+ Automobiliste met te veel alcohol op aangehouden

Geplaatst op 12 september 2009, om 15:47 uur

alcoholcontroleZUTPHEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 september een 40-jarige automobiliste uit Zutphen aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De politie hield de vrouw staande tijdens een controle op de Industrieweg in Zutphen om 01.20 uur. Een blaastest wees uit dat zij onder invloed was van alcohol. Hierop is de vrouw aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij een promillage van 0,9 promille blies. De vrouw is met een boete en een rijverbod van 3 uur weer heengezonden.

Politie zoekt getuigen van dump zakken potgrond

EEFDE – De politie is op zoek naar getuigen die meer weten over het dumpen van twintig zakken potgrond. Vermoedelijk zijn de zakken in de vroege ochtend van vrijdag 11 september gedumpt aan de Boedelhofweg in Eefde.

De zakken zijn gevonden op de zandweg nabij het Scoutinggebouw aan het einde van de Boedelhofweg in Eefde. Waarschijnlijk is er gebruik gemaakt van een aanhangwagen.

De politie heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van het dumpen van de zakken of mensen die een aanhangwagen hebben zien rijden in de buurt van het Scoutinggebouw. De politie vraagt deze mensen zich te melden via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Man dronken op snorfiets

HUMMELO – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 september een 33-jarige snorfietser uit Doetinchem aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de man staande tijdens een controle op de Horstweg in Hummelo om 02.30 uur. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 0,7 promille blies. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uur.

Vrouw verdacht van vernieling auto

ZELHEM – De politie heeft vrijdag 11 september een 17-jarige vrouw uit de gemeente Bronckhorst aangehouden voor het vernielen van de auto van een vrouw uit dezelfde gemeente.

De politie kreeg rond 13.30 uur een melding van de vernieling. Een getuige zag dat de verdachte een ruit van de auto insloeg en belde de politie. De politie hield de verdachte staande en brachten haar over naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

De politie onderzoekt dit incident en wil graag in contact komen met getuigen van deze vernieling. Zij worden verzocht de politie te bellen via 0900-8844.

Man aangehouden na bedreiging

APELDOORN – De politie in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 september een 54-jarige man uit Apeldoorn aangehouden in de Hoofdstraat in Apeldoorn. Hij zou een portier van een horecagelegenheid hebben bedreigd met een bierglas.

De politie kreeg de melding van de bedreiging omstreeks 01.30 uur. Een 54-jarige man uit Apeldoorn werd door de portier de horecagelegenheid uitgezet. De man had een toegangsverbod tot de horecagelegenheid, en was toch naar binnen gegaan. Hierop werd hij boos en gooide zijn bierglas richting de portier.

De politie heeft de man aangehouden voor bedreiging. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek. Tegen de 54-jarige man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw aangehouden na mishandeling

HARDERWIJK – Een 22-jarige vrouw uit Harderwijk is in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 september omstreeks 3 uur aangehouden voor het mishandelen van een 17-jarige plaatsgenote op de Markt in Harderwijk. De 22-jarige vrouw zou de 17-jarige vrouw met een glas in het gezicht hebben gestoken. De 17-jarige vrouw moest aan haar verwondingen worden behandeld in het St. Jansdal in Harderwijk.

De politie kreeg omstreeks 02.30 uur de melding van de mishandeling. Een ruzie in de privésfeer zou aanleiding zijn geweest voor de 22-jarige vrouw om de 17-jarige vrouw met een glas in het gezicht te slaan. Hierbij liep de 17-jarige ernstige verwondingen op waarvoor ze behandeld moest worden in het ziekenhuis.
De politie heeft de 22-jarige verdachte overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader verhoor. Er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Heler op heterdaad betrapt

EPE – De politie heeft vrijdagavond 11 september 2009 een 18-jarige man uit Apeldoorn aangehouden voor heling van merkkleding. De man was in gesprek met twee 19-jarige mannen uit de gemeente Epe terwijl hij de kleding toonde.

Surveillerende agenten hielden de man omstreeks 18.45 uur staande op de Tuindorpweg in Vaassen. De man was in het bezit van verschillende stukken merkkleding die vermoedelijk gestolen zijn. Hierop is de man aangehouden op verdenking van heling en overgebracht naar het politiebureau. De kleding is in beslag genomen en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man dronken achter het stuur

NUNSPEET – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 september een 71-jarige automobilist uit Nunspeet aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

De politie hield de man staande voor zijn huis in Nunspeet om 23.45 uur. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed was van alcohol. Hierop is de man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage van 1,3 promille blies. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur.

Aanhoudingen na vernieling rondom station

NUNSPEET – De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag 12 september zeven personen aangehouden wegens vernielingen rondom het station in Nunspeet. Het gaat om zes mannen in de leeftijd van 18 tot en met 23 jaar en één vrouw van 23. Alle verdachten komen uit Nunspeet.

Omstreeks 3.50 uur ’s nachts kwam bij de politie de melding binnen dat een groep mensen vernielingen aanrichtte nabij en bij het station van Nunspeet. Plantenbakken en meerdere fietsen werden omver gegooid, borden waren omgedraaid en een picknickbank lag ondersteboven. De zeven personen zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar worden zij door de politie verhoord. Daarnaast kregen drie personen een bekeuring voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs.