+ Auto in brand door kortsluiting

Geplaatst op 23 september 2009, om 13:39 uur

DOETINCHEM – De brandweer heeft op dinsdag 22 september een autobrand geblust in de Churchillstraat in Doetinchem.

De politie kreeg rond 23:30 uur de melding dat er een auto in brand stond op een parkeerplaats aan de Churchillstraat. De brandweer kwam ter plaatste en bluste het brandje onder de motorkap. Op basis van het kenteken werd de eigenaresse getraceerd en op de hoogte gebracht. Zij vertelde dat ze eerder die avond tijdens het rijden al problemen met de auto had. De brand is vermoedelijk ontstaan door kortsluiting. Een takelbedrijf sleepte de auto weg.

Winkeldief aangehouden

APELDOORN – De politie heeft dinsdagmiddag 22 september een 31-jarige man uit Apeldoorn verhoord over een winkeldiefstal. Dit gebeurde bij een warenhuis aan de Hoofdstraat in Apeldoorn.

De politie kreeg omstreeks 11:20 uur de melding van de diefstal. Het winkelpersoneel had de man op heterdaad betrapt bij het wegnemen van ondermeer een armband. Bij het verlaten van de winkel werd hij in de kraag gevat. De gewaarschuwde politie heeft de man overgebracht naar het politiebureau. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt. De gestolen goederen zijn teruggegeven aan het warenhuis.

Man slaat vrouw in gezicht

APELDOORN – De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag 23 september een 50-jarige Apeldoorner aangehouden voor mishandeling. Hij zou een 36-jarige vrouw uit Apeldoorn in haar gezicht geslagen hebben.

De politie kreeg omstreeks 00:40 uur de melding dat bij een horecagelegenheid in het centrum een manspersoon een vrouw had geslagen. De vrouw had hierdoor verwondingen aan haar gezocht opgelopen. Via getuigen kon de politie de verdachte even later bij zijn woning aanhouden. De man is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Zonder rijbewijs op snorfiets

APELDOORN – De politie Apeldoorn heeft dinsdag 22 september een 25-jarige inwoner aangehouden voor het rijden op een snorfiets zonder rijbewijs of bromfietscertificaat.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 18:50 uur op een snorfiets rijden op De Eglantier in Apeldoorn. Het was de agenten bekend dat de bestuurder een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Dit vanwege het feit dat hij al eerder was veroordeeld voor het rijden zonder rijbewijs of bromfietscertificaat. Hierop hebben de agenten de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Auto gestolen bij autobedrijf

HOENDERLO – In de nacht van maandag op dinsdag 22 september is bij een autobedrijf aan de Krimweg in Hoenderloo een vrij nieuwe personenauto gestolen. Het betreft een witte Peugot, type 207 RC met kenteken 59-GVP-7.

De politie kreeg omstreeks 07:55 uur de melding van de diefstal. Een medewerker van het autobedrijf constateerde dat de bovengenoemde Peugeot was weggenomen van het bedrijfsterrein. Hiervoor had men een ijzeren paaltje doorgezaagd en het hekwerk verbogen. Vermoedelijk is de ruit van de auto vernield om toegang tot de auto te verkrijgen. Van de daders ontbreekt elk spoor. De politie vraagt mensen die iets gezien en/of gehoord hebben van de diefstal of de auto hebben zien rijden, contact op te nemen met 0900-8844.

Veel schade bij inbraak houthandel

UDDEL – Er is in de nacht van maandag op dinsdag 22 september ingebroken bij een houthandel aan de Aardhuisweg in Uddel. Hierbij is veel schade ontstaan aan het pand. Er zijn onder andere een computer en enkele horloges weggenomen.

De politie kreeg omstreeks 07:30 uur de melding van de inbraak. Een medewerker van de houthandel constateerde bij aankomst dat de toegangsdeur van het pand was opengebroken.

Verder zijn in het pand zelf nog diverse deuren geforceerd. Hierbij is veel schade ontstaan. Diverse ruimtes zijn doorzocht. Men heeft een computer en enkele horloges meegenomen. Van de daders ontbreekt tot nu toe nog elk spoor. De politie vraagt mensen die iets gezien hebben of andere informatie hebben over de inbraak te bellen met 0900-8844, of anoniem via 0800 – 7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Drugsdealers aangehouden

APELDOORN – Naar aanleiding van het vermoedelijke dealen van harddrugs in het Oranjepark in Apeldoorn heeft de politie dinsdagmiddag 22 september een actie uitgevoerd. Drie verdachten werden aangehouden en meerdere paketjes harddrugs werden in beslag genomen.

De politie had het vermoeden dat er in het Oranjepark werd gedeald en stelde een onderzoek in. Er werden drie Apeldoorners (34, 43 en 65 jaar) aangehouden voor mogelijke betrokkenheid bij dit dealen. Uit onderzoek bleek dat de 43-jarige gebruiker was en de twee anderen voor de strafbare gedragingen moesten worden verhoord. De politie heeft meerdere pakketjes heroïne en cocaïne in beslag genomen. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in golfclub

WINTERSWIJK – In de nacht van maandag op dinsdag 22 september is er ingebroken bij een golfclub aan de Vredenseweg in Winterswijk. Er werd een geldbedrag buit gemaakt.

De inbraak werd ’s morgens vroeg ontdekt door een medewerker. Men heeft een deur geforceerd om het clubgebouw binnen te komen. Verschillende vertrekken werden doorzocht en bij de zoektocht naar buit werd een onbekend geldbedrag gestolen. De politie heeft de zaak in onderzoek.