 uur in het buitengebied van de gemeente Bronckhorst een auto op een vreemde manier in de berm geparkeerd staan. Zij besloten een kijkje te nemen en nog voordat ze bij de auto waren, reed de bestuurder weg. Zij gaven hem een stopteken, maar hier werd niet op gereageerd. De bestuurder verhoogde zijn snelheid en reed met zeer hoge snelheid richting Zelhem. De politie volgde hem om ruime afstand.
Onderweg joeg de bestuurder met te hoge snelheid over enkele betonnen drempels in een 60 km zone. Hierbij beschadigde hij het carter van de auto en uiteindelijk gaf hij zijn vlucht op. Achter het stuur bleek een 17-jarige knaap te zitten. Hij bleek ook nog gedronken te hebben en blies op het politiebureau 0.3 promille. Zijn ouders zijn in kennis gesteld en de jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

Terwijl via de meldkamer agenten richting het buitengebied van Bronckhorst werden gestuurd, zag een surveillance-eenheid een auto met hoge snelheid richting Zelhem rijden. Besloten werd deze auto te volgen. De bestuurder ging er vandoor en aan de Smidsstraat in Zelhem reed hij een stalen bank uit de grond. Hier bleef de kentekenplaat van zijn auto achter en konden de agenten naar de woning van betrokkene. De 23-jarige bestuurder werd aangetroffen en aangehouden. Ook hij had gedronken en blies op het politiebureau 1.2 promille. Tegen beide bestuurders uit Bronckhorst wordt proces-verbaal opgemaakt.