+ Automobilist gewond na aanrijding - GelreNieuws.nl

+ Automobilist gewond na aanrijding

Geplaatst op 22 september 2009, om 15:00 uur

HEELWEG – Een 46-jarige automobilist uit Westendorp raakte maandagochtend 21 september gewond nadat hij in aanrijding kwam met een auto op de Hiddinkdijk in Heelweg.

Een 44-jarige automobilist verleende omstreeks 06:55 uur op de Hiddinkdijk geen voorrang aan de 46-jarige man. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de 46-jarige man gewond raakte aan zijn nek en gezicht. Bij de blaastest op straat  (botsen is blazen) bleek de man onder invloed van alcohol. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht om zich onder doktersbehandeling te laten stellen. Hier werd door een GGD-arts bloed van hem afgenomen. De uitslag daarvan is over enkele dagen bekend. Afhankelijk van de uitslag wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Rijbewijs ingevorderd na snelheidsovertreding

ZUTPHEN – De politie heeft maandagavond 21 september het rijbewijs ingevorderd van een 26-jarige automobilist uit Zutphen. De man reed 50 km/h boven de toegestane snelheid over de Dreef in Zutphen.

Surveillerende agenten zagen de man omstreeks 20:45 uur met zijn auto over de Dreef rijden. De man reed met een snelheid van 101 km/h (na correctie) waar 50 km/h is toegestaan. Hierop werd hij staande gehouden en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt.

Containers in vlammen op

DOETINCHEM – Meerdere containers gingen in de nacht van maandag op dinsdag 22 september in vlammen op. De containers stonden bij de apotheek aan de Bilderdijkstraat in Doetinchem.

De melding kwam omstreeks 03:55 uur binnen bij de hulpdiensten. Er bleken meerdere containers in brand te staan. De containers stonden op een afstand van ongeveer twee meter bij de apotheek vandaan. Hierdoor was er gevaar voor het gebouw. De apotheek werd daarom uit voorzorg nat gespoten. De politie gaat uit van brandstichting en is een onderzoek gestart. Mensen die iets gezien hebben, kunnen zich melden via 0900-8844.

Automobilist niet in bezit geldig rijbewijs

LAAG KEPPEL – De politie heeft maandag 21 september een 52-jarige man uit Zutphen op de Julianalaan in Laag Keppel aangehouden. De man bleek niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

De automobilist werd omstreeks 21:35 uur gecontroleerd. Hij bleek gedronken te hebben en niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Hierop werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. De man blies een promillage van 0,2. Dit is niet strafbaar. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs.

Vrouw aangehouden voor meenemen blouses

DOETINCHEM – De politie heeft maandagavond 21 september een 20-jarige vrouw uit Doetinchem verhoord voor het wegnemen van kleding bij een winkel aan de Hamburgerstraat in haar woonplaats.

De vrouw werd omstreeks 18:00 uur betrapt door winkelpersoneel op het wegnemen van blouses zonder deze te betalen. Zij werd overgedragen aan de politie en meegenomen naar het bureau. Daar werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Man gooit met pot augurken

APELDOORN – De politie heeft op maandag 21 september in Apeldoorn een 63-jarige man uit Deventer aangehouden voor poging tot zware mishandeling. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie kreeg omstreeks 13:50 uur de melding dat een man in een supermarkt aan de Asselsestraat in Apeldoorn agressief gedrag vertoonde en met spullen had gegooid. Toen de agenten arriveerden bleek de 63-jarige man onder andere een personeelslid met een pot augurken te hebben bekogeld, die rakelings langs het hoofd van de werknemer was gevlogen. De verwarde man was echter al richting het centrum gefietst. De politie kreeg een duidelijk signalement en kon de verwarde man vervolgens op de Prins Willem Alexanderlaan aanhouden en meenemen naar het politiebureau. Hij is ingesloten en verhoord.

Fietsster gewond bij aanrijding

APELDOORN – Op maandag 21 september heeft er op de Vlijtseweg in Apeldoorn een aanrijding plaatsgevonden tussen een auto en een fietsster, beiden afkomstig uit Apeldoorn. De fietsster raakte gewond.

Een 55-jarige automobiliste wilde omstreeks 14:15 uur vanuit een parkeerplaats de Vlijtseweg oprijden. Zij zag daarbij de 66-jarige fietsster over het hoofd met een aanrijding tot gevolg. De fietsster kwam ten val en raakte gewond aan haar gezicht en elleboog. Ze is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Serie auto-inbraken

APELDOORN – Tussen vrijdag 18 en maandag 21 september is er in Apeldoorn in meerdere auto’s ingebroken. De inbraken vonden vooral in Apeldoorn-Zuid plaats. De politie onderzoekt de inbraken.

Men forceerde sloten of ramen om toegang tot de auto’s te krijgen. Er werden onder andere autoradio’s en navigatiesystemen gestolen. Bijna alle gedupeerden deden aangifte via internet.

De politie doet onder de noemer ‘Niets erin, niets eruit!’ met regelmaat een dringend beroep op autobezitters om geen waardevolle spullen in auto’s achter te laten. Ook niet verstopt in de auto, want autokrakers weten precies waar ze moeten zoeken. De politie adviseert bijvoorbeeld om dashboardkastjes open te laten staan, om te laten zien dat de eigenaar van de auto preventieve maatregelen heeft genomen.

Man aangehouden voor diefstal bier

EPE – De politie heeft op maandag 21 september op de Sint Antonieweg in Epe een 37-jarige man uit die plaats aangehouden wegens diefstal van bier.

De politie kreeg omstreeks 10:35 uur de melding dat een man bier had gestolen uit een supermarkt aan de Markt in Epe. Toen personeel de man in de winkel had aangesproken zette hij het op een rennen. Agenten kwamen ter plekke en zochten de omgeving af. Op een gegeven moment zagen zij een man in de bosjes, die direct de benen nam. De man voldeed aan het opgegeven signalement en werd na een korte achtervolging aangehouden. Hij had nog en paar biertjes bij zich en werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dure sigaretten

HARDERWIJK – De politie heeft op maandag 21 september in Harderwijk een 19-jarige man uit Polen verhoord over de diefstal van sigaretten.

Personeel van een supermarkt aan de Ampèrestraat sprak de man aan toen hij twee pakjes sigaretten meenam uit de winkel zonder deze te betalen. De Pool deed afstand van zijn sigaretten en werd door de politie meegenomen naar het politiebureau. Hij kreeg daar een boete van 150,- euro en betaalde deze ter plekke.

Airbags gestolen

EPE – In de nacht van zondag op maandag 21 september is in Epe in verschillende auto’s ingebroken. Er werden onder andere airbags buitgemaakt.

De inbraken vonden plaats in auto’s aan de Warande, in

de Europalaan, aan het Borgstuk en aan het Wildkansel. Men forceerde bij elke auto het slot om toegang tot het voertuig te krijgen. Tot nu toe hebben vijf  gedupeerden aangifte gedaan. De politie heeft de zaken in onderzoek en is op zoek naar getuigen of tips. Men kan hiervoor bellen met 0900-8844.